Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Smutná podívaná o přestárlém bojovníkovi, který je nucen vypořádat se se skupinkou teroristů v jedoucím vlaku. Katastrofálně zvládnutá technická stránka budí dojem zoufalého amatérského výkřiku, zatímco mimika a herecké schopnosti hlavního představitele zase evokují botulotoxin spojený s nadměrnou konzumací drog a alkoholu. Často používané miniatury by potěšily před padesáti lety, ne však v novém miléniu. Jeden z těch katastrofálně špatných filmů, u nichž se ani nechce věřit, že jej tvůrci brali jakkoliv vážně. A navíc lidem narozeným v první polovině 80. let spolehlivě ruinuje vzpomínky a zabíjí i poslední nostalgické dozvuky dětských snů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejroztomilejší na tom filmu byly ty modely vlaků a jak JCVD skákal na motorce z vlaku na vlak, jakoby se nechumelilo. Filmy s JCVD nebyly nikdy ke koukání a já jaksi nechápu, proč si toho téměř nikdo nevšiml už tehdy. Naivní, pitomoučké, zábavné. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, regulérně nejhorší Van Dammův film, co jsem měl tu čest vidět, a který si opravdu toto opodstatnění právěm zaslouží. Profesionální zpracování je hodně znát, a nejvíc jsem si toho všiml na konci, přivelké detonaci vlaků, při které oko lačnící po akci neskutečně zaplesalo, na jednu stranu, na druhou stranu jsem brečel, při pomyšlení, do čeho se to Žán Klód zaplet. Jak se vůbec mohl v takovémto filmu objevit? No on tam kope, takže proč by ne. Jen je to tak dokonale sestříhaný, že není vůbec nic vidět, no a občas je to sestříhaný ještě líp, že jsou dvě obrazovky rozdělený, aby toho bylo vidět víc, ale přitom toho je vidět ještě míň. Nakonec je to tak blbě sestříhaný, jako bych koukal na pásku z Kruhu, a hekticky nevěděl nad čím přemýšlet dřív. Jsem opravdu rád, že to mám za sebou, bylo to utrpení, ale stálo to za to. ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt supr film. Vyvařte asi 40 vesměs podprůměrných akčních blivajzů, angažujte diletantský modelářský kroužek, který prohrábne svou sbírku vláčků a připraví triky pod úrovní němé éry, poproste herce, který zenit překročil o několik světelných let a všechno to nechte zamíchat do příšerného boršče režisérského hotentota. Navrch posypte soundtrackem, za který by se stydělo i amatérské porno, a zejména opatřete střihem, který připomíná epileptický záchvat, nebo prohlídku sbírky fotek po zkonzumování láhve Absinthu. A co vznikne? No přeci film pro TV Prima a večer, kdy vás už omrzela činnost tak filozoficky hluboká, jako je šťourání se v nose. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pôjdeš na Slovensko. Vlakom.“ – „Vlakom?“ – „Cesty odrezali.“ Van Damme! Únos vlaku! Epidémia! Bratislava! Škoda IOO! Slovenská armáda! Tatrovka. Električka! Ostnaté ploty! Rozdelené plátno! Karate! Spomalené zábery! 20% nie za scenár, réžiu či herecké výkony, ale za nezvládnuté (na akčný triler) také základné veci, ako sú kamera, strih, choreografia bojových scén atď. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No podle hodnoceni to vypada, ze uvidite minutu filmu a hodite savli, ale me tenhle film nijak nepohorsil. Samozrejme, ze Van Damme natocil uz dost lepsich filmu, ale tohle mi neprislo nijak podprumerny. Rozhodne to je zabavnej akcni film s par napinavejma scenama a par slusnejma soubojema. O pribehu se nema cenu zminovat, ale chtel bych videt nekoho, kdo si mysli, ze podobnej typ filmu bude mit promakanej pribeh. Prislo mi, ze Van Damme tentokrat docela slusne hral, ale jen tehdy, kdyz se netvaril, jak kdyz ma problem se zacpou. Skoda, ze souboje a prestrelky poradne nevyniknou, vinou naprosto dementni kamery, ktera se asi kuli vetsi sviznosti filmu pokousi o co nejvic cool zabery, takze tu jsou ruzne rozmazane zabery, zpomalene, divne najezdy kamery, prolinani obrazu atd. a souboje si tak clovek ani poradne nevychutna. Zhruba 50 minut sem se slusne bavil, ale pak uz se to trosku tahlo a cekal jsem na konec. Navic se tu objevi Van Dammovo prvni syn Kristopher Van Varenberg, kterej vypada, ze zdelil po fotrikovy talent na bojovy umeni. Van Damme je muj oblibenec, tak ty 3* dam. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Než teror ve vlaku jsem zažila teror v obýváku, když jsem se ve stavu zhuleném dokopala k dalšímu filmu z třístovky nejhorších a trapně si myslela, že JCVD dopadne lépe než SS a jeho Patriot. No dobrá dopadl lépe, obojí je neskutečná píčovina kde scénář psal týpek po lobotomii ale na JCVD se přece jen kouká lépe než na otylého Segalosaura. Film se překvapivě odehrává ve vlaku, Žán si do něj jako skoro vždy dosadil svou živoucí spermii KVV, kterej i zde dokazuje že bez fotra by dostal roli max ve zvířecím pornu, ale tak což, rodina se má podporovat. Akční sekrece působí opravdu hutně a být v každé bitce o 200 střihů méně, mohla být dokonalá. Klady filmu jsou např. fakt, že nemá pokračování, netrvá ani hodinu a půl, nezanechá na vás trvalé následky (tik v oku do půlhodiny přešel) a máte eso v rukávu když budete chtít zkurvit náladu někomu, kdo vás požádá ať mu doporučíte film. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

On to o téhle pitomosti vlastně všechno velmi výstižně už ve svém komentáři řekl -choze- a tak je škoda času více nad tím ztrácet slov... :-) No, já mu jenom ještě odpovím na tu jeho otázku "Proč?" - - - No přece proto, aby nováci a prímáci a jiní takoví trumberové všehomíra měli na co koukat do těch tele(cích) bedýnek za svých marných večerů s pivem a brambůrky, když zrovna nedávají nějakej ten (zásadní ;-) ser ri(tu)ál a taky aby ten >skvělý< "Filmag" z Řitky měl čím zaplácnout ty své finty se dvěma >dvd zdarma< k jejich plytkému řiťnímu plátku, který místo kritického filmového magazínu je jen marketingovým přívažkem jednoho (dle všem dostupných informací o ediční filozofii) pofiderního šméčkového vydavatelství... :o)) Howgh! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ VYSTUPUJU!" Nastupte si do našeho expresu, vážení a nebuďte překvapení, když to bude po cestě trochu drncat nebo nepůjde otevřít posprejované okýnko. Nepíše se totiž polovina 70. let (PŘEJEZD KASSANDRA), ani polovina 80. let (mistrovský SPLAŠENÝ VLAK) a dokonce ani polovina 90. let (PŘEPADENÍ 2: TEMNÉ ÚZEMÍ) a časy kvalitního áčkového povoženíčka jsou dávno tytam. Filmové cestování vlakem se už před nějakým časem přesunulo na videokolej a do televize a kazajku průvodčího navlékají stále béčkovější jména. Nejdál kam má paměť vysloužilého ajznboňáka sahá, funí Brosnanova rozcvička na bondovky VLAK SMRTI (1993), dále tu máme Rodenovu brigádičku v Simandlově bramborárně CRACKER JACK 2 (1996), pak je tu vykrádačka Con Airu UPRCHLÍCI (1998) s vyšeptalým Royem Scheiderem, rok 1999 kdy společně vyjely do světa ATOMOVÝ VLAK se zapomenutým fešákem Robem Lowem a kanadský NEBEZPEČNÝ VLAK s odulým televizním dříčem Robertem Urichem, v roce 2001 se svezla další obskurní vykopávka Richard Grieco opravdu obludným ORIENT EXPRESSem a rok nato i odepsaný van Damme v TERORu VE VLAKU. Ten je ubohou splácaninou PŘEJEZDU KASSANDRA a PŘEPADENÍ 2 s mizernými souboji a okatě použitými miniaturami. Tedy žádné Orient expresy, nýbrž prachsprosté dobytčáky s řinčícími řetězy na stěnách a ztvrdlými kravskými koláči v rozích, ve kterých se cestuje pouze na vlastní nebezpečí. Nezbývá než se s jedním českým vlakovým snímkem zeptat Proč? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem chybu, že bezprostředně po návratu z Avataru v kině jsem si v TV pustil tuhle zhovadilost. Jako by jste si nejdřív dali hovězí svíčkovou s omáčkou Bearnaise, dušenými houbami a sezónní zeleninou a poté vám naservírovali nafouklou, tři dny v louži marinovanou krysu s přelivem z kuchařova nazelenalého nosního hlenu. Tímto žádám Jirku Pomejeho, aby přestal demonstrativně korzovat s kufrem mezi pražskými bezdomovci a vrátil se k branži. I nadále totiž budeme potřebovat jeho oplodňující hlas k nadabování dalších skvělých postav ztělesněných belgickým kopáčem za druhým zenitem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Van Dammea mám naozaj rád, ale toto som si od neho nezaslúžil. Nie len sa ale aj mnoho iných. Okrem scenáru vytiahnutého spod ponožky mi zostalo tŕňom v oku to SVK. Keď som videl kulisy, ktoré mali byť údajne Bratislava, staré Lady a Trabanty. S odstupom času mi to príde aj na smiech. Ale tak formu ešte Jean-Claude má. 15%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dosť dobrý príbeh o agentovi, ktorý dostane za úlohu doprevádzať schopnú zlodejku na jej ceste vlakom do Mníchova, ale vlak je obsadený teroristami, ktorí získajú ukradnutú biologickú zbraň a tak musí agent urobiť všetko preto, aby celú situáciu zachránil. Spracovanie ale určite mohlo byť aj lepšie, filmy s podobnou zápletkou, kde akčný hrdina čelí skupine teroristov na uzavretom priestore mám veľmi rád, ale tu je to podané len priemerne, už celý úvod pôsobí dosť zvláštne, síce sa v ňom stále niečo deje, ale cítiť z toho určitý amatérizmus, po nástupu do vlaku a obsadení teroristami sa to už vylepší a väčšinu času je to už slušná zábava, ale všetko, čo sa týka biologickej zbrane ma tu vôbec nebavilo a aj celý záver som už dopozeral skôr len zo zotrvačnosti. A navyše sa tu nájde aj viacero rôznych prvkov, ktorých význam som vôbec nepochopil, hlavne opitý vodič iného vlaku, ktorý hrozí zrážkou, vôbec nerozumiem, či to mal byť nejaký typ paródie alebo čo. Akcie je tu pomerne dosť, ale je dosť kvalitatívne rozporuplná. Nadmieru spokojný som s Van Dammovou ručnou akciou, síce už nie je vo svojej najlepšej forme a občas mu už pomáha aj strih, ale vždy, keď sa osobne postaví nejakému teroristovi, tak sa je na čo pozerať a má tu pár slušných likvidácií, ale vôbec ma nezaujali iné, väčšie scény, ako automobilová naháňačka, zničenie vrtuľníku, no hlavne skákanie s motorkou z jedného vlaku na druhý, všetko je to nudne natočené a aj amatérsky podané. Najviac sa mi páči zbavenie sa zamilovaného páru teroristov. Herecké obsadenie nie je zlé, výborný Jean-Claude Van Damme v hlavnej úlohe, Laura Harring tu síce je taká zvláštna, ale svoj účel splní a čo sa týka vedľajších postáv a záporákov, s viacerými som dosť spokojný, hlavne spomínaná dvojica teroristov, ale viacerí ma zase vôbec nebavili. Réžia a technická stránka tento film vôbec nezvládli, nepochybne úplné dno Van Dammovej tvorby, zlá kamera, efekty a aj vizuál, jediným šťastím je, že sa na to v strednej časti dá zvyknúť. Stačilo pár úprav a mohol to byť výborný akčný film, takto síce patrí medzi to najhoršie, v čom si kedy Van Damme zahral, ale stále je to celkový akčný nadpriemer, ktorý nemám problém pozrieť si aj viackrát. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vandamme natocil od roku 2000 spoustu hovadin ale ja sem zvracenej a na tenhle film nedam dopustit me hodnoceni ale berte jako znacne neobjektivni pac jsem vlakofil a totalni fanda pres vsechny vlakovy unosy takze sem zaujatej no vezmeme to pohromade scenar hruza supervirus co nikoho nezabije kameraman a strihac retardi souboje minimalni a k tomu si pridejme jeste komando teroristu sestaveny z tech nejvetsich balkanskych kretenu jaky snad existujou to vsechno beru ale stejne dam za tri zaprvy ta neskutecna stupidita bavi zadruhy nechapu ze nikdo nezmini precizniho Tomase Aranu jako neodolatelne slizkyho kapa teroristu ten mne svym vykonem nadchl opravdu stylovej plesatej parchant kterej strci do kapsy cely zbyvajici osazenstvo filmu a zatreti skok JCVD na motorce ze strechy jedouciho vlaku na druhy to byl teda kousek Seagal hadr jak jsem napsal jsem zvraceny ale mne se tenhle film proste libi ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to úplně nejhorší co kdy bylo v akčních filmech k vidění se sešlo v tomto unikátu. Van Damme už nemůže jít více dolů. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsem se na to mohl dodívat, bylo to tak zábavné a akční jako kdybych sbíral opadané listí holýma rukama. Ani to, že se to nacházelo částečně na Slovensku tomu moc nepomohlo. Jinak ten absinth jak pijí jako limonádu věrohodnosti též nepomůže. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný akcie a z časti je natáčaní na Slovensku, aj keď mne sa to absolútne nezdalo. Bolo však fajn vidieť Slovenské znaky na autách a uniformách vojakov. Škoda len že tí naši vojaci sa ukázali v takom zlom svetle a Jean ich vždy vybúchal. A pobavili ma aj tie červené barety. Také sme nenosili ani za čias komunizmu. Jean sa ukázal opäť ako skvelý herec/hrdina. Dej bol ako tak napínavý a zaujímavý. Samozrejme Jean sa nenachádzal len vo vlaku. Raz z neho "vypadol" a opäť sa vrátil skokom z motorky. Proste Chuck Norris style. Mňa to ako tak bavilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, jak se můžou křížit koleje v pravém úhlu? Že se dá na motorce skákat z jednoho vlaku na vlak protijedoucí chápu, když motorku řídí nadpozemský Nan Dám, ale křižovatku z kolejí by snad nesestrojil ani MacGyver. Co se zbytku týče, za řeč stojí jen úvodní blok reklam, který Nova Cinema svým nenapodobitelným stylem bez ostychu prdla hned po skončení úvodních titulků. Jinak to tedy byl řádný teror, pomaličku si začínám vážit našich drah... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// WTF? Čekal jsem akční béčko. No a z počátku jsem se i celkem bavil. Ovšem jízda Bratislavou mi příšla jakože mimo. Nevím proč, ale amíkům na jejich území věřím, že můžou mít na každém kroku ozbrojenou armádu. Tedy hlavně když je v okruhu nějaká zašlá akční hvězda. Ale na Slovensku v Bratislavě?. Místo které je pro Brňáka blíže než Praha. Prostě jsem tomu nevěřil ani včerejší den. PO nasednutí do vlaku -> teroristé -> biologická zbraň !!! a k tomu všemu žán kloud vám dám. Prostě trapas, který se vrašil jeden za druhým. Bohužel logika děje, dialogů, chování šla jaksi do hajzlu... Ježíšku zachraň nás. Né, je to škoda, mohl to být slušný akčňák/// Celkem 45%/// ()

Reklama

Reklama