Reklama

Reklama

Creep 2

Trailer

Obsahy(1)

Ambiciózna filmárka Sara (Desiree Akhavan) sa snaží uspieť so svojou videoshow, v ktorej stretáva rôzne osoby, ktoré pridali na internet zvláštne inzeráty. Pre poslednú epizódu si vyberie lákavý inzerát, ktorý jej zaručí zárobok tisíc dolárov za deň nakrúcania. Keď spozná Aarona (Mark Duplass), ktorý sa jej zdôverí, že je sériovým vrahom a zabil už 39 osôb, samozrejme mu neverí. Čím viac času ale s ním trávi, tým viac má pocit, že to nemusí byť len posledná epizóda jej seriálu, ale i jej života. (Marceloo)

(více)

Recenze (40)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spojení maniakálního asociála s přirozeně sympatickou holčinou, která touží po skvělém YouTube videu, nabízí solidní bizár situace a neustálé napětí v obavě o její zdraví. Místama scénář docela vaří z vody, což se mu dá vzhledem k originálnímu konceptu prominout (za pár šupů dostat takovouhle hororovou sérii na Netflix je prostě úspěch a známka vynalézavosti). Což se ale nedá říct o hloupém a líném závěru, který jde proti předtím pečlivě hlídané pravděpodobnosti a uvěřitelnosti. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Duplass je creep a nikdy jinak. Dá se vůbec po tak laskavé jedničce nějak pokračovat? Dá. Ještě laskavěji. Love story fucked in the head. .......... "Objektivně" za 4* jako jednička, ale tenhle závěr mě potěšil víc (i když jsem si přála trochu jiný) a slzička a tak. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka na mňa svojho času zapôsobila. Len som nechápal, prečo o nej všetci hovoria ako o čiernej komédii, keď to bol mrazivý psychotriler so stalkerskými motívmi a drsným koncom. Malo to viacero chýb, súvisiacich s logikou a nesmrteľnosťou ústredného psychopata, ale celkovo som bol spokojný. Takže na dvojku som sa tešil. No vytriezvenie prišlo veľmi rýchlo. Ústredný psychopat je v dvojke totálne WTF komická postavička, nový hlavný hrdina v ženskom podaní je nesympatický od prvej chvíle (to sú niektorí ľudia naozaj takí neschopní, že vidia jediný zmysel žitia v dávaní vecí na net a nevedia si predstaviť, že by žili inak?), film nie je vôbec atmosférický, strašidelný a ani mrazivý. Zato je absurdný, obskúrny a, nuž, wtf (to s penisom a F.F. Coppolaom radšej ani komentovať nebudem). Zlý sen. Byť na mieste Marka Duplassa, na najbližších pár rokov sa pre istotu zahrabem pod čiernu zem, nech si zo mňa ľudia nerobia srandu. Prekvapuje ma takýto prepad kvalít, nakoľko dvojku režíroval rovnaký týpek. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto ihned po jedničce. V první polovině to dokonce vypadalo, že dvojka bude ještě lepší. Ale pak... Přes chyby v závěru jde minimálně v rámci found footage stále o silně nadprůměrnou záležitost. A stejně jako jednička je to celkově brutálně podhodnocené. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ambiciózna filmárka Sara (Desiree Akhavan) sa snaží uspieť so svojou videoshow, v ktorej stretáva rôzne osoby, ktoré pridali na internet zvláštne inzeráty. Pre poslednú epizódu si vyberie lákavý inzerát, ktorý jej zaručí zárobok tisíc dolárov za jediný deň natáčania. Keď spozná Aarona (Mark Duplass), ktorý sa jej zverí s tým, že je sériovým vrahom a zabil už 39 osôb, tak mu samozrejme neverí. Čím viac času s ním trávi, tým viac má pocit, že to nemusí byť len posledná epizóda jej seriálu, ale aj jej života. - Nespomínam si, že by za posledné roky na hororovej scéne vzniklo niečo také neopozerané, zvrátené, nepredvídatelné a... nepochopitelné? To uvidíme až po tretej časti, ale dvojka ma bavila o trochu viac ako prvá časť. Mark Duplass je v hlavnej úlohe perfektný a absolútne som nevedel, čo mám od neho v tých napätých situáciách očakávať. Tentokrát sa druhej úlohy zhostila žena, čo mne osobne vyhovuje viac, pretože v prvej časti bol ten vzťah medzi dvoma mužmi extrémne úchylný, ale určite si tu nájdu potešenie aj tí, ktorí majú iné preferencie, keďže Mark sa tu ukáže v plnej kráse. Technicky je to spracované perfektne, ale keďže má tento projekt solídne produkčné zázemie, nie je to prekvapením. Som zvedavý na tretie pokračovanie a zakončenie tejto šialenej trilógie. + herec z Mercy a The Lazarus Effect + herec z Goosebumps ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nechápem aký malo zmysel natočiť pokračovanie už tak nudnej jednotky, no a už vôbec nechápem seba, že som si to vôbec pustil. Na moju obhajobu, žiadostivo som túžil zistiť, či "Patrick Kack-Brice" prekročil svoj tieň pod-priemernosti, čo sa aj potvrdilo. Ďalším faktorom, ktorý hovorí v môj prospech, bola obrovská nuda, no a to niekedy stačí, aby človek siahol aj na takéto "nič" ... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mark Duplass bol stále skvelý a jeho herecké predstavenie šialenca nemalo chybu. Dvojka už je v podstate len tým istým odvarom v mierne odlišnom šatstve, no aj tak som si ju rád pozrel. Komu sa páčila jednotka, mal by dať šancu aj druhej časti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po pro mě né moc vydařeným prvním díle jsem dal šanci i pokračování. A ačkoliv nejde o nic originálního a vše už bylo lépe natočeno třeba ve filmu Man Bites Dog(1992) i tak jsem se celkem bavil. Ačkoliv se to častokrát nestává tak v tomhle případě pokračování předčilo první díl. Alespoň za mě. Pakliže by se někdo chtěl do Creep 2 pustit je ale nutný vidět i první díl. Na závěr jen dodám, že oba filmy jsou točeny FF formou nebo chcete-li formou video dokumentu. Ale žádnej strach. Je to v pohodě koukatelný žádná extra roztřesená kamera se nekoná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Reportážní psycho so(n)da do duše jednoho zvráceného maniaka. A jeho odhalený bimbas jako bonus. Dokumentaristka Sara je celkem frustrovaná z toho, že její dokumentární série o osamělých mužích je na internetu propadákem. Záhy odpoví na inzerát muži, který chce o sobě natočit dokument. Maník má odlehlou chatu v lesích, platí dobře a příštích 24 hodin Saře slíbí, že ji nezabije. Přizná se jí totiž, že je sériový vrah. Dívka z toho je určitým způsobem konsternovaná, jenže zavětří, že tenhle díl o reálném vrahovi by mohl zbořit internet. Za reportážní pecku se ale platí, mnohdy i životem. Film chce po divákovi jediné, a sice přistoupit na koncept, v němž se postavy nechovají úplně logicky a nemají velký pud sebezáchovy. Pokud to coby divák přijmete, dostane se vám dvou nevyzpytatelných postav. Je to film o dvou hercích. Nevyzpytatelný maniak chce svoji 40 oběť, možná svoji poslední, odvážná žena chce svoji úžasnou reportáž. Existuje první díl, hraje v něm stejný herec jako zde, nemá smysl se o něm rozepisovat, neviděl jsem jej. Hned dodávám, že Mark Duplassovi jsem jeho nevyzpytatelného šílence věřil, byl mrazivě přesvědčivý. A Desiree Akhavan není prvoplánově vystajlovaná kráska, v podstatě normální žena, která se nezalekne podivína uprostřed lesů a točí, i když nějaký vražedný předmět v zákoutí trpělivě vyhlíží místečko na jejím těle, kde by se zaskvěl. Do finále je to víceméně psycho(logická) hra, divák je v napětí, jak to podivné "partnerství" dopadne. Hodně neokoukaně, neotřele, celkem nevyzpytatelně a těkavě podaná hra na maniakální kočku a málo bázlivou myš. Závěrečná sekvence je nadbytečná, nezapadá do konceptu. Je jasné, že je to předzvěst třetího dějství. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička na mě udělala takový dojem, že jsem na ní zapomněl hned po závěrečných titulcích, takže do dvojky jsem šel vlastně nepolíben, což byla do určité míry výhoda. Ale zase ne taková. V tomto případě mě ani tak neotravoval formát FF, který by to, co by stálo za vidění, úspěšně devalvoval díky roztřesené kameře. Ono se tady totiž nic důležitého nedělo. Celou dobu se tu vlastně jen žvanilo a to, že je jedna z hlavních postav sériovým vrahem, se ukázalo vlastně jen na začátku a na konci. Na druhou stranu to díky Duplassovi nebylo tak nesnesitelné, jak by se dalo čekat, ale i tak mi stále zůstává záhadou, proč podobný film vůbec spatřil světlo světa. 25% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po zkušenostech s jedničkou už jsem aspoň věděl, co čekat. Navíc tam jako kameraman dokumentu byla žena, což nabírá úplně jiný rozměry v tý fázi seznamování. O Aaronovi se dozvíme spoustu novejch věcí z jeho života vraha. Je zajímavý sledovat, jak Sara zpočátku vůbec ničemu z toho nevěří, ale postupně začne pochybovat, co když přece. Závěr v tom lese už je dobře naloženej a nejsem si jistej, co byla priorita. Jestli natočit dokument pro Aarona nebo epizodu pro Saru. Každopádně mě to zaujalo mnohem víc než první díl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, kouzlo prvního filmu je naprosto pryč. Dvojka je totiž úplně zbytečná, jelikož nepředvede nic nového, ten mix komedie a zároveň něčeho strašně divného zde vůbec nefunguje (vlastně zůstává jen ten pokus o humor, a ne zrovna povedený) a to nadšení mi v tom taky chybělo. Spíš mi to přijde takové "komerční" - tváří se to jako bůhvíco, ale je to nic. Naprosto prázdné nic. A nezachránil to ani konec, který je trapnější a zbabělejší, než u jedničky. Vlastně to v sobě nemá jedinou divnou scénu, psychopat se chová spíš jako parodie na psychopata a ne skutečně psychopaticky jako v jedničce, Peachfuzz tam skoro nebyl, nic nového o tom psychopatovi jsme se taky nedozvěděli, holka byla asi taky magor když to s ním vydržela tak dlouho a všechny ty lekačky byly spíš trapné a hlavně nefunkční. Fakt, nepovedený a zbytečný film. Ani tu druhou hvězdičku mu dát nemůžu, když nemám za co. Lepší 1* ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě, ale Mark Duplass mě tu neskutečně bral... :D Nechápejte mě špatně, je to magor po jakékoliv stránce, jinak by nezabil 39 lidí, ale ty jeho hry by bavily i mě. Má určitou dávku podivného humoru, při které jsem se ze srdce zasmála. Pardon? Já myslela, že to má být thriller a ne komedie? :D Což o to, ale on tu byl nehorázně sexy, zvláštní role, která se k němu neskutečně hodí. A já mám ráda zvláštní věci. A že miluji vousáče se zvráceným smyslem pro humor víme...Co z toho plyne? Že mi sympatizuje sériový vrah! :D To tu ještě nebylo... :D Pozor! ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nedoufal, že by Duplass natočil druhý díl. Milé překvapení. Ua prvním filmem sice dvojka zaostává, ale i tak je to slušná zábava. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Druhý Creep je stále kvalitní a svěží filmařinou, která v rámci žánru funguje dobře a oplývá originalitou, ale v rámci samotné série se nelze ubránit dojmu, že jakmile je tajemství a nejistota vývoje osudu protagonisty z jedničky odhalena, ztrácí příběh lehce na atraktivitě a tajemnu. Dvojku lze tak brát jako rozšířenou studii Creepova charakteru, která nabízí vlastní a nová tajemství, která jsou bezpochyby zajímavá, přesto se ale nelze zbavit dojmu, že jednička fungovala o něco lépe. Stále jde o velice kvalitní filmařinu, která strká konkurenci do kapsy, ovšem díky vysoce nastavené laťce předchůdce musím hodnotit o něco mírněji. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila a dvojka ... se mi líbila taky. Je to tak psycho a přitom i zábavné. Duplass je prostě úžasný. ()

Reklama

Reklama