Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Recenze (398)

Guran 

všechny recenze uživatele

Ze zečátku jsem si říkal, že filmu chybí větší úvod. Děj vás totiž hned zavede do poškolního trestu našich hrdinů, ale jejich důvod se naštěstí objasní v průběhu příběhu. Snímek se rozhodně povedl. Komediální pětka, z nichž každá ososba má v sobě odlišný charakter, vás rozhodně pobaví. Nízkorozpočtový film pro celou rodinu. ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

nemyslím si, že je nutné skláňať sa pred touto klasikou v takej hlbokej poklone, ale jednoznačne je to videnia hodné už len kvôli nádherne úprimne zahratým scénam záverečných vyznaní a priznaní. ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Film, který podle mě není jen výpověď o tom, jak vypadali američtí teenageři v 80. letech, ale charaktery postav jsou bezpochyby nadčasové. Mám rád filmy, které ukazují jakési generační nepochopení mezi dětmi a rodiči. The Breakfast Club právě takovým filmem je. ()

honzia 

všechny recenze uživatele

Tenhle biják je dech beroucí úsměvnou klasikou, která je zmíněná v každém druhém americkém filmu či seriálu. Koukal jsem s úsměvným výrazem od začátku do konce. A vnímal to poselství. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Ne, dneska už tenhle film nefunguje jako v osmdesátkách, a samozřejmě ani nemůže. Myslím, že by to na mě nezabralo, ani kdybych to stihl v letech devadesátých, kdy jsem měl na to ten správný věk, pro jistou generaci to ale mohl být a taky je kult. A dá se pochopit proč. Jen to prostě není přenositelné dál. Za vidění ovšem stojí, protože jde o klasiku citovanou i parodovanou, takže svého druhu popkulturní odkaz. 70 %. A Ally Sheedy byla mnohem víc hot před "proměnou", než po ní, což je myslím dobrý příklad toho, o čem píšu na začátku. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

K Snídaňovému klubu jsem šel bez jakýchkoliv očekávání a nic jsem si o něm nezjišťoval. A musím říct, že mě velice překvapil. Jelikož ještě stále spadám do cílové skupiny, tak jsem se ihned dokázal sžít s postavami, které si mě od prvních minut více či méně zaháčkovaly. Zároveň tomu ale velmi dopomohl fakt, že každá z nich je úplně odlišná a díky tomuto kontrastu mezi sebou měli tu správnou chemii. Co ovšem každého trkne hned v prvních minutách je neotřelé a vcelku minimalistické pojetí filmu, jenž působí originálně i po těch letech. Každopádně toto všechno drží pohromadě výborný scénář, díky kterému je snímek ať už chováním postav nebo jejich dialogy neskutečně přirozený a i když v těch osmdesátkách (jejichž vliv je tu rovněž velmi silný) měl nejspíš o něco větší vliv na tehdejší mládež, tak mně osobně přišlo, že se dá, jakožto taková výpověď nelehkého středoškolského života, aplikovat i do dnešní doby a právě ty problémy, které sužují hlavní hrdiny, jsou stále víceméně aktuální. Celkově tedy můžu říct, že jsem si Snídaňový klub velice užil, i po těch 35 letech jde o výbornou a svěží dramedy a tudíž se jí nezdráhám dát 80%. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jen jako komedie, ale pak následují i drama momenty. Podle mě je tady trochu kámen úrazu. Kdyby to bylo jen jedno z toho, bylo by to mnohem lepší. Třeba taková scéna, kde děcka vzájemně sdílí svoje problémy a starosti je rozhodně nejsilnější z celého filmu a asi taky jediná, která utkví v paměti. Kluk řekne že je tady, protože měl ve skříňce pistoli. Jenže vyjde najevo, že to byla signální pistole. Haha. Nechápu, proč to museli takhle odlehčovat (zprznit). Jinak se to odehrává jen ve škole a nehraje tam ani deset lidí. Tomu se říká hodně muziky za málo peněz! A ta škola je vážně luxusní. Žijeme v roce 2020 (to už je 35 let) a já jsem ještě podobnou školu neviděl. I přes nižší hodnocení ale stojí rozhodně za shlédnutí. Kult? Pro mě jen částečně. 3+* ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Komedie to není ani náhodou. Další várka sociálních problémů a oplzlostí americký mládeže v kterých se opět nechcete nimrat, natož aby vám přišly cool. Pokolikátý už? Co se týče filmařiny, režie a tempa je to natočené skvěle. Herecké výkony jsou solidní, ale dívat se na xtej americkej film kde si lidi dělaj v jedný místnosti psychologický díry do hlavy se mi už dávno přejedlo. Výsledek je ten že má člověk pocit že v tý Americe jsou všichni narušený a všechno je rozhašený. Podle obliby tohodle filmu soudím že rozhašenejch lidí co se v tom našli běhá po světě asi dost. Jo tydle užvaněný filmy kde so všichni jen vylejval srdce a vyprávěj příběhy mě nebavěj. Už tam chybělo jen sebepoškozování a ....no tý vole voni to nakonec zakončili happyendem, no to mě teda poser. :))) Mám pocit že v tom filmu plakali úplné všichni, teda kromě dospělejch. Největší prča je že jsem maturoval přesně v době kdy se tedle film natočil. :D ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Po skole sa stretnu pubertaci roznych kategorii ludi na strednej a pocas rozhovorov zistia, ze maju vela spolocneho a to co ich dovtedy rozdelovalo boli len povrchne masky. Mily film, ale nic prelomove ani radikalne tu nevidim. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Každá generace potřebuje svou výpověď obtisknutou do nějakého média a Snídaňový klub to umí tak skvěle, že je svým způsobem nadčasový. Co chvíli mě mrzelo, že jsem si nebyl schopen užívat naprosto střelené, fantasticky zahrané, chytře zrežírované a obecně dobře napsané postavy jen kvůli tomu, že jsem byl jako nikdy fascinován tím nejlepším filmovým střihem všech dob (Dede Allen). Ke konci mi to naštěstí ale dovolily a já si mohl naplno vychutnat ten herecký koncert ve vší parádě, jen abych musel být o chvíli později rozesmutněn z toho, že mi ten unikátní výtvor končí. Vážně krásná a zábavná věc, i když s postavami necítím tak velké sympatie, ale dokážu je s úžasem pozorovat a svým způsobem empaticky obdivovat. A ten pohled se od nich odvrací jen těžko. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Pohodový snímek, který neurazí ani nepřekvapí. Osobně nemám moc rád filmy, které se odehrávají jen na jednom místě, ale u tohoto snímku mi to kupodivu zas tak moc nevadilo. Jestli si na něj ještě někdy vzpomenu, tak určitě v dobrém. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Film o dospívajících, který je inteligentní, skvěle napsaný a zahraný! Nevěřil jsem, plakát mi přípomínal spíše nějaký dementní sitcom, ale kdepak. Naopak, je to krásný emocionální zážitek se skvěle padnoucí hudbou, na který se čas od času znovu rád podívám. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

když si odmyslím nutnou svázanost dobou vzniku (u podobných filmů nadčasovost vážně není cílem), Breakfast Club je solidním zástupcem ne tak častýho podžánru vážnějších filmů o středoškolácích pro středoškoláky. nedostatků je ve filmu dost, zvlášť zpovědi postav by sice mohly bejt přirozenější, ale celkově to drhne mnohem míň než třeba Vorlův Gympl. ale co si budem povídat: podíval jsem se na to jen kvůli Palahniukovu Prokletí a podruhý bych to už vidět nemusel. mimochodem, představitel "rebela" byl jen o zhruba tři roky mladší než herec v roli školníka! ()

Luccy007 

všechny recenze uživatele

70% Je to klasika, nic co by překvapilo. Pět různých studentů s odlišnýma vlastnostma a jinou povahou. Nebýt po škole, nikdy by se spolu nebavili. Opět ukázka toho, jaký vliv má chování rodičů na nás po celý život. Poučme se! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Prestrelených 5 hviezd za to, že film presne vystihol ten mentálny bod, v ktorom sa každý z nás už nachádzal - medzi detstvom a dospelosťou, kedy nepatríte nikam, neviete kto ste, a práve ľudia okolo vás často krát najviac ovplyvnia to, kým sa stanete. Good-feelingovka na večery, v ktoré sa budem chcieť len usmievať, v ktoré nebudem chcieť film pozerať, ale cítiť. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Super film. Produkčne nenáročný. Zábavný a zaujímavý so silným odkazom a dobrou hudbou. Postupné rozpitvávanie všetkých postáv ukazuje, že každý má to svoje čo skrýva pred spoločnosťou v klamlivom zovňajšku. Sociálna dynamika v praxi. Človek môže nájsť zaujímavých ľudí s ktorými má niečo spoločné aj na nepravdepodobných miestach. Stačí osobu odškatuľkovať a stráviť spolu chvíľu času. Teraz po vzhliadnutí mám taký úžasný naplnený pocit. Musím zvýšiť hodnotenie na päť hviezd. ()

Reklama

Reklama