Reklama

Reklama

Billy zachrání Scottův život ve Vietnamu. Tehdy je zraněn a zůstane duševně nevyspělý. Stanou se nerozlučnými kamarády. Billyho chtějí zneužít lidé bez zábran pro boj na smrt v čínské čtvrti Los Angeles, kde musí bojovat v zavřené kleci. Zápas končí, jestliže jeden z nepřátel zemře. Když se Scott dozví, co dělali s Billym, spěchá ho zachránit. (Video 2000)

(více)

Recenze (11)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako středoškolák jsem si tohle půjčil s kámošem ve videopůjčovně na VHS jako dalších z desítek amerických ringovek. Přitahovala nás zejména hlavní role kulturistického šampiona Lou Ferrigna a tradiční námět, který se objevoval v každé druhé americké "mlátičce". Taky si pamatuju, že se nám film ani moc nelíbil (a to jsme byli tenkrát nadšeni kde z čeho ...) a že dokonce natočili i dvojku a tu jsem také viděl a také se mi moc nelíbila. Pak jsem na film zapomněl, ten zapadl, nikdy už na žádném nosiči asi nevyšel ... Proto mne moc zajímalo, jak se mi film bude líbit dnes, po asi 20ti letech ... No nakonec to nebylo tak strašný. Ono to je spíš takové drama na pozadí ringových nelegálních zápasů. Ferigno hraje postiženého obra, který se chová jako dítě, ale má strašnou sílu a jeho kámoš je klasickej rváč ovládající takový ty klasický styly ... Ve filmu se vůbec objevuje spousta herců, lidí, komparzistů,... kteří se v té době motali kolem těchto "martial arts" filmů ... ehm ... Problém je v douhé stopáži a v tom, že soubojů je málo, Ferigno se dostane do klece až snad po hodině stopáže, před tím sledujeme jeho kamarádství a trable s kámošem. Za zmínku stojí jeho první souboj, FERRIGNO vs MATHIAS HUES!!! To už asi dnes málokdo ví a pozná. Představte si obrovského Huese v teplákovce, jak poskakuje v ringu a proti němu se šine ještě svalnatější obr!!! Už kvůli tomuto duelu je film zajímavou raritou, kterou je i obecně ... i když ne moc výživnou, tak přijatelnou a dobrou. Musí se nechat, že údery a kopy nejsou zničeny americkým střihem, i když je vidět, že nejdou kontaktně, raději než problikávací kamera, ze které mi bolí oči (výsada podobných USA filmů ...). A to se počítá. Dále je to docela dobré zpracování přátelství jednoho sympaťáka s obrovským chlapem, který se chová jak dítě, protože doplatil na svoji odvahu ve Vietnamské válce ... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vjetnam byl v osmdesatkach oblíbený sport. Dva kamarádi z vietnamu si otevřou bar, toho postiženejsiho lapnou mafiani a cáknou ho do klece aby bojoval (objeví se i Hues v modrých leginach, kterej tam skáče jak tarzan, asi si dal kafe před natáčením). Ten druhej nasranej kámoš začne běhat po městě s brokovnici, způsobí hromadnou dopravní nehodu a rozstřili taky bar..jen aby našel toho kamaráda a pomstil svuj podpalenej bar. Do toho všeho se tam ještě Trejo křeni v pozadi, asi věděl jak tohle béčko, bez pořádného rozmachu ve scénáři dopadne. Tak trochu zatutlana gej story. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Má to jednoduchý příběh o přátelství "na život a na smrt", v rámci žánru dobré herecké obsazení a rovněž na akci se dá koukat. Za mě  spokojenost a brzy dám i dvojku.. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Cage je zevrubně odšlápnutá akcí ve Vietnamu, kde Lou Ferrigno schytá olovo do mozku. A přežije to. A ještě udrží Reba Browna, co visí z helikoptéry (v bezvědomí). Když pak v nemocnici Reb přinese Louovi pandu a čte mu pohádky a do toho řve romantickej pop tak jsem myslel, že jsem našel nejvtipnější film na světě. Ale to by to musel režírovat asi Bruno Mattei nebo někdo jinej. Cage pak hrozně zvážní, díky čemuž výrazně vyniknou jistý scéný, např. Lou s Rebem brečící na benchi, kde je asi 300kg (od Strike Commanda na sobě Reb výrazně zapracoval), ale jinak se snaží držet norem seriózního filmu a už se toho moc nedočkáme. Hues ani Trejo nic nepředvedou a Reb Brown odvede standard - v hněvu oddělá pár lidí brokárnou a v podzemních garážích si nabalí ženskou (reportérku, která je tu jinak celej film úplně k ničemu). Taky je tu neuvěřitelnej policajt v přestrojení, co dá Rebowi milion dolarů (v pidikufříku) aby si postavil bar. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Cage má hodně podobnou zápletku jako Fist of Glory, tudíž jsem měl chuť si ho pustit jako další "noční béčko". Vietnamská část se v případě Cage omezila na pouhou scénu záchrany s helikoptérou, která trvá dvě, tři minuty. Poté už jen vidíme, jak hrdina, nejsvalnatější americký voják působící ve Vietnamu, leží v nemocnici s úrazem hlavy - ačkoli ještě před chvílí jsme ho viděli krvácet z ruky... Dostatečně rychle se na obrazovce objevují záporáci - majitelé ilegálního ringu v čínské čtvrti. Nedlouho na to se Billy a jeho parťák poperou v hospodě a už je jasné, jakým směrem se bude děj ubírat dál... Plusem je velké množství padouchů (ale i to, že mají povědomé obličeje - například jeden z nich je Danny Trejo). Jsou tu nepředvídatelné situace a určitě tu byla snaha o zajímavější děj, možná na úkor svižnosti a pokud jde o realističnost, ani tady ji nikdo nenajde, ale ještě pravděpodobněji ani hledat nebude. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

No teda, tolik vzácných jmen v jednom filmu. Richmond, Hues, Trejo, Hunter a samozřejmě Al Leong v dost netypické roli. Trauma z Vietnamu poznamenalo Billa navěky. Stalo se z něho dítě. Zahrát dítě není žádná legrace, ovšem Ferrigno svým výkonem ukázal doslova nemožné, hehe. Klasická ringová mlátička, kde nechybí intriky, zbraně, přátelství, peníze a štastný konec. Na VHS to kdysi musel být velký hit. Tomu plně rozumím. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tento film so kedysi pozeral len kvôli obdivu jedného z najväčších niekdajších adeptov na pokorenie legendárneho Arnieho v kulturistike a to Louovi Ferignovi. Priznám sa, že nič si z toho už nepamätám, ale keď sa teraz pozriem na ďalšie dve mená ako Danny Trejo a najmä Matthias Hues, tak aspoň zo súcitu tú dvojku dám. ()

skipercak 

všechny recenze uživatele

Filmu podraza nohy hlavna hviezda Lou Ferrigno, ktory je bohuzial absolutne neschopny herec a fighter. Atmosfera je ale fajn. Typicka 80tkova. Objavi sa tu aj celkom dost znamych tvari. ()

Chizkiyahu 

všechny recenze uživatele

Cage je asi nejunikátnější akční film osmdesátých let. Je to jedna z prvních odvážných sond do homosexuálního vztahu dvou osvalených mužů a zároveň taky filosofická polemika o vztahu člověka s mozkovým poškozením a jeho partnera, který mu dluží život. Reb Brown jako Scott a Lou Ferrigno jako Billy podávají výkony, které by byla urážka nenazvat oskarovými. Dokonce se jim v jedné scéně i možná podaří plakat! To celé je doprovázenou úžasnou romantickou hudbou, která jen prohloubí interpretaci hloubky citů, které k sobě Scott a Billy skutečně chovají. V zájmu nespoilování podám příběh jen velmi polopaticky - mafie a yakuza (Tongové) se zase škorpí a tentokrát to neřeší přes drogovou válku, ale zápasy mužných mužů na život a na smrt v KLECI! Zkráceně - mafii dojdou zápasníci a tak vyjdou chlastat do barů, kde najdou Billyho a s pomocí mistrné vyjednavačské taktiky ("I like wrestling! ... But I don't like fighting. ... But I like wrestling!") zrekrutují Hulka do svého týmu. Reb je ale smutný, protože mu začne jeho životní partner chybět, tak popadne boomstik, nastartuje džíp a jede z nudy odprásknout pár lidí. Potom ho nějak zajme yakuza, tak zase zabije pár lidí a zachrání Billyho. Ten je ale naštvaný, protože ho v ringu mlátili do hlavy, popadne nejbližšího člověka a rozlomí ho vejpůl. Policie jim dá milion dolarů v zabaveném kufříku. Konec. Čtyři hvězdičky, protože umřel Mário, Scottův sok v lásce. ()

Reklama

Reklama