Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Bill Dancer přijíždí do Chicaga s devítiletou holčičkou, které říká Kudrnatá Sue. Poté co jsou vyhozeni z nóbl restaurace, přesvědčí Bill dívenku, aby ho praštila klackem, a pak předstírá, že ho srazilo auto, které řídila úspěšná mladá advokátka Grey Ellisonová. Vystrašená žena, která pracuje na rozvodu vlivného politika Arnolda, je vezme na jídlo do blízkého podniku. Podivná dvojice jí nejde z hlavy, a když Billa další den opravdu srazí, odveze oba do svého přepychového bytu. V noci se pohádá s milencem Walterem a později také s Billem, když zjistí, že dívka neumí číst. Vyjde najevo, že Bill není dívčin otec. Žil s její matkou, a když zemřela, začal se o Sue starat. Právnička se s dívkou sbližuje a tráví hezké chvíle také s Billem, který si našel práci na stavbě. Po příjemném večeru, který si nenechají pokazit ani urážkami samolibého Waltera, se Grey a Bill poprvé políbí. Walter však zavolá úřadům, po jejichž zásahu skončí Bill ve vězení a Sue v dětském domově. Grey dosáhne propuštění Billa na kauci a od politika Arnolda získá výměnou za kompromitující materiály slib, že Sue bude svěřena do její péče. Dívenka Grey prozradí, že Bill teď asi odejde, protože jen chtěl, aby o ni bylo postaráno. Obě spěchají domů, kde na ně čeká dopis od Billa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov z detských čias. Videla som to X krát, a stále sa nato rada pozriem. Úplne presladený, dopredu jednoznačný príbeh, ktorý ma aj tak stále chytí za srdce. Neviem,čím to je, ale tento film je akýmsi magnetom,ktorý ma pri telke udrží, a vyčarí mi úsmev na perách. A preto dávam tých 5 stars. ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

S odstupem času zjišťuji, že ani ta malá holka není moc roztomilá. Zkrátka další z amerických filmů bez děje a bez zápletky. Co už takových filmů bylo, všechny stejné. Já nevím, dlouhou chvíli bych si právě tímto asi nezkrátila. Postrádám v něm i jakýkoliv náznak vtipu. Ale vím, že lidé, jako například moje sestra to dokáží ocenit. Tak nevím. Mě ale už téma bezdomovců a velké lásky přijde trošičku ohrané. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nic moc Johne teda. Tento snímek byl takový sice miloučký ale naprosto nijaký a i na tebe neskutečně naivní. A ten jekot v českém dabingu byl strašný:D No neříkám, že to bylo nejhorší, ale naprosto průměrné komediální drama, které hraje tak průhledně na city, že by to nepřehlédl ani slepý. 3* a ani o chlup víc, nebýt to od Hughese, pro jehož filmy mám slabost, tak možná jen 2*. Jednoznačně jeho nejslabší snímek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Amerického herca Jima Belushiho považujem za sympatického chlapíka a dobrého komika. Avšak komédia "Kučeravá Sue" z roku 1991, kde stvárnil hlavnú mužskú úlohu, sa mi nikdy nepáčila. Vôbec som sa pri tomto snímku nebavil. Jim Belushi bol celkom fajn, ale strašne ma rozčuľovala tá malá židovka, čo sa tam pri ňom motala. Desať ročná Alisan Porterová sa možno niekomu mohla zdať roztomilá, ale ja som si na ňu vypestoval doslova alergiu. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

JE síce pravda, že Hughes režíroval podarenejšie veci (oveľa podarenejšie!), ale na tento zhmotnený kus sentimentu určený na Vianoce sa prosto nemožno hnevať. Belushi je vynikajúci komik a scenár sa vydaril. Koniec je možno až prehnane sentimentálny (a hlavne zbytočne), to však nič nemení na tom, že na Vianoce je to ideálna pohodovka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Ďalšími dvoma známymi hercami, ktorí sa mali objaviť vo filme, boli aj Alec Baldwin a Kevin Spacey. Prvý menovaný mal stvárniť rolu Billa Dancera a druhý bol pôvodne obsadený ako Walker McCormick. (MikaelSVK)
  • Takmer celé natáčanie prebiehalo v americkom meste Chicago, v štáte Illinois. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama