Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Než John Hughes natočil megahit Sám doma, byl "jen" šikovným komediálním řemeslníkem. Když se ale k jeho filmům po letech vracíme, oceníme, s jakým vkusem, lehkostí a šarmem dokázal zobrazit současnou Ameriku zároveň dát příležitost vynikajícímu Johnu Candymu (který na tom byl dost podobně jako Hughes). 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's ! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie pro dobrou náladu. Je tam příjemný humor osmdesátých let a ten správný důraz na kamarádství a rodinné hodnoty. Dobráckej John Candy tam byl fakt boží a občas mi ho bylo líto. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dovoľte mi revanšovať sa vám. Pozývam vás na pivo a hotdog.“ – Nie, ďakujem.“ – „Ale no.“ – „V jedle som prieberčivý.“ – „Tak len pivo.“ – „Nie, ďakujem.“ – „A kávu?“ – „Nie.“ – „Sódu?“ – „Nie.“ –„Niečo sladké?“ – „Nie.“ – „Ostré?“ – „Nie.“ – "Čo sa hanbíte!“ Jedna z mojich najobľúbenejších vianočných komédií a jedna z mojich najobľúbenejších rolí skvelého Johna Candyho (inak s výborným slovenským dabingom Ivana Vojteka), ktorému sa hodinu a pol po pusa nezavrie. Avšak i bielovlasý Steve Martin, ktorý pravdupovediac máva dosť často slabé chvíľky, ostro kontrastujúce s jeho talentom schopného herca a scenáristu, je výborný. A práve elektrizujúca chémia medzi nimi je to prvé, čo drží túto rozkošne dobre režírovanú komédiu nad priemerom a stavia ju tak po bok napríklad obdobne vydarenej komédie MÔJ BRATRANEC VINNY, kde tiež záleží na príbehu, postavách, zápletke a dialógoch. Pravda, ako fanúšik Kevina Bacona som bol, keď som snímku videl prvý raz, svojho času TOTÁLNE ROZHORČENÝ z jeho miniatúrnej roličky „chlapa, ktorý mi šlohol taxík“. Ale inak je to smršť vtipov, skvelých dialógov, atmosféry a trocha aj toho zamyslenia sa o ťažkom vianočnom čase, počas ktorého spácha, alebo sa o ňu aspoň pokúsi, samovraždu najviac ľudí z celého roka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu jak Martina, tak Candyho. Zapletka filmu v podstate neni vubec dulezita a je hodne jednoducha, jde tu jen o to, ze se Martin chce dostat na svatky domu, ale filmu to bohate staci. Jakmile se totiz da dohromady s neskutecne dobrackym a otravnym Candym a zacne bejt nasranej, zacne rezba. Skoro porad maj totiz hlavni hrdinove smulu, pripadne delaj naky kokotiny a hlaskujou a prakticky porad je cemu se smat. Navic dvojka Martin - Candy je naprosto dokonala, skvele se doplnujou a akorat ten zbytecne sentimentalni konec si tvurci mohli odpustit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Z nějakého neznámého důvodu mě dlouho odrazoval plakát, ale vysvětlení pro to nemám. Teprve včera jsem prolomila ledy a ejhle, vyklubal se z toho prima film, kde jsem měla neustále ten známý, stabilní úsměv na tváři s občasnými záchvaty smíchu. Ne moc, ale byly. Tak krásně nesourodá dvojka mně osmdesát sedm minut pomohla zapomenout na moje trable, protože oni jich zažili nespočet i když v jiném odvětví svého života. Nezapomenu na jejich jízdu autem, jejich spánek v motelu, na srdcaře Dela s jeho kroužky na závěsy a bylo by toho ještě mnohem víc. V dnešní době najít něco relaxačního, s pochopitelným happyendem, je už téměř zázrak. Možná, že se v té době točilo víc takových filmových perliček a já doufám, že je ještě najdu. Roadmovie splnila včera večer svůj účel, dokonce mně skoro ukápla slza, ale kdy? To uhodnete při zhlédnutí. Ano, je to jednoduché, předvídatelné, ale to mně bylo úplně fuk.....Díky ()

movie 

všechny recenze uživatele

Moc povedená komedie s parádním duem Candy+Martin...Pokud máte rádi "martinovské filmy z 80.let", tak se bude bavit moc dobře! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po Sixteen Candles můj nejoblíbenější Hughes, který těží ani ne tak ze scénáře, jako z výborného ústředního dua. Johna Candyho je holt velká škoda. Ten chlap dokáže vykouzlit úsměv na tváři už jen tím, že je v záběru. Priceless. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútne absolutórium vo filmografii Stevea Martina, sekundujúci John Candy bol miestami v ešte lepšej komickej kondícii. Všetko je založené na až príšerne jednoduchom scenári, z ktorého je prostredníctvom originálnych scén vyťažené maximum. Vôbec celý film je vlastne maratón hlášok ktoré si treba dopriať v angličtine, pretože nahrádzať v geniálne (neslušne) vtipných dialógoch slovo 'fucking' slovom 'kravka', je až úbohosť a film stráca neskutočné čaro absurdnej geniality mnohých scén. Na dôvažok však dokáže film byť aj tragicko dojemný, hlavne v závere je všetko tak sentimentálne krásne, že slza (ako pečiatka kvality na záver) nechýbala. 90%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Steve Martin se jen chtěl dostat na Den díkůvzdání domů. Letiště v Chicagu je ale kvůli sněhové bouři zavřené a jeho let je odkloněn do Wichity. John Candy se k němu nachomýtne a shodou okolností cestují spolu. Chudák Steve má před sebou 1000 kilometrů s tím nejotravnějším člověkem na světě. Poměrně zábavná buddy komedie, která má tři nepopiratelné přednosti - špičkové obsazení, dobrou režii a nápaditý scénář narvaný vtípky. Co na tom, že na shrnutí high-concept zápletky potřebujete méně než větu, spíš jen pár slov. Pokud máte rádi komedie 80. let, je tohle jasná volba. Podobné filmy jsou například Bláznivá dovolená a Vánoční prázdniny s Chevy Chasem. A v malé roličce se na začátku objevuje mladý Kevin Bacon. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě dost depresivní film..nicméně zasmál jsem a to dost. Jo a ten název mi pořád přijde hodně divnej, nenápaditej až prostoduchej...75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s velmi dobrou dvojicí Steve Martin - John Candy. Několik scén je vážně skvostných a k zbláznění vtipných (obzvlášť pochod z půjčovny přes letiště a to, co následuje po něm, a pak noční jízda autem), některé mi připadaly trochu slabší a trochu, vážně jen trochu zasmrádaly trapností. Závěr mě nicméně dojal, a to jsem se na to připravoval! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film na Štědrý den, když za okny kvílí meluzína a padá jedna vločka za druhou, určitě bych hvězdičku přihodil. Steva Martina jsem nikdy zrovna nemusel a John Candy mě taky moc neříká. Snímek, jehož remake Due Date jsem viděl vlastně nedávno. Kdoví jak by mé hodnocení vypadalo kdybych jako první viděl Hughesův film. PS: V roce 2023 jsem si snímek pustil přesně o Vánocích 4 hvězdičku opravdu přihodil. 75% ()

Reklama

Reklama