Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia "teenegerovina" spatrilo svetlo sveta, a mne nezostáva nič iné, ako dať mierne palec nahor. Fakt škoda, že sa z toho po tak solídne nastolenej psycho atmosfére, výborných hereckých výkonoch, nepodarilo vyťažiť viac. Veľmi vydarená Vianočná "pohodička" je totok, len škoda, že toho gore sa divák akosi nedočká. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

*Jděte do toho s co nejméně informacemi, nekoukejte na trailer, nečtěte obsáhlejší recenze* /// Film jsem měl v merku už poměrně dlouho, dejme tomu rok a něco, a věděl jsem o něm jen tolik, že se snad má jednat o nápaditou hororovou variaci na Sám doma. S prvními festivalovými ohlasy jsem zaznamenal informaci, že je nejlepší před zhlédnutím o filmu víc nevědět, a tak jsem se toho držel a zkusil si pro jednou jít do filmu téměř naslepo. A dobře jsem udělal! Za tu dobu, co jsem na film čekal, mě napadla spousta možných hororových variací na Sám doma (třeba, že budou ten barák střežit před Santa Klausem, haha), ale to, co skutečně přišlo, na to jsem tedy připravený nebyl. Po dlouhé době mě něco fakt překvapilo. A to nejenom vývojem děje, ale i atmosférou, čekal jsem to odlehčenější ... a ono je to ve skutečnosti docela ostré. Na konci roku tohle rozhodně půjde do hororové TOP desítky letoška a Chris Peckover má po Undocumented další povedený zářez. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Za trochu lásky šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, šel vichřicí - však slyšel zpívat kosy.“ Fakt netuším, proč se mi u filmu vybavily verše českého klasika, ale s dovolením je lehce pozměním. „Pro ňadro chůvy šel by světa kraj, s pistolí nabitou o pusu prosí. Koledu, ale v duši smrti ráj, kluk vraždící - šik puboš, ten to kosí!“ Btw, zda měl Jaroslav Vrchlický v mládí chůvu, to nevím, já bohužel neměl. Což je možná i dobře, protože puberta se mnou taky pěkně třískala o futra, i židle jsme doma měli a nějaká lepicí páska by se taky našla... Uf, mazlík jeden, ten mi dal. Přísně vychovaný, uhlazených způsobů i mluvy, roztomilý andílek, jen ho šoupnout do betléma místo Jezulátka. Přitom těžký psychopat, s odbornou psychiatrickou diagnózou FAGU (Funny adolescent games USA). Aneb holku si vánočními světýlky ověsí, lásku jí vyjeví, ona se z toho zjeví a lítosti slzy uroní. I já. Čtyři. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ve finishi jsem si říkal, že aspoň ten úplný konec trochu vylepšil tenhle tuctový, nezajímavý a přihlouplý biják.. Ale né, oni tam museli prdnout ještě tu závěrečnou, titulkovou tečku.. Ale čistě řemeslně je to natočené dobře a twist s odhalením záporáka jsem nečekal, takže aspoň něco do sebe to ve výsledku má. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dej si pozor! sa snaží nepriamo vyťažiť úspech hororu The Visit, a to obsadením dvojice Olivia DeJonge a Ed Oxenbould. Začiatok filmu je ladený do niečoho v štýle Oni (2008) či Hush (2016). Následne sa však tieto ambície presmerujú do nevážnej jazdy plnej zvratov. Tých je naozaj veľa, ale našťastie vždy dobre sadnú. Celú dobu som si hovoril, ako toto môže skončiť, ako sa z tohto môžu vyhrabať? Rozuzlenie sa vydarilo, takže túto krvavú a špatne zamaskovanú paródiu na Sám doma môžem v kategórii Nečakaj veľa a dostaneš o trošku viac odporučiť. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)
  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)

Reklama

Reklama