Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Lorge 

všechny recenze uživatele

Ještěže ta matka vypadla ze záběru hned na začátku, jinak bych to nedokoukal. Oprotitomu John Candy spolu s roztomilým Culkinem si skvěle padli do noty ("Nemáš náhodou rekord v kladení otázek?" "38"), šílená sousedka se ukázala taky naštěstí jen tak akorát a Bug pro kterého byl Buck horší než Terminátor byl taky solidní slizák. Příjemná rodinná komedie :-) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Podobné typy filmov už síce majú svoj vrchol dávno za sebou, ale ak ku strýkovi Buckovi pristúpime s určitým nadhľadom a toleranciou, nájdeme i niekoľko vtipných a vydarených momentov. No ak by mal strýko Buck v kolonke rok vzniku čislo začinajúce sa dvojkou, s veľkou pravdepodobnosťou by som celý film zvozil pod čiernu zem. ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Děti, kdo pustil kočku ven?" - "My žádnou nemáme!" - "Tak mazej." Nejlepší John Candy co jsem zatim viděl. Rodiče v náhle nastalé situaci hledají hlídání pro své tři děti. V nouzi jim nezbývá nic jiného než se obrátit na obrovitého samotářského strýčka, černou ovci rodiny, který ovšem nemá s výchovou dětí žádné zkušenosti. John Candy vnese do poněkud konzervativní rodiny hodně oživení. Skvělou roli zde má malý Macaulay Culkin, kterého doplňuje malá Gaby Hoffmann. Vždycky si vzpomenu, jak Culkin zírá, když vidí v kuchyni svýho strejdu obracet obří lívanec na plotně pluhem na sníh. Prostě skvělá komedie, na kterou se vždy znovu a znovu rád podívám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při výchově dětí používal Buck velmi neortodoxní metody. Myslel to s nimi ale dobře, i když s dětmi neměl žádné zkušenosti. O domácnost svého bratra se také staral po svém, hodně při tom improvizoval. Vyvařovat prádlo v mikrovlnce jsem ještě nezkoušela. Chlap se holt nezpaře. Ta afektovaná holka mě taky pila krev, a ne málo. Pěkně to Buckovi dávala sežrat. Pozérka, která si myslela, že strýčka dostane na kolena. Nedostala. John Candy byl výborný. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi jediný film, kde se mi Culkin líbil. "Máš nás jen pustit domů a ne nás tu buzerovat. Jsem Američan a mám svý práva. - Maisy buzerovala jsem? - Řekla si dvakrát hovno. Jednou doopravdy.- Mám lepší práci než hlídat vás dva. Hajzlíci - Co třeba? Kámošky žádný nemáš. - Mlč ty odporný červe. - Rozdáš si to?" a ten jeho pohled k tomu. Tady oproti sám doma byl opravdu vtipný a k popukání a naopak jsem mu hodně fandila. "Na co jsou vlastně na světě kluci? Dělaj rámus. - Drž hubu. - Nebuď sprostej" No a strýčka Bucku tu hraje trenér z Kokosů na sněhu, takže tento film ani jinak než na 5* dopadnout nemohl. Asi nejlepší scéna? "Kde bydlíš? - V centru. - Máš dům? - Ne, byt. - Nájem? - Jo. - Čím se živíš? - Ledasčím. - Máš kancl? - Ne, nemám. - Jakto? - Nepotřebuju. - Co žena? - Tu nemám. - Jakto? - To je na dlouho. - Děti? - Nemám. - Jakto? - To by bylo ještě delší. - Jsi tátův brácha? - Jakej máš rekord v kladení otázek? - 60. - Jsem tátův brácha. - Máš v nose víc chlupů než táta. - Jsi všímavej." Scéna, kdy umývá Culcin nádobí v zástěře? No úplná hospodyňka. Nebo scéna s kartáčkem? Taky jsem to jako malá dělala, že jsem ho dala jen pod vodu a řekla, že už si je čistila:D Jinak Culcinovy hlášky zabíjely "Volání k sexu?" ... "To bych radši pošla než jít s tebou na bowling. - To bych bral. - Kecky půjčujou." ...nebo jak se líbali a Culcin: "To je blbost při tý chřipkový epidemii" A druhá nejlepší scéna? Řekla bych, že se možná vybaví každému, kdo film viděl. Smažení lívanců jak kráva a jejich obracení pomocí lopaty na odhazování sněhu. Tenhle film je prostě narvaný různými hláškamy, gagy, scénkami atd. Řekla bych že ústřední postavy John Candy a Macaulay Culcin a možná jim trochu asistovaly Gaby Hoffmann a Jean Louisa Kelly. Prostě legendární a rozhodně jedna z těch komedií, co se u mě řadí na hodně vysokou příčku. John Hughes umí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)

Reklama

Reklama