Reklama

Reklama

Nesvá

(seriál)
  • USA Insecure
Trailer
USA, (2016–2021), 21 h 49 min (Minutáž: 25–41 min)

Hrají:

Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Y'lan Noel, Natasha Rothwell, Catherine Curtin, Lisa Joyce, Neil Brown Jr., Heather Mazur, Maya Erskine, Veronica Mannion (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Issa Rae, tvůrkyně, scenáristka a hlavní hvězda seriálu Nesvá, přináší na HBO v této ostře humorné komedii svůj neotřelý pohled na svět. Hlavními hrdinkami jsou nejlepší kamarádky Issa (Rae) a Molly (Yvonne Orjiová), které si klestí cestu mezi záludnými úskalími profesního i osobního života v Los Angeles, kde coby dvě černošské ženy popírající veškeré stereotypy musejí čelit nejrůznějším výzvám. Přestože se Issa v soukromí před zrcadlem mění v drsnou raperku, její každodenní život "zástupkyně černošské rasy" ve vzdělávací neziskovce je o poznání méně povzbudivý. S třicítkou na krku začne přehodnocovat svůj pětiletý vztah s nezaměstnaným přítelem Lawrencem (Jay Ellis), který ustrnul na mrtvém bodě a nikam se neposouvá. Podobné strasti řeší také Issina nejlepší kamarádka Molly, jejíž profesní úspěch dobře placené právničky ostře kontrastuje s jejím zoufalým milostným životem. Po nečekaném vystoupení na festivalu autorské tvorby se Issa rozhodne být odvážnější a vykročit vstříc lepším zítřkům. Zjistí ale, že ačkoli její ostré rýmy překypují sebevědomím, zbavit se nejistoty v každodenním životě není ani zdaleka tak jednoduché. V průběhu osmidílné první řady seriál Nesvá citlivým, vtipným a autentickým způsobem nahlíží na zážitky a zkušenosti černošských žen očima Issy a Molly, které se pokoušejí dát si své životy do pořádku, zatímco se ze všech sil snaží neslevovat ze svých nároků. (HBO Europe)

(více)

Hrají

Související novinky

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

25.07.2018

Daniel Kaluuya (Uteč, Black Panther) a Lena Waithe (Ready Player One: Hra začíná, Master of None) natočí film inspirovaný příběhem Bonnie a Clyda, Queen and Slim. Práva na film získalo studio… (více)

Reklama

Reklama