Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Recenze (401)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, velice solidní a poutavá sonda do základních typologií osobností na střední škole, každý z této pětice má své místo v hierarchii, svůj životní příběh i svůj osobní problém. Postupné rozkrývání a sbližování postav ve mě jen vyvolávalo porozumění, protože každý se už s těmito typy setkal. Přesvědčivé herecké projevy či stísněnost jedné místnosti tomu dodávají na intenzitě. Líbilo se mi i rockové podkreslení filmu. ()

Kusik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se dlouho nesetkal s filmem, který mě absolutně hned vtáhnul do děje. Dialogy jsou hrozně zábavné. Hercům dobře sedí to, co hrají, takže jsem věřil absolutně všemu, co právě říkali. Je to starší kousek, ale za shlédnutí stojí a to bez debaty. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si to představoval jako film o pěti rozškatulkovaných osobnostech, o kterých se v průběhu filmu dozvíme, proč se chovají jak se chovají, anebo že jsou vlastně úplně jiní, než by se na první pohled zdálo. No a ono to tak je ;-) Akorát že mě to vcelku bavilo, což jsem ani nečekal. Je to takový poučný snímek spíše pro mladší. Podíval jsem se kvůli referencím v jiném filmu (ehm, Pitch Perfect), který jsem viděl nedávno. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Toto že bol ten slávny Breakfast Club? Partia nehercov, ktorí sa v jednu chvíľu hádajú ako o život, a druhú sú pomaly najväčší kamaráti? Film postavený na dialógoch a chovaní postáv, ktorý zlyháva na plnej čiare u obidvoch. Ten absurdný zamilovaný happy end už radšej ani nebudem komentovať. ()

Matt Raider 

všechny recenze uživatele

Jen jedno takové náhodné setkání, jen jeden takový kultovní film. "Co je to?" - "Sushi." - "Sushi?" - "Rýže, syrová ryba a mořské řasy." - "Klukovi nedovolíš, aby ti strčil jazyk do pusy, a tohle jíš?" - "Můžu jíst?" - "Nevim. Zkus to." (90%) ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková divadelní hra napsaná rovnou pro filmový plátno mě bavila, jakkoliv postavy jsou částečně škatulkový a přehrávání herců dojem trochu kazilo. Osmdesátky za osmdesát. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Od Snídaňového klubu jsem čekala mnohem víc. Množství narážek v jiných filmech vzbudilo moji zvědavost. Vadila mi délka snímku, zajímala by mě konfrontace postav v normálním školním dnu. Na komedii je to málo vtipné, čekala jsem větší rozjezd po epizodě s trávou. Na druhou stranu některé scény jsou skvělé, např. napsaná esej nebo závěrečný rozhovor v knihovně...3,5 * ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dokonalé stelesnenie 80.rokov v tom najlepšom slova zmysle... Na prvý pohľad tradične trápny film zo školského prostredia s diametrálne odlišnými charaktermi, ale v skutočnosti - je to vlastne úplne tak. Ľudia nie sú vždy tým, čím chcú byť, ale tým, čím musia byť. A tlak spoločnosti býva veľký... ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

"...but what we found out is that each one of us is a brain, and an athlete, and a basket case, a princess, and a criminal." Fakt by mě zajímalo jak vypadalo následné pondělí, ale ono by to pravděpodobně zkazilo celkový dojem. A právě (a nejenom) proto není the Breakfast Club bezchybný, ale ve své "kategorii" přesto jeden z nejlepších. Velmi silná 4! ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se tohle mohlo stát kultovním. Velmi, ale velmi naivní, šablonovité, místy přehnané. O konci se netřeba ani vyjadřovat. Hvězdu přidám za Esteveze a magnetický scénář, na to, že se jen mluví a mluví v jedné místnosti, tak mě to zajímalo až do konce. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Všichni si je škatulkujou.....a oni se tak i chovají, a vlastně i takoví v podstatě možná jsou....ale to nevadí, hlavní je, že když na to přijde, dokážou nakonec táhnout za jeden provaz. Taková béčková pohádka pro dospívající 80. let. Má to však své kouzlo. Obě slečny -jak rebelka tak princezna- byly fakt kočky (když chtěly). A k tomu pecka od Simple Mind. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Film SNÍDAŇOVÝ KLUB na mě působí jako když se třeba dívám na Johnnyho Deppa v PIRÁTECH Z KARIBIKU , nebo na Leonarda Dicapria v TITANIKU. Herecké obsazení , scény , hudba , děj ... Prostě všechno se mi na tomhle filmu líbylo. DONT YOU FORGET ABOUT ME ! ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Všichni maj problémy s rodiči a na konci se jich do sebe pár absolutně zbytečně zamiluje. Alespoň, že postava školního sígra je zábavná. Tolen to utáhne na 2/5. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

„Partia debilov po škole.“ Blbý námet na film? Verím, že natočiť a napísať niečo, čo sa odohráva v jednej miestnosti, musí byť sakra náročné. Ale ak sa to podarí, tak to zvyčajne stojí zato. Realistické? Nie. Zaujímavé? Myslím, že áno. Hlavne prvá polovica, druhá už mala problém s obsahom a tvorcovia zamierili do čisto filmového nadhľadu. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Universal Pictures | Hughes je borec. On presne vedel, v čom a ako sa dané postavy v určitých situaciách zachovajú - scenár nebol ochudobnený o humor, drámu, alebo hocičo, čo by bolo zábavné. Niet divu, že sa to stalo takou školskou filmovou klasikou - máte tu šikanátora (Judd Nelson je tu parádny, naj postava vo filme), čajočku, nerda, ulízanca a emo. Každý sa tu nájde. Miestami to tou "nudnou" náladou filmu baví paradoxne najviac. Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bohužiaľ veľmi zostarol a dnes už nemá toho moc čo povedať. Ak vo svojej dobe otvoril témy, dnes už dávno vyprchané a pôsobia skôr ako výhovorky. ()

Reklama

Reklama