Reklama

Reklama

Elena se dostává do nebezpečné situace, když pátrá po pravdě o Katherinině minulosti. Jeremy a Bonnie se seznámí s novým studentem s nečekaným rodinným zázemím. (HBO Max)

Recenze (4)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. díl. Elena se rozhodne navštívit Katherine a zaváže svoji pomocnici Caroline mlčením. Ta ji neochotně otevře hrobku, ve které je Katherine uvězněná i kouzlem a nechá Elenu o samotě. Ta se toho dozvídá dost o její minulosti a zároveň zjišťuje pravdu o zlomení kouzla měsíce a slunce. Není potřeba pouze její krev, tj. krev dvojníka, ale i čarodějnice, tj. Bonnie, upíra, tj. Caroline, a právě ji. Katherine byla první, se kterou chtěl Kalus zlomit prokletí. V roce 1490 porodila holčičku, a to v nemanželském páru. Otec to neuznal a vyhnal ji. Daleko od domova, v roce 1492, se setkala s jistým chlapem Trevorem, do kterého se zamilovala. Nebezpečí od Eliáše však mělo následovat. I když byl s Eliášem spolčený, nechal Katherine utéct. Ta doběhla až k chaloupce, kde našla Rose - Marii. Ta ovšem spolupracovala rovněž s Eliášem. I když ji poskytla přístřeší, chtěla ji vydat hned ráno. Do té doby se ale Katherine oběsila k krví Rose v sobě. Ta byla samozřejmě upírem a tím, že se proměnila Katherine v upíra, neuspěla. Od té doby utíká a oni taky. Když si Stephan domyslí, kde je Elena, dojde za ní a snaží se Eleně říci, že Katherine jen lže. Ta se ale nenechá zviklat a jeho řeči odmítne. Když se snaží od Katherine něco zjistit, zjistí, že je natolik mazaná, aby útok Klause v budoucnosti sama nemusela podstupovat. Je v hrobce a tam na ni Klaus nemůže. Sama svobodně umře. Damon spolu s Rose - Marií dojede za kontaktem Eliáše, který by mohl něco vědět o účelu měsíčního kamene a o poloze Klause. když už se jím svěřuje v restauraci, kde mají sklo proti UV záření a nemůžou se popálit ani Rose, ani ten muž (jeho jméno už bohužel přesně nevím), Eliáš je vyhledá a sklo pouhými mincemi rozmetá. Naštěstí Rose i muž přežijí. Když už jsou Damon a Rose doma, svěřují se se svými niternými problémy a filozofují, jestli by nebylo lepší na lásku zapomenout a vypnout si emoce. Stanou se z nich dobří přátelé a svoje touhy si na sobě vybijí společným líbáním a pravděpodobně i něčím víc, vzhledem k následujícím scénám. Bonnie se seznamuje s Lukem, o kterém zjistí, že je rovněž čaroděj. Jelikož se Jeremy skamarádil s Bonnie, tráví s ní čas. Není na něm ale vidět, že by mu Lukova přítomnost nějak vadila. Na konci dílu zjišťujeme, že Lukův otec je ve spolupráci s Eliášem.85 - 90 procent, zůstávám ale u čtyř hvězd. ()

Reklama

Eywa11 

všechny recenze uživatele

"Dobre, že bojuješ...s tými citmi k nej.....Ak chceme prežiť, nesmie nám na nikom záležať".............. nie je v tom istá poetická dávka trpkej pravdy? ............... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama