Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jižní Německo, rok 1940. Třináctiletý sirotek Ernst Loss (Ivo Pietzcker) je vzpurný a těžko přizpůsobivý chlapec a všechny náhradní rodiny a nápravná zařízení, kterými doposud prošel, jej označily jako nenapravitelného. Kvůli tomu se ocitá v psychiatrickém sanatoriu. Ernst si brzy uvědomí, že v tomto sanatoriu nejsou děti léčeny, ale pod vedením Dr. Veithausena (Sebastian Koch) postupně a potají zabíjeny pod nacistickým programem s krycím názvem T4. Ernst se rozhodne bojovat s osudem a začne pomáhat ostatním pacientům a zároveň plánovat svůj vlastní útěk, čímž se ocitá ve smrtelném nebezpečí, protože rozhodnutí „kdo bude další" je jen na vedení sanatoria... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (100)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Z filmu mrazí. Kdo by očekával, že v doušku malinové šťávy je barbiturát nesoucí smrt, že?! Hrdinný rek sic vypadá jako by vyrůstal v Grimsby, avšak v kontrastu s herr doktor Schultz se jedná o mistrovský tah ze strany castingu. Všudypřítomné utrpení na diváka působí a současně přináší jistou míru svěžesti do stádnosti americké produkce. 80% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zločinná nacistická vitrína přináší další hořký a nepříjemný příběh, který charakterizují následující věty: "Německý národ musí být jednou provždy osvobozen od dědičných chorob. Pojďme se toho ujmout společnými silami." ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

T4-rka bol program, ktorý bol súčasťou vyššieho zámeru. Dobre poukázané, ale bez patričného strhnutia ( pokial ste v reáliach a dobe, inak sa asi opustíte a vyplačete ). Skôr som vnímal ten historický kontext ako samotný film. A už si asi nikdy nedám malinovú šťavu a zeleninovú polievku. Čo keď v ten deň vyškrtli práve mňa? 2 z 5 ()

mab 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil. Čekal jsem kvalitní dílo, zasazené do doby, s dostatkem faktických informací. Film je ovšem velmi, velmi, velmi slabý, dějově odfláklý, se zástupem logických chyb s minimem skutečných fakt. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu vím, kdo to jsou Jenišové. A i z takovýchto důvodů je dobré sem tam nějaký film zkouknout. Samozřejmě je lepší podívat se do encyklopedie nebo na internet. To jsem ale udělal až potom, prostě bez tohoto filmu bych klíčové slovo „Jeniš“ vůbec neznal. K filmu: ten nám odkrývá kus hnusné nacistické ideologie a jejích barbarských činů. Co k tomu víc dodat? Být rád, že je to už za námi a hlavně vzít si ponaučení, aby se podobné nelidskosti již neopakovaly. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach perfektná záležitosť s pútavým dejom a veľmi skúsenou réžiou. Nenudil som sa ani na sekundu, aj keď som mal zo začiatku obavy z detského obsadenia. Je pravda, že sa z toho dalo dostať aj viac, ale tvorcovia sa do explicitnejších scnén pravdepodobne púšťať nechceli. Napriek tomu sa jedná o mimoriadne kvalitný dobový film so super námetom a nekompromisným záverom. Jednoznačne odporúčam. 80 %!! ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Tak a vyráží se za indiány!" Zeleninová polévka ještě nikdy nebyla tak hladová a malinová šťáva tak jedovatá. Tento mrazivě autentický film byl natočen podle stejnojmenného životopisného románu, který v roce 2008 napsal německý novinář Robert Domes. Jeho příběh pak zobrazuje zkutečné osudy mladého romského chlapce ze společenství Jenišů, aby tak upozornil na další zrůdnosti nacistického režimu, páchanými s odzbrojující samozřejmostí v duchu falešné přátelskosti či lidskosti, ale též jménem eugeniky i eutanázie. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zatraceně silné téma. Celkově se mi dost líbí, jak se Němci v posledních letech přestali bát kopnout si do vlastní minulosti. Téhle Mlze trošku ubírá body fakt, že je to takové až moc televizní, navíc by nějaké sestříhání o 10-15 minut vůbec nevadilo. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

smutny film a sestricka co prisla svina cierna vdova z anjelskou tvarou svina uplne bez mrknutia okna im podavala tu malinovku a ten riaditel tiez spina a ake smiesne tresty dostali po vojne neuveritelne ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Film o skutečném třináctiletém Ernstu Lossovi, který se jako cikán dostal do ústavu pro postižené a choromyslné v době nacistického Německa, kde fungoval program Eutanazie ( likvidace postižených osob ) Smutný dětský film kombinovaný dramatem nacistické ideologie. Herecké výkony dětských herců na jedničku, ale milý ředitel v podání Sebastiana Kocha na jedničku s hvězdičkou a to nemluvím o chladnokrevné dětské sestře s malinovým sirupem v podání sexy Henriette Confurius, kterou si pamatuji ze skvělé poválečné trilogie Tannbach. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Nejvíce překvapující je, jak se toto mohlo dít ještě i 56 dní po bezpodmínečné kapitulaci Německa. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Téma je jistě silné a závažné, leč kvalitu sráží poněkud škrobené výkony herců a vůbec celý TV film působí nějak nepřesvědčivě. Euthanasie může být za určitých okolností vysvobozením pro nevyléčitelně nemocného pacienta, ale zneužitelnost je očividná a proto jsem spíše proti legalizaci této metody. Ale, kdo ví jestli jednou nebudu muset změnit názor. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Asi těžko se dá najít silnější téma než je systematická likvidace mentálně či tělesně postižených dětí, které se provinily jen tím, že svou existencí neodpovídaly nacistickému ideálu o dokonalém árijském člověku. Možná z toho šlo vytěžit ještě o něco víc, ale i tak se tahle Mlha dokáže nepříjemně dostat pod kůži. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nedávno v Německu u doktora s bolestí levého chodidla. Doktor se mi na to kouknul, prohlásil, že rentgen prý ne-e, že to je jen lehkej zánět a vypakoval mě s tím, že si prej mám koupit ibuprofen in der Apotheke... světe div se, nezlepšilo se to, tak jsem se vrátil do Vaterlandu a s nohou jsem byl rasově nenadřazenou doktorkou poslán na rentgen a na odběr krve. Byl jsem toho názoru, že ten skopčáckej felčar by zasloužil panzerfaustem mezi oči, ale jak tak vidím, můžu si ještě gratulovat, že mi ten Fachidiot nepředepsal Himbeersaft, wie ich vorausgesetzt habe. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh, ktorý ma zaujal najmä tým, že som doteraz nevedel o takomto čistení nemeckej rasy v sirotincoch. Bohužiaľ prevedenie nebolo také skvelé, aké mohlo byť vzhľadom na potenciál. 7,2/10. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Je hrozné ako fašisti v Nemecku zabíjali  barbarskou a satanskou eutanáziou chorých ľudí, aj detí. Žiaľ, dnes už len málo koho napadne, že tá istá neľudská eutanázia je oficiálne v niektorých štátoch schválená a vykonávaná a dokonca aj u detí! Takže sa dnešné ideológie zamotané do vznešených pojmov až tak nelíšia od tých starších... ()

Související novinky

Egon Schiele, Anne Franková

Egon Schiele, Anne Franková

19.10.2016

Bezmála čtyři desítky filmů od historických dramat, přes thrillery, žánrové a artové filmy až po komedie nabídne již příští týden festival DAS FILMFEST. Přehlídka německojazyčných filmů odstartuje ve… (více)

Reklama

Reklama