Reklama

Reklama

Pomsta

Trailer 1

Obsahy(1)

John Gold se po znepokojivém telefonátu od svého bývalého instruktora vrací do městečka, kde kdysi žil, aby se setkal s jeho synem a svým přítelem Danem Masonem. Dozví se však, že Dana i oba jeho rodiče byli zavražděni. Jelikož je místní policie neschopná, pátrá Gold na vlastní pěst a snaží se zjistit, kdo a proč Masonovy zabil. (Vapet Production)

(více)

Diskuze

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Protože já rád debatuju, a když někdo píše do diskuze, očekávám že se chce o něčem bavit. Když pak vyignoruješ 90% co napíšu, štve mě to. Mohl jsi říct "no jo, takhle na to já nekoukám" nebo jinou reakci. Hlavně aspoň nějakou. Mě nejde o to, že nesouhlasíš, mě jde o to že na to nereaguješ, to mě vyloženě umí naštvat ;-)

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Spíš mi přijde, že to čemu píšeš ani nevěříš a ani nevíš jak to máš obhájit, tak to smázneš třema slovama.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak proč potom píšeš do diskuzí, to nechápu.

Pokud vim, ptal ses "já nevim co chcete", tak na to logicky reaguju. Totálně si vyignoroval všechno ostatní a jen si zhejtil jinej film, ale když jsem ti vysvětlil, s čim mám problém já, totální ignor. Pak se vyjadřuješ v komentáři paranoidně, že budeš nepochopen. Je to škoda no..

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

A třeba už se nepotřebuju nikomu obhajovat ani nevyžaduju aby mě někdo chápal. Před časem bych se do podobný názorový konfrontace pustil ale dneska už opravdu ne. Sorry.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jednička není jednodušší, je komplexní a ten film je architektura sama o sobě. Kdybych ti měl celej film rozebrat, vyjde mi to na 5 komentářů. Například

 

 

 

SPOILER: Kdy Uwais začne UTÍKAT před přesilou (přišlo mi, že si netroufne, a radši zkusí utýct, než bez rozmyslu hned bojovat.) Až když zjistí, že je ve slepé uličce, nadechne se a jde bojovat. Když ho kamera snímá, potí se ve tváři, zběsile vzdychá a bojuje AŽ KDYŽ NEMÁ NA VÝBĚR. Takže akční scény jsou nejlepší, protože tomu nahrávaj vnější okolnosti. Jsou vyvolány z logické interakce s okolím. :))) a je tam i tuna jiných detailů co ani neznám

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

navíc Waca začal mít rád art, až tři roky zpátky a ty chlapský filmy, teď dost drtí, svýma dvěma až jednou hvězdičkou. Se naopak divím, že tenhle chlapský film dostal tři.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

tak pro někoho je ten Upgrade (3*) to špatný, jednička byla a je taková béčková a je spíš jednodušším akčním filmem, to se některým divákům libí ,přeci jenom víc než artový akční film. Dvojka se snaží být něčím víc, než akčním filmem a to může někomu vadit. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tohle jsem chtěl přečíst, takhle si to představuju. Jinak ano, máš pravdu v tom co píšeš: právě je to aspoň pestré, varibiální a jiné než jednička, je to upgrade v principu a hlavně to ten štáb bavilo, co si budeme nalhávat. Ale samozřejmě máš pravdu v tom cos napsal.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

stopáž je dlouhá, jako ten největší sloní chobot, né ten Indický, ale ten Africký, Indický slon je menší, oproti Africkému. Násilí, gore, brutalita, na to všechno je tam velký důraz, a když neteče krev, tak se něco láme, křupe a nebo pálí. Ta brutalita je místy, tak trochu komiksová, to je fakt. Navíc příběh, hlavní hrdina je u policie, infiltruje se do gangu aby ho zníčil, ale přitom je to nájemný zabiják/žoldák, nebo rovnou dělá pro Japonskou mafii. Volavka na třetí rovnici. Nemluvě, o tom jak to prostředí je měňavé, klub, vězení, sníh, červená chodba, bílá kuchyně. Je to přeplácené, ale já to mám rád. Je to něco, co sem si musel připustit. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ale je to přeplácaná slátanina, která se mi líbí, kterou mám rád a o tom to je. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ale já tvůj názor chci pochopit, akceptovat a brát vážně. Ale ty mi k tomu nic neřekneš.

Kdybych se tě zeptal, v jaký scéně vidíš nadšení toho režiséra, co mi povíš? :) Vážně tě baví sledovat film, kde je statická kamera a týpek bouchá na dveře, ptá se a rozbije někomu hubu? Ty tu mluvíš o přeplácaný slátanině. Tvůj problém je, že nemáš čim podložit to co říkáš a jen si něco nalháváš, nebo se bojíš vpálit odpad svému oblíbenému herci, vím že máš pro Danielse slabost.

 

Měl by sis zjistit, jak Evans tu přeplácanost točil. Evans na place pracoval s minimální technikou a i kameramani jsou tam kaskadéři. Podávaj si během autohoničky kamery, za jízdy do oken, nic se nestříhá, Evans využívá Ikův potenciál naplno. Souboje vznikaj hodně dlouho, a Evans má originální filozofii jak točit akční scény.

Když jsou přestřelky, je to skladba, a je to promyšlený. U prvního dílu je scéna, jak Taslim vezme pistol a 3x střelí týpka do hlavy. Evans přemýšlel, jak to pojmout, tak se rozhodl to udělat jako skladbu - prásk, prásk, prásk /cink, cink, cink - akční scény maj skutečnou harmonii a jsou tam detaily, o kterejch absolutně nevíš. Víš vůbec, že ten souboj na toaletě, neměl pevné stěny, ale těmi zdmi hejbal štáb a musel se korikovat pohyb těch stěn,aby to vypadalo uvěřitelně? Co říkáš na tohle, to ti přijde přeplácaný? :)

 

Já ti povim co přijde přeplácaný mě. Sledovat nechutnej vizuál, 240p kvality, ušmudlanej obraz a znuděný xichty týpků, co jsou bojové mašiny. Raid 2 je o proti tomu film, kterej se skládá ze skutečné snahy štábu - skládá se z potu, z krve, z nadšení a zápalu pro věc. Evans to sice místy přehnal, ale to právě kvůli tomu nekontrolovatelnému nadšení a chtěl z rozpočtu vytřískat totální maximum.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Hmm tak je můj názor pokrytecký a zaujatý to je možný. Můj názor je subjektivní a to je to co mám tady na tom svém působení rád že si můžu dovolit nebýt objektivní. RAID 2 je přeplácana slátanina za tím si stojím. Dál to nemá cenu rozebírat každý má právo na svůj názor.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Lacike, Yoshitsune, Yoshitsune

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Možná, že nás už unavuje, točit takovýdle filmy, kde je absolutně nulovej rozpočet a nic nefunguje. Možná, že nás už unavuje, že režisér není schopnej nasnímat solidní bitku mezi Barrettem a Danielsem. A pak to nadšení filmařů je naprosto k ničemu, když nejsou schopni nic natočit.

Víš, oháníš se tady "nadšením", že z toho máš, ale třeba tohlecto si absolutně nedokázal akceptovat u Raidu 2, kterej nejenže měl za slabší rozpočet, áčkovej vizuál, prvotřídní choreografii soubojů, lahůdkové interiéry i solidně nasnímané exteriéry a dá se říct, že až revoluční režii v soubojích. Ano, ten film postrádá logiku, jak napsal Jasm a myslim si, že jednička byla o pořádný kus dál, ale jedničku považuju za absolutní vrchol akčního žánru.

Jde mi o to, že ačkoliv je Raid 2 místy dost nedodělaný, tak nelze upřít až nekontrolovatelný zápal Evanse, kterej si doslova vychutnává točení akčních scén a dává to najevo divákovi, ať už tim, co akci předchází (slow motion, hutná hudba, ticho před bouří, kde se až tají dech) aby to pak vyprsklo v brutální akční kalamitu - takže já shledám i tvůj názor trošku pokrytecký a hodně zaujatý.

 

Na otázku "co by jsme chtěli", tak je to prosté - aby režiséři využili naplno potenciál bojovejch týpků, které hrají hlavní roli a nedomrdali to s nadšením. Aby tihle režiséři dokázali solidně nasnímat exteriéry. Nedávno jsem čuměl na Prodigy, první Kaufmanův film, kterej stál sto tisíc a jak se zmínil i Lacike  v komentáři, i scéna, kde týpek leze z podělaný střechy v noci, vypadala lahůdkově. Prodigy měl samozřejmě i zajímavej děj a špičkové akční scény, hlavně precizní souboje a monumentální přestřelky. Otázkou tedy zůstává, jestli tihle režiséři to točí fakt s nadšením jak tvrdíš, protože si to absolutně nemyslim, spíš vyniká jejich profesionální neschopnost a totální, ždímání potenciálů, kaskadérů a těch fighterů. Kaufman to právě točil s chutí a to ani nemluvim o tom následném filmu, Hříšnici a svatí, kterej taky stál pár babek.

 

Otázkou taky zůstává, jestli to skutečně Barretta a podobný týpky baví jen tak chodit po filmu a občas si rozbít hubu v katastrofálně natočeném souboji. Jestli si v hlavě neříkaj "co to kurva dělám.." ta zmatenost, neuchopitelnost a totální nuda demoluje veškerej potenciál těchto projektů.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Já nevím co by jste chtěli. Je to přímočarý béčko o pomstě co si na nic nehraje. Jasně amatérský jako prase, ale já se radši podívám na film od někoho kdo nemá talent ale točí to z nadšením než na film od někoho kdo talent má, ale natočí profesionální nezáživnou kravinu. Ano podobně jako toto jsou I Skin Traffik a Instant Death v pohodě filmíky. Já prostě filmy na tohle téma ve stylu někoho jste mi zabily, tak já zabiju vás všechny ostatní můžu. Uvažoval jsem, že dám i 4* ale naštval mě ten konec kdy SPOILER Barret nezabil Garryho. Ten mu řádně naložil a když ho chtěl dodělat, tak byl trapně zastřelen zezadu. Sice se to dá brát jakože Gary tu bitku vyhrál, ale kdyby ho Barret nějakou bolestivou smrtí zabil, tak bych to přežil. Ano rozpočet byl nula nula hovno. To je znát v tý scéně kdy Barret vyhodí tu drogovou laboratoř do luftu a ten výbuch tam ani není vidět protože na něj nebyli peníze, ale radši takto než tam cpát tragický cgi efekty ve stylu asylum. Jinak měl jsem google titulky a byly i celkem v pohodě ono to má tak primitivní děj, že bych se obešel i bez nich. Tak trochu jsem tušil, že když pan MP napsal, že to nepřeloží a že mu to nepřišlo jako nic extra, tak by mě to mohlo bavit a v tom jsem se nespletl :)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Som fakt zvedavy co na to povies ty. Exteriery na picu. Cele to vyzera jak amatersky pokus z youtube bez akehokolvek rozpoctu. Hlavny hrdina chodi z miesta na miesto a akoze patra po vrahoch svojho kamarata a sem tam sa s niekym pobije v otrasne nasnimanych bitkach.

Toto by sme zmakli behom par vikendov natocit aj my.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Tak pravda je sestřihem jiného filmu kam byly dotočené scény s Adkinsem takže vlastně takový plagiát :)

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Je to sympatak a je stale vo forme, ale co z toho? Dnes to maju akcni hrdinovia tazke.

Rad by som ho videl v nejakom poriadnom filme proti Adkinsovi. Ale toho sa nedockam.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Přitom škoda ho i přes ty sračky co teď točí ho odmítám vyřadit ze své topky. Pro mě to je pořád jeden z největších akčních borců všech dob.

na příspěvěk reagoval Lacike

Reklama

Reklama