Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Snad jen charizmatičtějšího hlavního hrdinu si to žádalo a měli bychom zde nové Henekeho Funny Games. Tentokrát v dětském stylu. Opravdu velmi pozitivně hodnotím nápad. V momentě kdy se, do té doby, debilní naháněčka v domě proměnila v něco mnohem promakanějšího mi spadl kámen ze srdce. Vskutku originální záležitost pojednávající o zoufalé snaze 13letého psychopata dostat svých 8 centimetrů do těla šťavnaté osmnáctky standardní cestou. Kvůli věku hlavního představitele bohužel bylo už v zárodku snímku jasné, že ptáček zůstane v kleci. Nicméně stále se ve vzduchu vznášela naděje, že by mohlo dojít alespoň na násilí, což také došlo. Atmosféru se tvůrcům podařilo vystavět moc hezky. Nálada a brutalita jednotlivých scén moc hezky kontrastovala s vánoční atmosférou. Doporučuji si tímto snímkem o Vánocích proložit sledování pohádek. Velmi netradiční a přitom velmi zajímavá věc. 4 kousky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy s vianočnou atmosférou, ale netypickým žánrom ma vždy bavili, preto som sa tešil aj na túto trochu drsnejšiu verziu Sám doma a síce film je nakoniec vlastne dosť iný, než som čakal, ale aj tak som s výsledkom dostatočne spokojný. Film hlavne klame tým, že sa snaží tváriť ako spomínaný Sám doma a veril som, že jeho drsnejšiu verziu aj uvidím, ale tvorcovia nakoniec prídu so zvratmi, kvôli ktorým sa dej začne uberať odlišným smerom, s čím som mal najprv trochu problém, ale našťastie som si po chvíli zvykol a bavilo ma to. Poteší, že film už od úvodu získa tú pravú vianočnú atmosféru a veľmi sympatické postavy, ku ktorým som si vytvoril vzťah prakticky okamžite. A tak keď sa to už rozbehne, na čo ale určite netreba dlho čakať, už som bol správne naladený a postavám som fandil. Aj napriek tomu spomínanému chvíľkovému sklamaniu mi to dejovo príde dostatočne zaujímavé, žiadne hluché miesta som nenašiel, takže aj napriek tomu, že sa dej odohráva len v jednom dome je to nadmieru svižné a celý čas si to udržuje obstojnú úroveň zábavnosti, takže celkovo ma to určite bavilo. S obsadením nemám najmenší problém, všetky tri hlavné postavy sú dobre obsadené a aj typovo zaujímavé a ten zvyšok presne splní svoj účel. Po hororovej stránke tu síce nie je o čo stáť, o atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči a tých pár úmrtí je mimo záber, čo ma vzhľadom na eRkový rating mrzí, ale aspoň to má taký správny sadistický štýl a prítomnosť pravého psychopata vo filme vždy poteší, takže sa to celkom vynahradzuje. Vizuálne sa na to pozerá veľmi dobre a vianočná atmosféra funguje. Takže nie je to film, ktorý by sa mi chcelo pozerať opakovane, ale páčilo sa mi to, nemá to výraznejší zápor a pri správnej nálade je to viac, než slušná zábava. 72% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Better Watch Out je velmi slušně natočený, napínavý, herecky perfektně zahraný a velmi chytrý film, jelikož zvratů a překvapení film nabízí několik,což je nejsilnější stránkou filmu. Velkým plusem jsou kreativní hrátky s žánrem a ďábelský 15.letý Levi Miller, který odvádí na malého chlapce obdivuhodný výkon a rád bych ho viděl v podobných žánrech znova. Jediné, co zamrzí, že film hodně šetří s brutalitou ( Scéna s plechovkou si o to vyloženě říkala). Zábavná jednohubka, která přinese Vánoční atmosféru do Vašeho Domova.V letošní bídě příjemný žánrový kus ! 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sám doma reloaded a v hororovějším pojetí. Přívětivý film pro ty, kteří stále doufali, že se série Sám doma vrátí, bude ignorovat všechny díly po druhém díle a vyfasuje důstojné zakončení série. Malý Kevin, nyní přejmenovaný na Luke, ještě nedospěl, je mu sice teprve dvanáct, ale pohlavní hormony s ním lomcují, tudíž běda holce, která mu neroztáhne nohy. Vlastně je jen jedna, po které šílí, pohledná sedmnáctka a dívka na hlídání Ashley, která dostane za vyučenou, a spolu s ní všichni, kterým kolem dala i nedala, za to, že Lukeovi nedala. Vánoční svátky budou zábavně zvrhlé, mírně napínavé a nebude jim chybět šikovný (režijní) nadhled. Je třeba si vyjasnit to, že se nejedná o žádné home invasion, jak je mohutně proklamováno. Film tenhle subžánr připomíná maximálně tak úvodní půlhodinu, než dojde na zásadní zvrat, kdy se rázem přehodí výhybka směr stanice Psychopatova, kdy už se konfrontujeme s malým kutilem, vynalézavým nezbedou a zvídavým opičákem, který tak moc chtěl vědět, co se stane s lidskou hlavou, narazí-li do ní zavěšená plechovka s barvou, tedy důvěrně známá libůstka malého psychopata ze Sám doma I/II, až to v čase vánočním provedl znovu. Gore film nepřekypuje, detail rozprsknuté hlavy zůstane skryt, plánovaná zabití mohla mít určitě vyšší a razantně brutálnější level, jenže film se opírá o svoji groteskní vtipnost i morbidnost, která v poklidném vánočním čase je příjemně kontrastní. Lidé zpívají za okny koledy, mladý psychopat z neopětované lásky likviduje v teple rodinného krbu pobaveně vše, co nenávidí. Abyste se nedivili, že dostanete obsahově úplně jiný film, než jaký hlásá zdejší obsah. Levi Miller je skvělý parchant, absolutní vrchol filmu, Olivia DeJonge je prudce talentovaný objekt lásky, je zde i Ed Oxenbould, s nímž už vytvořila sourozenecký pár v Shyamalan´s The Visit, Virginia Madsen v roli matky změnila fyziognomii obličeje, náhle je celkem přijatelná stará brzda. Chris Peckover režíruje svižně, film určitě není bez chyb, třeba už jen to, že dvanáctiletého kluka musí hlídat cizí slečna. Ale to se všechno dá bez problémů ustát. Není to přelomový film ve svém žánru, je to hlavně solidně i s nadhledem zrežírovaný a perfektně zahraný mix hororu, thrilleru a komedie, co si celou dobu drží fazonu určité nepřehnanosti, tedy v jistém ohledu by se to, co je ve filmu popisováno, mohlo i reálně stát. Znáte ty haranty, už nevědí roupama, jak by se zabavili. A doporučuji o vánočních svátcích pohádky proložit tímto filmem. 9/10 ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj, to byla nechutná úchylárna. A navíc je jasné, SPOILER že i když to holka přežije, u soudu jí asi nikdo nebude věřit, že vraždil mladý kluk s nevinným kukučem, tudíž to bude tvrzen proti tvrzení. Jo, kdyby toho klučinu v závěru holka rošmelcovala sekačkou a nastražila to jako nehodu, pak možná bych si řekl, že zmrd dostal to, co si zasloužil. Ale takhle? Jinak komedie to není ani omylem, a to ani černá komedie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama