Reklama

Reklama

Nesvá

(seriál)
  • USA Insecure
Trailer
USA, (2016–2021), 21 h 49 min (Minutáž: 25–41 min)

Hrají:

Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Y'lan Noel, Natasha Rothwell, Catherine Curtin, Lisa Joyce, Neil Brown Jr., Heather Mazur, Maya Erskine, Veronica Mannion (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Issa Rae, tvůrkyně, scenáristka a hlavní hvězda seriálu Nesvá, přináší na HBO v této ostře humorné komedii svůj neotřelý pohled na svět. Hlavními hrdinkami jsou nejlepší kamarádky Issa (Rae) a Molly (Yvonne Orjiová), které si klestí cestu mezi záludnými úskalími profesního i osobního života v Los Angeles, kde coby dvě černošské ženy popírající veškeré stereotypy musejí čelit nejrůznějším výzvám. Přestože se Issa v soukromí před zrcadlem mění v drsnou raperku, její každodenní život "zástupkyně černošské rasy" ve vzdělávací neziskovce je o poznání méně povzbudivý. S třicítkou na krku začne přehodnocovat svůj pětiletý vztah s nezaměstnaným přítelem Lawrencem (Jay Ellis), který ustrnul na mrtvém bodě a nikam se neposouvá. Podobné strasti řeší také Issina nejlepší kamarádka Molly, jejíž profesní úspěch dobře placené právničky ostře kontrastuje s jejím zoufalým milostným životem. Po nečekaném vystoupení na festivalu autorské tvorby se Issa rozhodne být odvážnější a vykročit vstříc lepším zítřkům. Zjistí ale, že ačkoli její ostré rýmy překypují sebevědomím, zbavit se nejistoty v každodenním životě není ani zdaleka tak jednoduché. V průběhu osmidílné první řady seriál Nesvá citlivým, vtipným a autentickým způsobem nahlíží na zážitky a zkušenosti černošských žen očima Issy a Molly, které se pokoušejí dát si své životy do pořádku, zatímco se ze všech sil snaží neslevovat ze svých nároků. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dvě černošské ženy jsou nejlepší kamarádky a žijí a pracují kde jinde než v L.A. Nějak mě to nezaujalo, abych si pustil další díly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve 4. díle seriálu si (černá) hrdinka Molly posteskne, jak jí lezou na nervy uřvaní černoši, a vy si pravděpodobně postesknete s ní. V autorském počinu Issy Rae se vše motá nejen kolem dvou nerozlučných kamarádek, ale především kolem rasové identity afroamerické menšiny, jejich mindráků, problémů a tužeb. Afroameričané logicky v očích tvůrců tvoří cílové publikum. Zatímco u "bílých" televizních a filmových tvůrců mám pocit, že jejich postavy jsou definovány jako součást profesních a sociálních skupin, nositelé určitých politických postojů (jsem právník, liberál, protestant, rodič atd.), ve světě Issy Rae je pojítkem barva pleti, která hraje klíčovou roli v komunikaci, práci, při výběru partnera i jinde. Seriál chce být neformální a nekorektní, takže obě kámošky v něm fuckují o sto šest, až mi z toho čiší póza. I když se Issa pokouší psát jinak a minimálně ze začátku chce nastolovat nová témata, postupně mi z toho nadějného konceptu zase vychází další série, kde obě aktérky "řeší" problém nalezení ideálního partnera ve světě bezbřehé nabídky globálních sociálních sítí a neomezených možností moderních komunikačních technologií. První série mi vychází na poctivé tři hvězdičky, další sledování osudů obou dívek bych snad ani nedoporučoval. Celkový dojem: 60 %. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Na konci mi bylo i líto, že není víc dílů. Většina dílů se pohybuje kolem průměru, ale najde se jich i pár nadprůměrných a já se bavil i díky Isse Rae. Plus skvělý soundtrack. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Seriál je nenápadný. Jednotlivé díly nepůsobí bombasticky.  Někdy mě snad ani nebaví. Ale po skončení každé řady mám pocit, jako bych se musel loučit s upřímnými přáteli. Jako celek příběh zraje jako přátelství, kde jednotlivé dny nemusí nic znamenat, ale sakra po pěti letech si ceníte takového vztahu. Nicméně projekt má také zásadní přidanou hodnotu. The complexities of 'blackness' and the reality that you can’t escape being black. The half-hour series explores social and racial issues that relate to the contemporary black experience. "We’re just trying to convey that people of color are relatable. This is not a hood story. This is about regular people living life." An insightful, raunchy, and hilarious journey through the life of a twentysomething black woman that cuts through stereotypes with sharp wit and an effusive spirit. The Los Angeles Times wrote: "The half-hour series explores the friendship between two African American women who deal with their sometimes stormy relationship while also grappling with conflicts inside and outside black culture. Much of the humor has a raw flavor, and does not hold back on sexually frank situations and dialogue." ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Celý příběh se točí kolem dvou kamarádek Issa a Molly a ve výsledku jsem vlastně jen přemýšlel nad tím, která z nich je více uřvaná. Issa! A ta si pro jistotu tenhle seriál i vytvořila a podílela se na psaní (protože jestli je to z její hlavy, tak by jí to asi ani neprošlo, kdyby se nepodílela na tvorbě tohoto exkreperimentu. Jako divák tohle nemůže brát vůbec vážně, jinak se bude chytat za hlavu, chodit po pokoji a šplhat po lustru, aby tomu unikl. Po pravdě Molly mi je mnohem příjemnější. Jinak k ději - 1. série docela ujde. Sice se nejedná o duchaplný a originální příběh, na který byste zůstali koukat s otevřenou pusou, ale sem tam se z něho dá pochytit. Bohužel 2. a 3 sérii postavili chytráci na vyplňování mrtvých míst sexem a TO BYLA OTRAVA. Nevěděl jsem kdo, kde, s kým, proč a prostě chlapi se tam v posteli střídali častěji než kalhotky a já už jsem byl fakt zmatený, jaká s kterým právě randí. Musím uznat, že občas mě klub ukecaných "nigga" kvočen i pobavil (jo, Coachella třeba neměla chybu), ale ze židle mě to nezvedlo. ()

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem si pustil až nyní. A abych řekl pravdu, jsem z něj poměrně dost zmatený.  Začátek se mi líbil. Mělo to spád, jistou realitu života, kterou seriál jistě chtěl, ale po rozchodu hlavní postavy se svým přítelem se vše zvrhlo. Najednou jsem viděl před sebou americké porno, kde každý s každým spal, začali se řešit hlouposti a přestalo mě to úplně bavit. Zřejmě to tak mělo být a seriál tím něco naznačoval, každopádně ČSFD je o úvaze fanoušků, tudíž mě se to nelíbilo. Dávám tedy 2* za začátek seriálu a velmi dobrý herecký výkon Issy Raei. ()

Související novinky

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

Bonnie a Clyde dostanou konkurenci

25.07.2018

Daniel Kaluuya (Uteč, Black Panther) a Lena Waithe (Ready Player One: Hra začíná, Master of None) natočí film inspirovaný příběhem Bonnie a Clyda, Queen and Slim. Práva na film získalo studio… (více)

Reklama

Reklama