Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce potom, co se Adele (Erin Wilhelmi) přestěhuje se svou umírající tetou Dorou (Susan Kellermann) do nového města, setkává se s tajemně svůdnou dívkou jménem Beth (Quinn Shephard). V té nalezne velice dobrou kamarádku, se kterou tráví všechen svůj čas. Čím déle spolu jsou, tím se jejich pouto přátelství stupňuje a oběma je jasné, že by chtěly být víc než jen kamarádky. Později však vyjde najevo, že její přítelkyně není tak nevinná, jak se zdála být. Její mysl je plná temnoty, a pokud to Adele včas nedokáže odhalit, může ji Beth přivést k šílenství. (Hernycztek)

(více)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný režisér nakrútil ďalší, v poradí už piaty, podpriemerný horor. Áno, sú aj horšie, a rovnako je pravda, že záverečné minúty to aspoň trochu oživujú, ale celá prvá hodina ma takmer zabila. Herectvo vrcholne nesympatické, väčšinu stopáže tradične drísty o hovne. Nie je to prvý film, v ktorom to režisér hrá na atmosféru. Teda, aspoň sa usiluje o to, aby to bolo atmosférické. Zbožné želanie. Na mňa totálne nefunkčné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Adele se stará o svojí umírající tetu. Ta navíc trpí agorafobií, takže trochu nuda. Adele brzo poznává Beth, takovou tajemnou mrchu. Ale třeba s ní bude sranda. Adélce se moc líbí, protože Adélka je lesbička. Díky tomu jí začíná svrbět kunda. Jenže Beth neni jenom pěkná, ale je to taky pěkná svině. A právě ona je důvod, proč Adele začne flákat péči o svou tetku. Ne ne, tohle nemůže dopadnout dobře... Celkově vůbec ne špatnej film, ale hororovým fandům ho doporučit nejde. Snímek je totiž po drtivou většinu času hlavně pomalé drama a teprve až v závěrečných deseti minutách sklouzne do duchařské historky. To celé jest zabalené do moderního trendu - sedmdesátkové retro atmosféry. P.S. Na to lízaní mladých frnd bohužel nedojde. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodičia pošlú Adele do sídla jej tety, o ktorú sa má starať. Pre mladé dievča je však trávenie času v dome staršej ženy nudné, takže sa Adele skamaráti s krásnou Beth, ktorú v meste stretne. Ich kamarátstvo je stále hlbšie, ale obe dievčatá skrývajú temné tajomstvá, ktoré čoskoro vyplávajú na povrch. - Pri pozeraní sa mi to až tak dobré nezdalo, ale teraz po dopozeraní mám z toho stále lepší pocit. Ten spôsobuje hlavne to gotické prostredie, ktoré v tomto prípade nepôsobí len ako nezmyselná kulisa, ale evokuje nepríjemné pocity, ktoré sú najintenzívnejšie vo finále, ktoré je najsilnejšou časťou tohto hororu. Plusové body má režisér za perfektnú stopáž, kedy nebolo treba nič naťahovať a všetko sa zmestilo do sedemdesiatich minút. Ak budem mať niekedy chuť na moderný horor v gotickom prostredí, tak si to možno pozriem ešte raz. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemná a štýlovo natočená pocta 7Otkovým, atmosférickým, gotickým hororom. Slow-burn, v ktorom sa vydarene miešajú duchárske, okultné a dramatické motívy, v mysterióznom háve tuhšom než bude komerčný divák schopný akceptovať. Keby bol záver trochu silnejší, tak by som hodnotil vyššie, ale aj tak to bolo viac než fajn. Koniec koncov, režisér nie je v hororovom žánri žiadnym nováčikom, aj keď je jeho tvorba podľa mňa zúfalo nedocenená a v tomto prípade bude navyše dosť možno aj nepochopená. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlo sveta spatrili rozhodne horšie kúsky a tá jedna "jagavá" je možno krivdou. No mňa už tento amaterizmus, kedy hocikto, hocikedy zoberie kameru do rúk, aby natočil nejaký film (a ja prisám bohu netuším, prečo vždy nejakého kokota napadne zrovna horor žáner), skrátka unavuje. Skutočne neviem čo bolo v tomto prípade to najhoršie. Či tá hnusná herečka, ten nepodarený lesbo vzťah, alebo tá trápna snaha o ducharinu, ktorá mala asi takú šancu uspieť, ako naši hokejisti na MS (a to rešpekt pred tými čo našli odvahu ísť do repre!) - 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevydařené drama s lesbickým nádechem, které rozhodně nespadá do škatulky horor. Adele přijíždí za svojí nemocnou tetou, aby o ní pečovala. Starý viktoriánský dům z gothických hororů, prašivá kočka, tajemná Beth a pošahaná tetička. Calvo se zřejmě inspiroval italskými (španělskými, francouzskými) mysteriozními snímky 70. let, jenže na ně nemá. Kamera občas zprostředkuje zajímavé barokizující obrazy, odrazy v zrcadlech, záběry na detail, jenže jen občas. Snaha o tajemno v posledních minutách vyšumí naprázdno. Napětí nula, atmosféra nula a syrové drama nikde. Ztráta času. P.S. - podivné, artové a jinak vyšinuté filmy mám rád, bláboly ovšem ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě atmosférická záležitost, která svůj potenciál plně rozvinula až v samotném závěru, což je škoda. Nicméně i přesto, že se po většinu stopáže fakticky nic moc neděje, mě to bavilo sledovat právě kvůli tomu zneklidňujícímu ovzduší. Bavily mě i obě herečky, ačkoliv bych se obešel bez té zbytečné a ne příliš povedené lesbické vložky. Není to pro každého, ale fandové gotických hororů si tu to své najdou. 60% ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Totálne mimo mňa, ale nebudem klamať vďaka stručnej stopáži som to stihla dopozerať skôr než by ma to začalo rozčuľovať. Sweet sweet lonely girl pôsobí ako amatérčina (hoci pozerám, že to nie je režisérova prvá vlašťovka), neviem, či vôbec chcem vedieť, kto písal ten scenár (ak sa to dá nazvať scenárom) - totálne o hovne dialógy, nenadväzujúce scény ukazujúce kus z toho a kus z niečoho úplne iného (asi snaha o tajomno) a hlavne nesympatické herectvo. Záver okolo mňa ani len neprešiel.. Jedna za prostredie a snahu o atmosféru. ()

Reklama

Reklama