Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 1

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Recenze (54)

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Mám rád Sirotinec a toto režíroval jeho scenárista (v produkcii režiséra Sirotinca, ehm). A zrežíroval to OK. Príjemný a zaujímavý v podstate horor o súrodencoch v obrovskom dome pri lese. Filmu dominuje dobrá atmosféra, vydarený kasting (Mia Goth je Mia Goth, k tomu proste niet čo dodať) a ku koncu pár twistov, ktoré ste zrejme nečakali. Zázrak to nie je, ale inak fajn a v pohode. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který mi přidal vrásky, migrénu a vysál ze mne totálně energii. Slabé, trapné televizní drama. Horror? To ani náhodou! Psali na webu cituji: "Dům však otevřel dveře krásné neznámé, která žije v sousedství. Ona ještě neví, že jsou tady zlověstné síly připraveny udeřit z temnoty..." Krásné neznámé? Zlověstné síly z temnoty? Zkurvení lháři! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scénarista Sirotčince natočil nudný, nezáživný thriller s výbornými mladými herci. Ono to na pohled působilo velmi neatraktivně, dějově mě to absolutně nezaujalo ( jen finální zvrat by se dal pochválit), tempo je velmi roztahané a fakt, že se zde nic moc pořádného nestane za celý film celkem bolelo. Tohle ne. Španělé si vybrali slabší chvilku. 35% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Patříte-li mezi hororový plebs, který kvalitu hororu posuzuje dle objemu prolité krve či množství baf-baf scén, tak vás režie znamenitého scénáristy Sergia G. Sáncheze nejspíše příliš neosloví. El secreto de Marrowbone totiž představuje zdařilou alternativu k hororovému mainstreamu. Sánchez nahlíží na dynamiku rodinných vztahů optikou atmosféry, ve které se umným způsobem snoubí idyličnost s tajemnem. Výsledkem je jakési hřejivé napětí, které přetrvává po celý průběh filmu. Snímek zároveň disponuje vskutku nápaditým příběhem, jehož vývoj jsem ani přes svou očividnou expertnost nedokázal správně predikovat, což se mi stává opravdu svátečně. Ke kladům je třeba připočíst i vydařený casting, ve kterém se jako nejblyštivější drahokam vyjímá půvabná Anya Taylor-Joy. Anya zde znovu herecky exceluje a jedinou castingovou "vadu" na kráse spatřuji v jejím obsazení do role postavy, která se vyznačuje přílišnou normalitou. Jestliže se mi, jakožto začínajícímu hororovému režisérovi, poštěstí s Anyou někdy v budoucnu spolupracovat, nechám její roli prostoupit divností, která jako jediná umožňuje rozvinutí jejího hereckého talentu ad absolutum. Snímku El secreto de Marrowbone uděluji po právu čtyři silnější hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka so štyrmi deťmi je nútená presťahovať sa do opusteného sídla s názvom Marrowbone. Kvôli zložitej rodinnej situácii sa nemôžu objavovať na verejnosti, ale deti majú radosť aspoň z toho, že sa môžu stretávať s veselou Allie (Anya Taylor-Joy), ktorá býva na neďalekej farme. Keď ich zasiahne tragédia a ich matka zomrie, deti prisahajú, že zostanú navždy spolu. Tento plán sa ale značne skomplikuje, keď ich začne terorizovať neznáma entita. - Pre mňa osobne asi najočakávanejší horor z roku 2017, ale nakoniec dosť výrazné sklamanie. Bezpochyby ide o vynikajúco natočený horor, ktorý prekonáva väčšinu hororov z kino distribúcie, ale táto hororová pointa mi jednoducho nikdy nesedela a v tomto prípade je tak prekombinovaná a komplikovane spracovaná, že ma to nepotešilo. Herecké výkony sú špičkové, čo nie je prekvapením, keďže sa tu stretli tri z najväčších vychádzajúcich hororových hviezd. Doplnili ich aj nové tváre v tomto žánri, ktoré podali parádne výkony. Kulisy a zasadenie do obdobia sú uveritelne spracované a tá Snake in the Grass postava je do deja zakomponovaná ideálne. Nemôžem zabudnúť ani na hudbu, pretože môj oblúbenec Fernando Velázquez vždy prinesie strašidelné tóny, ktoré pomáhajú tvoriť atmosféru. Bolo tu ale na môj vkus málo strašidelných sekvencií. A potom ten spomínaný záver. Nemám s ním problém, ale Sergio G. Sánchez už ukázal, že má aj na ovela inteligentnejšie a prekvapivejšie veci. Každopádne si horory zo Španielska vždy rád pozriem, pretože prinášajú trochu iný pohlad na vec. + Anya Taylor-Joy + herec z Stranger Things a Shut In + herečka z A Cure for Wellness + herec z Howl ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Extrémní škoda těch posledních dvaceti minut, protože do té doby bylo moje srdce velmi spokojené. Do té osudné hodiny třicet se filmu umně dařilo míchat nápady, boží barák a přírodu a zajímavé herce s klasickými/povědomými drama-horror-thriller klišé do neokoukaně působícího "experimentu", ale potom se to všechno zvrtlo v něco mnohem obyčejnějšího a zapomenutelného jako lusknutím prstu. Ale neviním z toho jenom ten twist, může za to spíš jeho pojetí a některé scény, kterými je ilustrován. Kdyby byl film trochu kratší (a zkratkovitější!), sebevědomější a méně-divákův-důvtip-podceňující, tak si myslím, že i se současným vyústěním mohlo napětí zůstat napjaté a byl by to takový malý uzavřený hotový bizárek. V současné podobě to bohužel trochu příliš smrdí tím režijním debutem. (A taky si myslím, že měl tenhle příběh být zasazen tak do roku 1920 a nikoliv 1969! A když už rozdávám ty nevyžádané rady, tak utíkat měli z Ameriky do Anglie/Evropy a ne naopak, protože takovouhle krajinu za Ameriku prostě nepřevlečou.) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čistá strata času. Romantické oťukávačky hrdličiek, či drcanie sokov počas honby na prc adeptku, ma v prípade horor žánru absolútne nezaujímajú. Už som mal normálne dojem, že sledujem iný film. V tej druhej, mierne zlepšenie síce nastalo, no “Marrowbone”, je viac menej mysteriózny thriller, ktorého základ tvorí pomerne komplikovaný príbeh postavený na princípe: “stranger in the house”. Žiadna “entita” tu útočiť nebude, a tento, pre niekoho, koho meno sa nevyslovuje, opäť šokujúco očakávaný horor roku, neponúkol takmer nič, na čo by som si zajtra spomenul. Tie dve, za dobové umiestnenie a pomerne zaujímavé rozuzlenie, si to ale zaslúži. Inak, už ma to s tým ojebávaním, v podobe zaradenia kadejakého filmu do horor žánru, začína srať. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jak silný jsi, tak silná je Tvá duše." Bylo to niterné, bylo to magické. Dostalo mě to na místa kam mnozí nenahlédnou. Měla jsem možnost tam být a jsem tomu ráda. Tak vidím Marrowbone. ()

juta 

všechny recenze uživatele

No vysvětlení toho co se zde dělo je trochu matoucí a celé je to takové dost neucelené, působí to tak, že se nemohli rozhodnout co to vlastně bude, jestli drama, nebo horor a ve výsledku to moc nefungovalo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Fajn herci a dobrá atmosféra, ale scenár bol veľmi nezáživný, ak nerátame záverečný zvrat, tak sa v celom filme toho skutočne veľa nestalo a miestami som sa ozaj nudil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Je to hodně o tom co od snímku bude divák očekávat. Rozhodně nečekejte regulérní hororovou jízdu. Na hororovou strunu snímek spíš jen pobrnkává. Film je někde na pomezí zde uváděných žánrů tedy drama/horor/thriller. Já mám určitou slabost pro Miu Goth. Zde ale samozřejmě musím pochválit i výkony jejich hereckých kolegů. Mě osobně si film získal od úvodních minut a nemůžu říct, že bych se byť jen na malou chvíli nudil. Za mě určitě zajímavej příběh kterej si pro diváka přichystá i nějakej ten zvrat. Pěkný 4hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som od "Marrowbone" čakal niečo iné, no neznamená to, že výsledný efekt je nakoniec zlý. Myslím si, že keď pomaly rozlúštime to puzzle, ktoré sa tu otvára, tak to konečne začne dávať zmysel a celkovo sa to otočí a stane sa to zaujímavejšie. No pred tým všetkým som mal z filmu skutočne obavy. Nevedel som čo si myslieť, bol som zmätený a najmä som sa pri filme viac nudil. Pretože moc strašidelného sa toho nestihne udiať. A väčšinu si nechajú na záver filmu. A to nie je moc uspokojivé, lebo ak človek čaká hororovú atmosféru, tak sa jej moc nedočká. Sú tu síce efektné momentky plné atmosféry, no nevedia to dobre vyvážiť a viac je celý film drámou. Takže teraz odložím svoje očakávania bokom a skúsim sa na film pozrieť ako drámu. Ako by som ho vnimal, keby od toho očakávam hlavne drámu? Myslím si, že by som bol celkom spokojný. V prvom rade mám pocit, že George MacKay je veľmi dobrý ako hlavný hrdina a počas rozuzlenia to všetko do seba zapadne a pochopíme úplne všetko. A priznávam, že je to zvrat, ktorý som neočakával. Charlie Heaton je rovnako skvelý a Anna Taylor-Joy len potvrdzuje, že sa za posledné roky stáva jednou z najkvalitnejších mladých herečiek tejto generácie. Plus ani príbeh nie je najhorší. Len čo mi najviac vadilo je fakt, že počas väčšiny filmu nestihne toho veľa udiať a všetky najväčšie tromfy si film necháva až na posledných 30 minút. A keď to príde, tak zrazu je to pre mňa veľmi silné. Lenže som si musel odsedieť všetko ostatné. Ľúbostný trojuholník, ktorý ma vôbec nezaujímal. Tom Porter a jeho nová práca a tiež jeho snaha získať prachy a podobne. Toto ma proste nebralo. Zakončenie je dobré, no chvíľku to trvá, kým sa človek do toho dostane. A ak sa človek pripravil na niečo strašidelné, tak tu sa toho moc neudeje. Hodnotenie: B- ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli dobře počítám, filmů s podobnou zápletkou jsem už viděl minimálně šest, a tak mi TO docvaklo už někdy v poločase (scéna s duchem v zrcadle). Ale úplně stoprocentně jistý jsem si nebyl a nakonec bylo všechno přece jen ještě trochu složitější, než jak jsem si myslel. Zajímavá, napínavá, příjemně pochmurná a ve finále až mrazivá podívaná. Sedlo mi dobře i herecké obsazení: Taylor-Joy, MacKay a Mia Goth, která se mi líbí čím dál tím víc. Zdejší hubená procenta moc nechápu, u mne nadprůměrná spokojenost, mysteriózní a psychologický thriller je můj veleoblíbený žánr a Španělé nezklamali. A pokud by někdo z vás chtěl vidět příběh čtyř osiřelých sourozenců z poněkud jiného, trochu dekadentního soudku, všemi dvaceti doporučuju https://www.csfd.cz/film/138231-betonova-zahrada/komentare/. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka a čtyři děti se uchýlí do odlehlého domu, kde chtějí začít nový život, ale minulost nikdy nespí a navíc matka celkem záhy umírá, což vše ještě zkomplikuje. Perfektně zahrané a to od všech zúčastněných včetně toho nejmladšího. Nic nemohu vytknout ani vizuálu a prostředí dávalo příběhu nejrůznější možnosti. Jenže ona to byla nuda. Mysteriózní prvky příliš nefungují, napětí neexistuje a příběh se vesměs motá v kruhu. Zvrat, který nakonec přišel, filmu prospěl i neprospěl. Je sice pěkné, že se začalo konečně něco dít, ale na druhou stranu to vzhledem k předchozímu ději nedávalo moc smysl. Navíc to bylo neúměrně dlouhé. Španělé mě tentokrát nepotěšili. 40% patří hlavně hercům. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský film „Marrowbone“ není ale prvoplánově horor, je to i rodinné a lidské drama, a je zde i romance, i když spíše taková temnější. „Marrowbone“ hodně hraje na finále, ale myslím si, že zde dovede zklamat. A nakonec si uvědomíte, že to celé bylo hlavně stavění atmosféry, které se ale nenaplnilo. Maličko jako určitá přetvářka, kdy tvůrci věděli, že to nebude mít takovou sílu, ale že by vás mohl zaujmout průběh. Některé postavy a témata ale vyznívají do ztracena. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pomalé rodinné drama říznuté hororem, temným rodinným tajemstvím a skvělou atmosférou Ameriky poloviny minulého století. Herecké výkony jsou dobré, dokonce některé známé tváře. Mně se velice líbilo, že si film na nic nehraje, nedělá zbytečné bububu tam, kde to není potřeba, nehraje zbytečně na efekt. Jen pomalu plyne spolu s houstnoucí atmosférou směrem k finále, kde dojde ke konečnému rodinnému zúčtování a srovnání se s minulostí. S klidem doporučuju komukoliv. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Nezaživná a táhnoucí se nelogická nuda, v pomatené hlavě nesympatického chlapce. Tak zase jste mě jednou dostali na procenta.... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Na španělské horory už mám svůj názor, jak o tom vypovídá mé hodnocení. Děj byl pro mě naprosto nezáživný, atmosféra na bodu mrazu. Jediné co by se dalo pochválit, tak je závěr a jeho zajímavé rozuzlení. Dále vynikající herci. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První půlhodina mi přišla, jako kdybych už něco takovýho viděl, ale bohužel v Podobnejch filmech sem nic nenašel. Taky několik dětí, taky umřela matka, taky po nich šel právník. Opravdu takový filmový DejaVu, který se mi až takhle neděje. Ale zpátky k filmu, co se týče španělský tvorby, tak to bylo ze slabšího soudku. Horor to každopádně není, to zaprvý. Čekal jsem, kdy začnou hrát roli ty zrcadla, no ...planej poplach. Jako thriller bych to taky nespecifikoval. Ono to jakž takž atmosféru má, ale nenaplněnou. I tak ale finální zvrat měl něco do sebe, málokdo by to asi čekal. Navíc to okamžitě dá podnět k zamyšlení, jakej teda byl sled událostí. Tohle je naštěstí ten případ, kterej to aspoň trochu tím závěrem zachránil. Španělsko si holt laťku nastavilo moc vysoko. ()

Reklama

Reklama