Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vídeň v roce 2033: korporace jsou u moci a obyvatelstvo musí splácet dluhy – a to i po smrti. Těla těch, kteří si nemohou dovolit „pojištění smrti“, jsou uměle udržována při životě a vykořisťována. Společnost se dělí na ty, kteří si pojištění dovolit můžou, a všechny ostatní. Kariérista a pojišťovací agent Vincent se sám stane obětí systému, hrozí mu, že o své vlastní pojištění přijde. Když je za trest vyslán do utajení a musí sledovat aktivistku Lisu, hranice mezi „námi“ a „jimi“ a mezi dobrem a zlem se postupně začnou rozostřovat... (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

moriero 

všechny recenze uživatele

Jsem docela hrdý na to, že moje 4 hvězdy vyšvihly hodnocení z 59% na 60. Skopčáci prostě depresivní sci-fi z blízké budoucnosti umí (no, i když někdy s mezinárodní pomocí). Napřed jsem si myslel, že je to jen levnější nástupce skvělého V ráji (2023), než jsem si všiml data natočení. Takže tohle bylo první. Ano, atmoška byla ponurá až monotónně a člověk byl rád za každý hezky nasvícený lunapark, ale co se musí Němcům nechat, je perfektní casting. V první minutě máte vždycky pocit, že to díky těm jejich nehezkým kobylám ani nedokoukáte...ale po čase se německá kobyla změní v kouzelnou klisničku (a taky sexy barovou zpěvačku...pokud ten zpěv byl skutečně její). A u Schicka jsem si myslel, že může hrát pouze zjizvené záporáky v bondovkách, ale on dokáže i skvěle zahrát zjizvené pokérované pojišťováky s vřelými emocemi žulového kvádru. Možná zafungovalo kouzlo okamžiku, ale mně to prostě dneska sedlo. 75%. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, fungující obsazení a v neposlední řadě také dobré "ponuré" zpracování jakým je film natočen. Jediné co dojelo na mé hodnocení byla až přehnaná jednotvárnost či monotónnost po celou dobu děje. Z filmového festivalu jsem si odnášel pocit, že bych celý film dokázal vmáčknout do půl hodiny a jít. Nicméně i přes tento negativní dopad se mi film zamluvil a uznávám, že stojí za vidění. 3* ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama