Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie je příběh malé zrzavé holčičky, která sní o životě mimo sirotčinec, bez zlé sestry Miss hannigan. Jednoho dne Annie potká oblíbeného milionáře "Daddyho" Warbuckse a s ním stráví okázalé časy v New Yourku, kam si vyjedou povyrazit. Ale Miss Hannigan se nevzdává a je Annie na stopě (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #15” - Annie je muzikálovou klasikou z Broadwaye a její převedení na stříbrné plátno měl v roce 1982 na starost režisér John Huston, z jehož bohaté filmografie jsem viděl pouze Čest rodiny Prizziů. Tento muzikál má v USA téměř kultovní status, zatímco v ČR je zcela neznámý. Mě film rovněž dvakrát nezaujal, protože nemusím muzikály, zvlášť zasazené do předválečné doby, což je přesně případ Annie. Příběh nebyl zlý, ale na filmu mi vadil divadelní herecký projev, který působil jak ze 60. let a hudba, která mi zcela míjí. Casting byl docela podprůměr a stopáž byla delší, než by bylo nutné. Na filmu je zajímavé, že byl nominován jak na Oscary, tak na Maliny a jednu z Malin proměnil, a to za herecký výkon Aileen Quinn. Pro ní to zároveň byla první a poslední velká role. Komerčně to také nebyla zrovna sláva, film měl vysoké produkční náklady a nedokázal se v kinech zaplatit. Fun fact na závěr, děj filmu se odehrává v době velké hospodářské krize a pan Warbucks tam nesměle lítá helikoptérou, která v té době ještě pár let neexistovala. Viděno na Netflixu. 2* ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

SIce už dneska je to sledování takové....no všelijaké. člověk už se na to nedokáže dívat s tou dětskou naivitou, ale na druhou stranu je to takový milý a pěkný příběh s chvilkama až nechutně sladkou a docela špatnou herečkou Aileen Quinn ( na druhou stranu jí bylo jen 11 let tak co), taťkovským a plešatým Albertem Finneym a naprostou hvězdou filmu, kterou je pro mě večně zlitá ředitelka sirotčince Carol Burnett. ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle blbost jsem dlouho neviděl.Chápu že se to někomu může líbit, ale pro mě je to infantilní nemožnost.Ani jsem to nedokázal dodívat.Druhou půlku jsem viděl asi až po týdnu.A Annie mě neskutečně vadila v každé scéně!Vždyť ta holka numí vůbec hrát a dívat se na ni taky nedá!Tohle je vážně ztráta času.Ta 1* je snad za původní brodwayský muzikál, který jsem sice neviděl, ale skoro určitě bude lepší, než tady tohle. ()

SonaLaly 

všechny recenze uživatele

Američania vedia natáčať muzikály pre dospelých aj deti, ktoré diváka nadchnú. Pesničky sú tu tak skvelé, chytľavé, svieže, plné zármutku a sĺz, ale aj radosti, detského šantenia a huncúctva. „Tomorrow“ a „Maybe“ sú tak krásne smutné, že už smutnejšie a krajšie nemôžu byť. Najpodarenejšou a najsviežejšou pesničkou je pre mňa „Its the Hard Know Life“, ktorou sa inšpiroval aj raper Jay-Z a jeho verzia sa stala komerčne veľmi úspešnou. A musím samozrejme ešte spomenúť najveselšiu a najchutnejšiu pesničku v tomto muzikáli „You're Never Fully Dressed Without a Smile“, ktorá rozosmeje snáď každého. Zaujímavá je aj verzia tejto pesničky od speváčky Sia z roku 2014. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale holt jsem jako první viděl snímek "Annie" s Quvenzhané Wallis, která mě natolik uchvátila, že tahle původní "Annie" už mě tolik nedostala. Navíc ta titulní holka se mi nezamlouvala, nebylo to ono. Ty písně jsou ale výborné i v tom původním podání. Jen mě to prostě tak nenadchlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama