Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

emma53 

všechny recenze uživatele

Z nějakého neznámého důvodu mě dlouho odrazoval plakát, ale vysvětlení pro to nemám. Teprve včera jsem prolomila ledy a ejhle, vyklubal se z toho prima film, kde jsem měla neustále ten známý, stabilní úsměv na tváři s občasnými záchvaty smíchu. Ne moc, ale byly. Tak krásně nesourodá dvojka mně osmdesát sedm minut pomohla zapomenout na moje trable, protože oni jich zažili nespočet i když v jiném odvětví svého života. Nezapomenu na jejich jízdu autem, jejich spánek v motelu, na srdcaře Dela s jeho kroužky na závěsy a bylo by toho ještě mnohem víc. V dnešní době najít něco relaxačního, s pochopitelným happyendem, je už téměř zázrak. Možná, že se v té době točilo víc takových filmových perliček a já doufám, že je ještě najdu. Roadmovie splnila včera večer svůj účel, dokonce mně skoro ukápla slza, ale kdy? To uhodnete při zhlédnutí. Ano, je to jednoduché, předvídatelné, ale to mně bylo úplně fuk.....Díky ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Díky sympaticky vybraný hlavní dvojici to sice byla pohodová podivaná, ale nemůžu říct, že bych se za celou dobu pořádně zasmál. Spíš jsem měl občas jen takovej menší úsměv na tváři a to hlavně při sledování druhý poloviny snímku. Na vině byl podle mě scénář, díky kterýmu zůstala tahle komedie na půli cesty mezi crazy komedií a povedenou dramedy (i když je fakt, že se v tý době dramedy žánr vůbec netočil). Každopádně mi přišel příběh místama dost nedotaženej a až moc jednoduchej. Na jedno zkouknutí slušný dílko, já jsem aspoň zjistil, že Steve Martin a Kevin Bacon vypadaj pořád stejně:) ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Where's your other hand? / Between two pillows... / Those aren't pillows! Steve Martin není špatný herec a jako člověk a tvůrce se projevuje v průběhu kariéry překvapivě inteligentně. Nemohu se ale zbavit dojmu, že se ambicemi v komediálním žánru trochu minul, o čemž mne naposledy přesvědčil skvělou rolí prvotřídní neocon-svině v nedoceněné Uličce slávy Anga Lee. Zde jeho ne úplně naplněné snahy být legrační zdařile a bohatě substituuje scénář, který ocení každý, kdo má alespoň skromné zkušenosti s trampotami na cestách, a John (eye-)Candy, jenž Martinovu neduživou komediální člověčinu bohatě substiuuje. Nestydím se přiznat, že především díky menšíkovské postavě spontánního Dela Griffitha jsem byl na konci skoro dojatý. Milé retro. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dovoľte mi revanšovať sa vám. Pozývam vás na pivo a hotdog.“ – Nie, ďakujem.“ – „Ale no.“ – „V jedle som prieberčivý.“ – „Tak len pivo.“ – „Nie, ďakujem.“ – „A kávu?“ – „Nie.“ – „Sódu?“ – „Nie.“ –„Niečo sladké?“ – „Nie.“ – „Ostré?“ – „Nie.“ – "Čo sa hanbíte!“ Jedna z mojich najobľúbenejších vianočných komédií a jedna z mojich najobľúbenejších rolí skvelého Johna Candyho (inak s výborným slovenským dabingom Ivana Vojteka), ktorému sa hodinu a pol po pusa nezavrie. Avšak i bielovlasý Steve Martin, ktorý pravdupovediac máva dosť často slabé chvíľky, ostro kontrastujúce s jeho talentom schopného herca a scenáristu, je výborný. A práve elektrizujúca chémia medzi nimi je to prvé, čo drží túto rozkošne dobre režírovanú komédiu nad priemerom a stavia ju tak po bok napríklad obdobne vydarenej komédie MÔJ BRATRANEC VINNY, kde tiež záleží na príbehu, postavách, zápletke a dialógoch. Pravda, ako fanúšik Kevina Bacona som bol, keď som snímku videl prvý raz, svojho času TOTÁLNE ROZHORČENÝ z jeho miniatúrnej roličky „chlapa, ktorý mi šlohol taxík“. Ale inak je to smršť vtipov, skvelých dialógov, atmosféry a trocha aj toho zamyslenia sa o ťažkom vianočnom čase, počas ktorého spácha, alebo sa o ňu aspoň pokúsi, samovraždu najviac ľudí z celého roka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)

Reklama

Reklama