Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 1

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (54)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První půlhodina mi přišla, jako kdybych už něco takovýho viděl, ale bohužel v Podobnejch filmech sem nic nenašel. Taky několik dětí, taky umřela matka, taky po nich šel právník. Opravdu takový filmový DejaVu, který se mi až takhle neděje. Ale zpátky k filmu, co se týče španělský tvorby, tak to bylo ze slabšího soudku. Horor to každopádně není, to zaprvý. Čekal jsem, kdy začnou hrát roli ty zrcadla, no ...planej poplach. Jako thriller bych to taky nespecifikoval. Ono to jakž takž atmosféru má, ale nenaplněnou. I tak ale finální zvrat měl něco do sebe, málokdo by to asi čekal. Navíc to okamžitě dá podnět k zamyšlení, jakej teda byl sled událostí. Tohle je naštěstí ten případ, kterej to aspoň trochu tím závěrem zachránil. Španělsko si holt laťku nastavilo moc vysoko. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som od "Marrowbone" čakal niečo iné, no neznamená to, že výsledný efekt je nakoniec zlý. Myslím si, že keď pomaly rozlúštime to puzzle, ktoré sa tu otvára, tak to konečne začne dávať zmysel a celkovo sa to otočí a stane sa to zaujímavejšie. No pred tým všetkým som mal z filmu skutočne obavy. Nevedel som čo si myslieť, bol som zmätený a najmä som sa pri filme viac nudil. Pretože moc strašidelného sa toho nestihne udiať. A väčšinu si nechajú na záver filmu. A to nie je moc uspokojivé, lebo ak človek čaká hororovú atmosféru, tak sa jej moc nedočká. Sú tu síce efektné momentky plné atmosféry, no nevedia to dobre vyvážiť a viac je celý film drámou. Takže teraz odložím svoje očakávania bokom a skúsim sa na film pozrieť ako drámu. Ako by som ho vnimal, keby od toho očakávam hlavne drámu? Myslím si, že by som bol celkom spokojný. V prvom rade mám pocit, že George MacKay je veľmi dobrý ako hlavný hrdina a počas rozuzlenia to všetko do seba zapadne a pochopíme úplne všetko. A priznávam, že je to zvrat, ktorý som neočakával. Charlie Heaton je rovnako skvelý a Anna Taylor-Joy len potvrdzuje, že sa za posledné roky stáva jednou z najkvalitnejších mladých herečiek tejto generácie. Plus ani príbeh nie je najhorší. Len čo mi najviac vadilo je fakt, že počas väčšiny filmu nestihne toho veľa udiať a všetky najväčšie tromfy si film necháva až na posledných 30 minút. A keď to príde, tak zrazu je to pre mňa veľmi silné. Lenže som si musel odsedieť všetko ostatné. Ľúbostný trojuholník, ktorý ma vôbec nezaujímal. Tom Porter a jeho nová práca a tiež jeho snaha získať prachy a podobne. Toto ma proste nebralo. Zakončenie je dobré, no chvíľku to trvá, kým sa človek do toho dostane. A ak sa človek pripravil na niečo strašidelné, tak tu sa toho moc neudeje. Hodnotenie: B- ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský film „Marrowbone“ není ale prvoplánově horor, je to i rodinné a lidské drama, a je zde i romance, i když spíše taková temnější. „Marrowbone“ hodně hraje na finále, ale myslím si, že zde dovede zklamat. A nakonec si uvědomíte, že to celé bylo hlavně stavění atmosféry, které se ale nenaplnilo. Maličko jako určitá přetvářka, kdy tvůrci věděli, že to nebude mít takovou sílu, ale že by vás mohl zaujmout průběh. Některé postavy a témata ale vyznívají do ztracena. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který mi přidal vrásky, migrénu a vysál ze mne totálně energii. Slabé, trapné televizní drama. Horror? To ani náhodou! Psali na webu cituji: "Dům však otevřel dveře krásné neznámé, která žije v sousedství. Ona ještě neví, že jsou tady zlověstné síly připraveny udeřit z temnoty..." Krásné neznámé? Zlověstné síly z temnoty? Zkurvení lháři! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Patříte-li mezi hororový plebs, který kvalitu hororu posuzuje dle objemu prolité krve či množství baf-baf scén, tak vás režie znamenitého scénáristy Sergia G. Sáncheze nejspíše příliš neosloví. El secreto de Marrowbone totiž představuje zdařilou alternativu k hororovému mainstreamu. Sánchez nahlíží na dynamiku rodinných vztahů optikou atmosféry, ve které se umným způsobem snoubí idyličnost s tajemnem. Výsledkem je jakési hřejivé napětí, které přetrvává po celý průběh filmu. Snímek zároveň disponuje vskutku nápaditým příběhem, jehož vývoj jsem ani přes svou očividnou expertnost nedokázal správně predikovat, což se mi stává opravdu svátečně. Ke kladům je třeba připočíst i vydařený casting, ve kterém se jako nejblyštivější drahokam vyjímá půvabná Anya Taylor-Joy. Anya zde znovu herecky exceluje a jedinou castingovou "vadu" na kráse spatřuji v jejím obsazení do role postavy, která se vyznačuje přílišnou normalitou. Jestliže se mi, jakožto začínajícímu hororovému režisérovi, poštěstí s Anyou někdy v budoucnu spolupracovat, nechám její roli prostoupit divností, která jako jediná umožňuje rozvinutí jejího hereckého talentu ad absolutum. Snímku El secreto de Marrowbone uděluji po právu čtyři silnější hvězdy. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama