Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 1

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (54)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scénarista Sirotčince natočil nudný, nezáživný thriller s výbornými mladými herci. Ono to na pohled působilo velmi neatraktivně, dějově mě to absolutně nezaujalo ( jen finální zvrat by se dal pochválit), tempo je velmi roztahané a fakt, že se zde nic moc pořádného nestane za celý film celkem bolelo. Tohle ne. Španělé si vybrali slabší chvilku. 35% ()

tlamiczka 

všechny recenze uživatele

Marrowbone není klasický horor, jde spíš o rodinné drama s lehkou atmosférou tíživého hororu/thrileru. Na dnešní poměry je film velmi pomalý, pro někoho se může dokonce i vléct a není tu jediná exploze a i krve se tu objeví spíš jen pár kapek než plné kyblíky. Pod pomalým tempem se ale skrývá velmi kreativní scénář a hlavně velmi dobré herecké výkony. Zajímavá je i zvláštní atmosféra odlehlé lokality "mimo čas". Film si vychutná spíše člověk, který chápe komplikovanost i sílu rodinných vazeb i to, co s člověkem může udělat ztráta blízké osoby. Trochu dynamičtější děj by filmu ale přeci jen prospěl. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Anya Taylor Joy, Mia Goth, Charlie Heaton zo Stranger Things a španielske zázemie. Španieli horory vedia, herecké obsadenie je s odstupom času (2023) pomerne hviezdne a mne podobný film s duchom v dome, dobrou atmosférou, hercami a prekvapivým dejovým twistom v závere veľmi sedí. Vo výsledku je Marrowbone ďalší z mnohých nenápadných španielskych hororov, ktorý mi spravil radosť, aj keď musím uznať, že to nie je čistokrvná ducharina typu Conjuring ale skôr mix hororu, trileru a mysteriózneho žánru. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

MacKay vo filme a ja viem, že musím zpozornieť. Vo väčšine prípadov je to katastrofa. Toto neni výnimka. Zamotané, divné, nesympatické. Filmy o ludoch so zdevastovanou psychikou sú už asi také. Tu sa krásna idylka po jednom strihu zmení na zmesku záberov, čo nedávajú zmysel, vás nudia a znechutia. Záver vyšumí do prázdna. 1 z 5 ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pomalé rodinné drama říznuté hororem, temným rodinným tajemstvím a skvělou atmosférou Ameriky poloviny minulého století. Herecké výkony jsou dobré, dokonce některé známé tváře. Mně se velice líbilo, že si film na nic nehraje, nedělá zbytečné bububu tam, kde to není potřeba, nehraje zbytečně na efekt. Jen pomalu plyne spolu s houstnoucí atmosférou směrem k finále, kde dojde ke konečnému rodinnému zúčtování a srovnání se s minulostí. S klidem doporučuju komukoliv. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama