Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Není patrné, na jakého diváka Better Watch Out vlastně cílí. Chris Peckover zde dohromady spatlal všechny myslitelné kontradiktorní přístupy, takže tento vánoční kočkopes propadne nejen v očích odborné hororové veřejnosti, ale kvůli občasné krvavosti i u konzumentů rodinných komedií. Snímek bych po atmosferické stránce přirovnal k osmdesátkovým Gremlins, které rovněž kombinují hororovou neškodnost, přihlouplé humorné vsuvky a hudební rozpustilost. Nemohu nezmínit ani přítomné scénáristické Waterloo. Postavy jednají v rozporu se zdravým rozumem, čímž si většinu situací zbytečně zkomplikují. V mnoha scénách navíc zcela absentuje rozměr uvěřitelnosti a Peckover je očividně využívá jako obyčejné pojící články, kterými neobratně zažehnává hrozbu naprosté příběhové dekompozice. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku uděluji pouze jednu slabší hvězdu. Better Don't Watch. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z největších překvapení poslední doby.. snímek od kterýho jsem toho fakt moc nečekal mi přichystal paradní podívanou.. filmy s dětma v hlavním rolích mam rád a Better Watch out patří k těm nejlepším, který jsem zatim viděl.. Levi Miller mě začal zajímat a doufam, že s nim v budoucnu uvidíme víc kvalitních filmů.. potěší krátká stopáž.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Haranti z předloňskýho The Visit se vrátili, aby se snažili přežít i v dalších hororovejch podmínkách: tentokrát ve vánoční vybíjený, která se může zpočátku tvářit jako obyčejný osmdesátkový slasher, aby se brzo zvrhnul v neobyčejný... Nebojte, nic vám nevykecám, abyste nebyli náhodou připraveni o nějaký to překvápko, zvrat nebo twist. Ale ať už tomu budete řikat, jak chcete, minimálně jeden z nich patří do kategorie mindfuck, což mě u vážně míněnýho hororu/thrilleru docela ruší. No a taky nehledě na to, že film celkově neni ani děsivej, ani brutální nebo přehnaně napínavej, a postava hlavního zabijáka mě dokonce srala, pořád se jedná o slušnou sváteční jednohubku. Nadšenej nebo unešenej z ní ale fakt nejsem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Režisérovi Peckoverovi sa tak, ako sa od jeho priezviska koniec koncom očakáva podarilo po Undocumented natočiť ďalšiu pecku, primárne síce orientovanú ako teenagerský soft horor, zato však s tendenciou vtiahnuť publikum do deja a trochu ho aj ponaťahovať. Dlho to totiž vyzerá, že vzniknutá situácia sa ešte dá zvrátiť a hlavné postavy nájdu cestu späť do normálu, divák však v určitom momente pochopí, že takáto možnosť tu nikdy neexistovala. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vánoce by měly být převážně svátky klidu a pohody, ale stále častěji se stávají vděčným tématem napříč celou škálou filmových žánrů a to nejen komedií, rodinných filmů ale i hororů. Což je samozřejmě jen a jen dobře. Namlsán zajímavým úvodem jsem očekával další tradiční „home invasion“, ale Chris Peckover mně svým pojetím tohoto filmu docela překvapil. Nejde sice o žádnou nezapomenutelnou pecku, ale dá se zde narazit na několik velice zajímavých zvratů, rafinovaných kliček a především pro někoho dost šokujícího vyvrcholení. Je sice pravda že jsem si z této naservírované vánoční podívané nesedl doslova na zadek, ale postupně gradující atmosféra a především proměna charakteru jedné z postav stály určitě za pozornost. Navíc jak Olivia DeJonge tak i Levi Miller podali docela uspokojující herecké výkony. Pohledná mladá herečka se od této chvíle dostává do mého hledáčku a věřím, že tohle není poslední film, který jsem s ní viděl. Levi Miller ten malý vychytralý bastard sice ve své nápaditosti značně pokulhává za našim starým známým Kevinem McCallisterem, ale tak on měl vlohy zas pro něco jiného. Nechci ale zbytečně spoilerovat. Trošku mě však zamrzelo, že zásadní zvrat přišel na můj vkus už moc brzy. Divák si tak nemohl naplno vychutnat onu nevědomost, která je snad i nejdůležitější ingrediencí u podobných filmů. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)
  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama