Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná hororová parodie Scary Movie se vrací zpět. Po bratrech Wayansových se režie ujala legenda bláznivých komedií David Zucker (Bláznivá střela, Bláznivá střela 2, Připoutejte se, prosím!). V tomto díle (parodující především kultovní horor Kruh a slavný Matrix) musí Cindy prozkoumat tajemné kruhy v obilí a ještě tajemnější videokazety. Při svém pátrání se setkává s tajemným Orpheem, který ji vysvětlí, že ona je vyvolená a musí pomoci prezidentovi překazit invazi mimozemšťanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (582)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wayansovic famílie vrazila štafetový kolík do řitního otvoru klasika osmdesátkových parodií a ani to tolik nebolelo. Spojení Kruhu, Znamení a 8. míle do nějakého konzistentního tvaru asi nikdo nečekal, takže se křepčí na houpačce povedených scén a humorové nouze. K tomu prvnímu bych zařadil Leslieho Nielsena u obrazu prezidenta Forda či „resuscitaci“ na pohřbu, kdy timing převážil primitivitu, k tomu druhému výstupy Kevči Harta a pokleslost spojenou s dobovými trendy. Jedna hvězda je na rozloučenou, protože vzhledem k současným společenským náladám se dá očekávat, že kvůli stereotypům v zobrazování afroamerické komunity Scary Movie 3 gone with the wind.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti hovadské dvojce tohle bylo jako nebe a dudy. Sice je to stále jen na tři (a půl) hvězdy, ale už to mělo o level méně hnoje a o tři levely více zábavy. A u několika scének jsem se řehtal jako blázen. Potěšil i Leslie Nieslen v roli prezidenta, vtipné bylo taky "blízké setkání třetího druhu". Jasně, na starší věci od Zuckerů to nemá, ale kvalitní parodie holt vymřely, smiřme se s tím... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tahle parodie má něco do sebe. A nejen proto, že se režie ujal David Zucker a v hlavní a ve vedlejší roli se objevili dva herci, pro které, zvláště pak pro toho druhého, je parodie takřka synonymem. I když, když se nad tím tak zamyslím, jsou to vlastně jediné důvody. Film obsahuje skutečně velké množství opravdu kvalitních fórů, bohužel ale stejnou dávku těch trapných a přeci jenom Zucker by se mohl zmoci navíc. To, že parodie je mrtvý žánr, je smutný fakt, se kterým neudělá nikdo z nás nic a to, že ani jejich zakladatel už to neumí tak bravurně jako dřív, dává najevo, že parodie Ježíše Krista netrumfne a mrtvou zůstane už navždy, škoda... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

S prvními dvěma díly to nemá mnoho společného (hlavní hrdinku alespoň odbarvili), ale vzhledem ke kvalitě dvojky je to dobře. Parodie na 8 Mile se do filmu moc nehodila a navíc obsahovala jediný opravdu povedený fórek, čímž na začátku docela zbytečně zdržovala. Jinak celkem slušný průměr asi na úrovni jedničky – od Zuckera jsem ale čekal trochu víc. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně decentní parodie (zvlášť ve srovnání se svými dvěma předchůdci), sice s vysokým výskytem hluchých míst, na druhou stranu stopáž je hodně střídmá (bez titulků jen málo přes hodinu), takže člověk se nenudí, u povedených fórů (kterých by rozhodně mohlo být víc) zasměje, u těch nepovedených se mu aspoň nezvedá kufr. ** 1/2 P.S. S razancí Bláznivých střel se to srovnávat opravdu nedá. Uvidíme, co předvede Zucker ve čtverce. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (33)

  • Natáčelo se od 12. března do 16. července 2003 v Kanadě a ve Washingtonu (D.C.) v USA. (Varan)
  • Vlajka na prezidentovom (Leslie Nielsen) aute je červená s bielimy hviezdičkami, no o niečo neskôr je modrá s bielimy hviezdičkami. (DonParegio)
  • Cameo: Tom Kenny (nie je uvedený v titulkoch) nahovoril hlas mimozemšťanov. (rador)

Související novinky

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Reklama

Reklama