Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Po nedávnej CESTE 2: TAJOMNÝ OSTROV 3D som si vravel, že si s radosťou pozriem nejakú tradičnejšiu verziu a meno známeho režiséra a celkom fotogenické obsadenie sa mi zdali celkom nádejnými, ako aj dlhá minisériová stopáž. Lenže tá namiesto rozvinutia príbehu, vernosti predlohe ( hlavne jej zmysluplnosti ) a vychutnania atmosféry poskytla iba dosť zúfalé herecké výkony, časté opakovanie hlúpych záberov a pochybnú ideovú ako aj adaptačnú hodnotu. Scenáristi sú babráci, Patrick Stewart maska, ktorej ukradli charizmu a pirát Vinnieho Jonesa komediant, ktorému na hlave s klobúkom pristál aj mokrý zmeták. TAJUPLNÝ OSTROV, hoci sa naň odvoláva, vôbec nesleduje jedno z vrcholných diel Julesa Verna, tú fantastickú kombináciu Robinsona, exotiky klasického dobrodružného príbehu o pirátskom poklade, Verneovej vedy a techniky a posolstva stelesneného kapitánom Nemom. Ten ostatne je tu skoro ako piate kolo u voza, a aj tá chvíľa, čo si ho užijeme stačí na to, aby nás presvedčil, že to nemá v hlave poporiadku. Škoda ho! Je zarytým a zatrpknutým nepriateľom vojny, no vyrába superbombu, hovorí o hrabivosti, no žije v paláci ako maharadža a vlastní ponorku! - no koľko ľudí to o sebe môže povedať dnes, nie v polovici 19. storočia...? Druhý diel bol už znesiteľnejší, ale stále bieda v porovnaní s tým, ako som si užil to vyššie spomínané toboganové 3D dobrodružstvo. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Právě jsem to dokoukal na STV1. Nic extra, ale když se dokážete kochat exotickým prostředím a třeba jako já i Gábinkou Anwarů (s tou bych moc rád ztroskotal na nějakém ostrově) :-P tak snáze rozdýcháte ty strašlivě amatérské triky a lehce dementní scénář. Ideální film když chcete „něco“ pustit menším dětem aby od nich byl klid ... ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, za co tu * dávám. Přiznám se, Tajuplný ostrov jsem nečetl, ale i když to musím hodnotit jako nečtenář, film to byl hrubě podprůměrný. Nechápu to. Asi si to přečtu, ale pak se bojím, že i tu * seberu. Pitomé dialogy, nelogické jednání postav, efekty neúměrné k roku vzniku, trapné, kýčovité, nepovedené, slabé, urážlivé. Všichni herci, o kterých se to dá dnes říct, by si příště asi měli lépe číst scénář, než se takové sračce upíšou.... 2x85min + 10 reklam na JOJ Plus = středověké lámání kolem.... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chudák Jules Verne... Ten musí bouchat na rakev a řvát pusťte mně ven! Je smutné, když tvůrci zamýšlejí na točení akčního a dobrodružného filmu a ona je to zatím komedie. Fak, už je ty efekty... Při útočící vráně či co to bylo jsme s manželkou odhadovali rok vzniku filmu. Padaly roky 1992 - 1995... Soudě podle fakt úděsných efektů. Po kliknutí na čudlík info na DO nám oběma spadla čelist. Tohle někdo natočil v roce 2005. Fakt peklo. Hvězda za ostrov, strávit na něm pár dnín by mohla být prima dovolená. * ()

Ripley

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 10 minut se zmutovaným obřím mravencem a "nástup" Nema a byl jsem opět znechucen.Mrzí mě,že dnes nikdo není schopen kvalitně zfilmovat aspoň jednu Verneovku.Zatím to co jsem viděl,stálo za h...o.Na vině je vždy buď nekvalitní scénář,neschopný režisér,malý rozpočet a nebo vše dohromady.Je škoda,že s dnešními trikovými možnostmi nezvnikne např. vynikající román 20 000 mil pod mořem.Byl už zfilmován několikrát a vždy to stálo za starou belu.Nemohu opomenout naše zfilmované Verneovky,které "paradoxně" jsou i přes své stáří a na české poměry(rozpočet)velmi kvalitní.Viz. Vynález zkázy nebo Tajemství Ocelového města. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama