Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (582)

tron 

všechny recenze uživatele

„Psy sa chovajú čudne.“ V porovnaní s oplzlým originálom a nechutnou dvojkou je to návrat k starým dobrým parodickým časom. Nič-menej klasik David Zucker (BLÁZNIVÁ STRELA, PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!), hoci je na režiséra paródie stokrát lepšou voľbou, ako bratia Wayansovci, sa často zadýcha aj napriek tomu, že čistá minutáž (bez záverečných titulkov) je len podozrivo skromných 72 minút (scenár sa prepisoval počas nakrúcania, čoho dôkazom je bonus na DVD s alternatívnymi scénami, ktorých je DOSŤ a líšia sa od toho, čo sa dostalo do "oficiálnej" verzie). Niektoré scény (oživovanie mŕtvoly, Michael Jackson, prepolenie manželky, šerifkin klobúk) stoja zato a nesklamú ani osvedčení Charlie Sheen a Leslie Nielsen, no na Zuckerove staré bomby sa to nechytá. P.S. Trojka si berie na mušku predovšetkým ZNAMENIA, 8. MÍĽU a KRUH. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sam o sobe nefunguje. Strasne zalezi, jesli clovek zna filmy, ktery paroduje, protoze jedinej humor tu spociva v parodovani nejen hororovejch filmu. Obcas se sem sice hodi nejakej vtipek nesouvisejici s zadnym filmem, ale ty jsou vetsinou dost tragicky. Ale jelikoz jsem videl asi vsechny filmy, ktery tvurci parodujou, tak jsem se docela slusne bavil. Skoda, ze tu neni vic starejch znamejch z minulejch dilu, ale az zas tak spatny obsazeni tu neni. Trosku mi jen vadilo, ze z nejakejch scen slo vytezit vic, treba takovej Matrix je tu daleko vic, ale pouze ve vynechanejch scenach. Nicmene, film drzi jakz takz pohromade, par vtipu je vostrejch a da se u toho dobre pobavit a diky delce 75 minut nenudi. Lepsi 3*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy David Zucker točil skutečné parodie, je pryč. Dnes už klišé neparoduje, jen je všechna přežene a tím to hasne. Pokud je nejvtipnější věcí z celého filmu Leslie Nielsen, není se zrovna čím chlubit. 20% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen se narodil pro hraní v parodiích a ani většina dalších herců, včetně přestárlého Leslieho na tom není špatně. Příběh je krásně šílenej, polovina vtipů pobaví, druhá vás přinutí trapně se dívat někam jinam než na televizi. Není to tak skvěle šílené a humusoidní jako dvojka, ale pořád to šlape. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zucker a Proft byla ta nejlepší volba v historii téhle jinak tragické série. V porovnání se strašlivou dvojkou a jedničkou je tohle skutečně párádní záležitost :) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Bohužel všechy parodované filmy jsem neviděla ( asi je tam Texaský masakr), ale bavila jsem se dost slušně. Jako oddechovka opravdu dost slušné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"O SHIZL GZNGAHR BBB TTTT % + 7,, 1 9 3 4 19 CKIN ETD VAUS ERSTN GUBL CHN Q SCHNITZI GUORSN BLKN (,, 18 4 6 9." Tak to je hlavní zpráva dne, ale málokdo ji dokáže přečíst s takovou elegancí jako bílej strup Giggins. Pro mne je tohle zkrátka nejvtipnější scaryhovadina ze všech scaryhovadin, který jsem viděl. Mě prostě bavil zlomenej páreček otce Toma, prstem čůrající prezident Harris, výsledky zápasů dopředu prozrazující teta Shaneequa, rapující zemědělec George a hlavně sedmismyslovej Cody. Prostě jsem se na Znamení zastavil v Kruhu, ve kterým se střetl Matrix s 8. mílí a nasmál jsem se do sytosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně decentní parodie (zvlášť ve srovnání se svými dvěma předchůdci), sice s vysokým výskytem hluchých míst, na druhou stranu stopáž je hodně střídmá (bez titulků jen málo přes hodinu), takže člověk se nenudí, u povedených fórů (kterých by rozhodně mohlo být víc) zasměje, u těch nepovedených se mu aspoň nezvedá kufr. ** 1/2 P.S. S razancí Bláznivých střel se to srovnávat opravdu nedá. Uvidíme, co předvede Zucker ve čtverce. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pořád lepší než fekální humor předchozích dílů, to ano, ale bohužel - i tak silně nezajímavé a nudné. Zucker měl mít na víc. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dle mého jednoznačně nejlepší díl série (i když ukázky na 4ku taky nevypadaj špatně). Zuckerovský styl je znát, a mnohé fóry jsou přímo smrtící. Jen tak dál, tahle série má šanci zklasičtět ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prozatim nejhorší díl, ze série, ale i tak dost zábavný, aby dokázal pobavit. Bohužel David Zucker nedokázal navázat na Bláznívý střely a ani na předchozí díly a vytvožil to trochu po svým, sice se tady najde hodně povedených parodujících scén na všemožný filmy, ale už to neni ten pravej nářez jak jednička a dvojka. Taky je škoda, že se prakticky celý obsazení z minulých dílů vytratilo a zůstala jen Anna Faris, ta si myslim drží svůj standart, ale ostatní jsou fakt dost hrozný, snad ještě Charlie Sheen za něco stojí, ale dál už nic. Celkově jsem se určitě bavil, ale Zuckerovi bych další díl už rozhodně nesvěřoval, protož s timhle typem parodií si asi neumí moc poradit ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná parodie, která sice není zdaleka tak dobře propracovaná, jako třeba žhavé výstřely, nicméně pár skutečně dobrých fórů nechybí (Ne, jenom si z vás dělám prdel). Ale ne, nedělám. "Co by asi na mém místě udělal Harrison Ford?" ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Co se nám to asi snaží říct?" Postupem času si začínám myslet, že tento film je klenot v procesu broušení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete prozkoumat, jak jste si s tím kterým filmovým fanouškem blízcí ve filmovém vkusu a vidění, neporovnávejte tragédie nebo thrillery, protože lidé na celém světě se dojímají nad nebohoučkými sirotečky a umírajícími staříky v podstatě stejně, ale porovnejte komedie, protože národy, kultury a o to víc jednotlivci se smějí úplně odlišným věcem a zatímco jednomu tečou slzy od smíchu na tváři, druhý se rozhořčuje nad trestuhodným znevažováním těch nejposvátnějších ideálů. Nuže i ranné filmy Davida Zuckera, které dokázaly spoustu filmových diváků dovádět do extáze, na mě působily hodně střízlivě a naděloval jsem jim neutrální 3*. Při jeho posledních výtvorech už nepokrytě trpím a s ubíhajícími minutami ve mě vzrůstá pocit zoufalství nad nevkusem, trapností a zabitými příležitostmi ke skvělým fórům. Protože ono by to mohlo i fungovat, kdyby to nebylo tak laciné, odbyté nebo přehnané. Takhle ale dávám velmi nepřesvědčivou 1* a 15 % celkového dojmu. Dalším Zuckerovým pokusům se už raději obloukem vyhnu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro pobavení doporučuji přečíst si fotoromán SCARY MOVIE 3 v Bravu - tak to dopadá, když píšu o filmu, který jsem neviděl. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po neuvěřitelně trapném druhém díle se rozhodl Keenen Ivory Wayans od Scary Movie odstoupit a pustil tak na režijní post Davida Zuckera, který má s parodií mnoholeté zkušenosti z filmů Bláznivá střela, Připoutejte se prosím!..., což mělo na sérii rozhodně blahodárný účinek. Scénář sice opět napsal Shawn Wayans, ale tentokrát podle Zuckerových rad. Nejdřív musel vzniknout hlavní filmový motiv volně inspirovaný parodovanými filmy, a až poté měl být obohacen samotnými situacemi... Třetí díl rozhodně překonal oba předchozí, smál jsem se, až jsem za břicho popadal, i když je pravda, že několik vtipů se nepovedlo a valná hromada dalších byla určena především pro zmlsané americké publikum a jeho podivný smysl pro humor. Samozřejmě je třeba znát parodované filmy, aby bylo možno jejich zesměšňování plnohodnotně ocenit. Rozhodně bravo, už se těším na další díl této čtyřdílné trilogie, jak tvůrci rádi prohlašují... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wayansovic famílie vrazila štafetový kolík do řitního otvoru klasika osmdesátkových parodií a ani to tolik nebolelo. Spojení Kruhu, Znamení a 8. míle do nějakého konzistentního tvaru asi nikdo nečekal, takže se křepčí na houpačce povedených scén a humorové nouze. K tomu prvnímu bych zařadil Leslieho Nielsena u obrazu prezidenta Forda či „resuscitaci“ na pohřbu, kdy timing převážil primitivitu, k tomu druhému výstupy Kevči Harta a pokleslost spojenou s dobovými trendy. Jedna hvězda je na rozloučenou, protože vzhledem k současným společenským náladám se dá očekávat, že kvůli stereotypům v zobrazování afroamerické komunity Scary Movie 3 gone with the wind.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 3 je jediným dílem série, který se zábavností přiblížil takovým skvostům, jako jsou Žhavé výstřely 2 či Policejní akademie, což z něj dělá nejzábavnější díl série. První polovina filmu je výborná, parodující Kruh a Znamení. Zábavnost trochu klesla parodováním 8 míle, ale stejně se u většiny vtipů zasmějete. Ale s druhou polovinou film ztrácí kouzlo. Zde se budete smát o poznání méně. Povedených scén je zde opravdu pomálu (vzhled vetřelců je jednou z nich). Několik narážek stejně nepochopíte, pokud jste neviděli předlohy, ale s tím se setkáte u každé parodie. Ale byla nutnost zde obsadit Macy Gray? Ona snad musí hrát v každém druhém filmu (Training Day, Cesta kolem světa za 80 dní...). Charlie Sheen, Anna Faris a Regina Hall jsou nejlépe hrajícími aktéry. Výborný komediální talent prokázal jako vždy Leslie Nielsen a i Eddie Grifin a jejich účast ve filmu divákovi sledování zpříjemní. Jediná role (výstup Macy Gray se ani nedá označit za roli), která mi zde nesedla byl osobní strážce Prezidenta, kterého hrál Ja Rule. Jestliže se chcete pobavit u dobré komedie a máte rádi parodie, koukněte se na tuhle. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé na tom je, že napriek tomu, že sa už hovorí o trojke, je tam ešte stále pár zábavných momentov. Premňa najlepší je telefonát zo začiatku: Můj milááášek :D A to je asi tak všetko, na čo sa po pár rokoch pamätám :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší diel 'bláznivej série', čo bol zatiaľ natočený. Totálna haluz, totálna paródia, ktorá nešetrí ani tie najserióznejšie filmy. Charlie potvrdil úlohu totálneho parodéra a so správnou partiou skvelý filmík na pozdvihnutie nálady. KKK a brokownica widlowa rulez! 80%. ()

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama