Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento dokument sleduje filmaře Michala Siewierského, který zkoumá dopad volby potravin na zdraví lidí, zdraví naší planety a na životy ostatních druhů, které sdílejí náš svět. Zabývá se mnoha mylnými představami o jídle a stravě a nabízí nový pohled na tyto problémy. Film vede rozhovory se světově uznávanými odborníky, včetně Dr. T Colina Campbella, Dr. Richarda Oppenlandera, Riche Rolla, Joea Crossa, Dr. Johna McDougalla, Capitana Paula Watsona, Dr. Toniho Barka, Dr. Pam Poppera, Dr. Michaela Gregera, Gloria Athanise a několika dalších. Už nikdy se na svůj talíř nebudete dívat stejným způsobem. (sator)

(více)

Recenze (8)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No k tým komentárom pod mojím asi toľko- to, že je dokument jednostaranný by mohlo byť na škodu, keby sme nevedeli o rakovine čriev, vysokom cholesterole a srdcovocievnych ochoreniach či obezite, ktoré konzumácia masa zapríčiňuje. Keď však o tom už vieme, neviem čo viac k tomu dodať než to, že je to škodlivé. Trpiaca kravička na jatkách? Toto napíše len niekto, kto si nedokáže utrpenie ani len predstaviť nie že ešte nejaké priamo zažil, pretože to čo tu je zobrazené, je žiaľ veľmi krutá realita a to, že ju budeme zosmiešňovať či bagatelizovať ju menej krutou neurobí tak, ako z kata či sadistu neurobí dobrého človeka. Evidentne si však hromada ľudí myslí, že keď na jatkách či veľkochovoch ososbne nepracujú, nenesú za tieto zločiny zodpovednosť. Aký osudný omyl! ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Bohužel hrozně jednostranné. Mě to úplně nepřesvědčilo - jo, člověk se zamyslí, ale chyběly tomu argumenty. ()

sator

všechny recenze uživatele

Tento dokument sleduje filmaře Michala Siewierského, který zkoumá dopad volby potravin na zdraví lidí, zdraví naší planety a na životy ostatních druhů, které sdílejí náš svět. Zabývá se mnoha mylnými představami o jídle a stravě a nabízí nový pohled na tyto problémy. Film vede rozhovory se světově uznávanými odborníky, včetně Dr. T Colina Campbella, Dr. Richarda Oppenlandera, Rich Roll, Joea Crossa, Dr. Johna McDougalla, Capitana Paula Watsona, Dr. Toni Bark, Dr. Pam Poppera, Dr. Michaela Gregera, Gloria Athanis a několik dalších. Už nikdy se na svůj talíř nebudete dívat stejným způsobem. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Příliš povrchní, bez oponentů (tvůrce si vybral pouze takové mluvohlavy, jejichž názory kolidují s jeho), bez šokujících záběrů, které by vás mohly skutečně vyburcovat, bez konfrontace představitelů např. mléčného nebo masného průmyslu a celkově cílené především na severoamerické diváky a jejich stravovací návyky. ()

slavsiamir 

všechny recenze uživatele

davat hodnotenie odpad po 15 minutach, to je ozaj odborne posudenie dokumentu. dokumentov na tuto temu som videla celu kopu a tento patri k tym vydarenejsim. par veci, ktore ma zaujali a mali by byt akymsi odkazom pre spolocnost: Nesmime dopustit, aby nas obavy z pesticidu odrazovali od konzumace tolika ovoce a zeleniny, kolik se do nas vejde. * Pokud jite maso, a pokud jite maso z velkochovu, jsou vase obavy z pesticidu v rostlinne strave smesne, protoze konzumaci rostlin jste vystaveni pouze casti pesticidu, z nichz vetsinu muzete smyt. Nezapomente, muzete myt, namacet a pouzit prostredky na odstraneni. Z masa hamburgeru, ktery se chystate pripravit, pesticidy nesmyjete. * Daleko mensi stopu zanecha rostlinne jidlo, i kdyz je ze 2000 km vzdaleneho mista, nez zivocisny produkt od reznika pres ulici. * Navic, z hlediska zmeny klimatu, vyprodukuji bio-kravy o 40-60% vice emisi sklenikovych plynu, mysleno metanu, oxidu uhliciteho a zaberou vice mista nez velkochovy. * Kdo urcuje, ktera zvirata budou tyrana a zabita? V Americe jsme se rozhodli, ze budeme jist kravy, prasata a ovce, ale v jinych castech sveta jedi psy a kocky a v jinych castech sveta jedi hady a opice. * Vite, vsichni mluvi o holokaustu, ale co ten holokaust, co delame zviratum? Kazdy rok zabijeme stovky miliard zvirat a vy si prajete mir na zemi? Mir na zemi je pro vsechny zive bytosti, nejen pro lidi. * "Bud sam tou zmenou, kterou chces videt ve svete." (Mahátma Gándhí) ()

Serafina 

všechny recenze uživatele

Dokument není dobrý, protože je jednostranný - prosazuje veganskou stravu. Maso je špatné, mléko je špatné, vejce jsou špatná, jezte ovoce, zeleninu a obilí. Všechny předložené důkazy podporují pouze tuto teorii a nechybí ani evergreen v podobě veganských kulturistů a záběrů trpících kraviček na jatkách. ()

Reklama

Reklama