Reklama

Reklama

VOD (1)

Členové výzkumné stanice v Arktidě se ocitají ve svízelné situaci. Senzory čidel zaznamenaly značné výkyvy naměřené teploty, což může mít za následek oteplování, nebo jde o technickou závadu. Rozhodnou se pro jejich kontrolu, ale mají na paměti varování místních obyvatel, že se v jejich oblasti vyskytují nebezpeční lední medvědi, kteří již mají na svědomí několik lidských životů. Přesto se David (Edward DeRuiter) a Tracy (Jenna Parker) vydávají do terénu. Nejsou to však medvědi, kdo jim bude brzy usilovat o život, nýbrž jen o vlásek uniknou žraločím čelistem. Z posledních sil se jim podaří dostat zpět do stanice, ale agresivní žraloci zaútočí na výzkumný objekt a podaří se jim narušit pevnost kry, na které stanice stála. Led nevydrží a stanice zmizí v hlubinách Severního ledového oceánu. Přeživší vědci jsou nuceni improvizovat a pokusit se zachránit holé životy. Vzrůstající panika, několik marných pokusů o záchranu a ostré čelisti však brzy sníží jejich šance na minimum... (SOLOM.)

(více)

Recenze (16)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V okolí výskumnej stanice v Arktíde sa v priebehu jedného mesiaca stratí päť lovcov. Obyvatelia žijú v domnení, že ide o sériového vraha, ale v skutočnosti sú útočníkmi obrovské žraloky, ktoré sú adaptované na život v miestnych vodách. Členovia vedeckého tímu sa už čoskoro so žralokmi stretnú tvárou v tvár a ich stretnutie nebude príjemné. - Ďalší žraločí nepodarok od neschopných štúdií. Koncept je úplne rovnaký ako u takmer všetkých hororov od nich, ale spracovanie opäť zostáva len úsmevným. Keby sa aspoň ten dej odohrával v exteriéroch, príjemne by to počas horúcich dní osviežilo, ale oni radšej natáčali v interiéroch, a keď boli náhodou zábery s potápaním vo vode, okolo hercov plávali tropické rybičky. Tak ale keď už sa adaptujú tomuto prostrediu žraloky, tak to musia dokázať aj ich menší príbuzní. + herec z Circle a Zoombies ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laciné filmy od Asylum mám svým způsobem rád, jelikož i když dle tvůrců nejde většinou o komedii, člověk se prostě zasměje. Tentokrát dám ale dvě hvězdy ne za provedení, páč ultralevné a mizerné efekty jsou téměř poznávacím znamením této společnosti, ale proto, že té fantazie bylo i na mě moc. Nakládání s fyzikálními zákony je natolik ledabylé, až má jeden pocit, že jde o drsnou parodii. V úvodu je vcelku hezká likvidace psího spřežení i s lovcem, byť žralok je přirozeně mizerný. Nejhezčí jsou asi záběry polární krajiny a pak ty, kde skuteční potápěči proplouvají chaluhovým hájem, který se předpokládám nachází úplně jinde, než se odehrává film. Šťavnaté gore zde představuje utržená noha, jen se mi nepodařilo zjistit, jakým způsobem si ji ten nebožák natrhnul. Pak je tu napadení žralokem, kdy následně vyleze David z vody a hle, vše má na sobě suché! Tak dobře, beru. Ale hotový zmatek se točí okolo potopené výzkumné stanice. Tam jsem si hodně domýšlel a chvílemi stejně tápal. Jisté napětí tu je, ale ne dostatečné po celou dobu. Nu a samotní žraloci svojí inteligencí předčili i delfíny. Protože jsem však věděl, do čeho jdu, tak 2* dám. Běžnému divákovi, pokud se nechce zasmát, samozřejmě nedoporučuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože samotný námět mě dokázal alespoň trošku zaujmout, nesliboval jsem si od tohoto filmu absolutně nic. Stačilo se podívat, kdo má tento film na svědomí a bylo po všech iluzích. Společnosti Asylum a Syfy mluví snad za vše. Když k tomu připočítám i jméno režiséra Emile Edwina Smithe - natočil braky Mega Shark vs. Mecha Shark a Doba ledová (teď nemyslím tu animovanou, buďte v klidu) – bylo vymalováno. Přesto jsem však v této mrazivé podívané, našel i několik pozitivních prvků, kvůli kterým Ice Sharks rovnou neodstřelím do odpadu. Především je potřeba si uvědomit, že zde se žádných digitálních orgií rozhodně nedočkáme. Spíše bych zdejší kvalitu efektů i vzhledu žraloků přirovnal k tomu, co bylo k vidění u starších PC her tak před deseti roky a to bych jim možná ještě ublížil (těm hrám samozřejmě). Přesto byl úvodní masakr psího spřežení docela zajímavý a svým způsobem šlo asi o to nejlepší, co tu bylo k vidění. Jinak totiž žraloci působili dost směšně, což se dá ovšem říci i o chování většiny postav. Neustálé kroužení žraloků ať už jejich ploutev rozrývala led, nebo později okolo potopené stanice začalo být po chvíli dost únavné. Což však bylo zapříčiněno hlavně neschopností režiséra navodit potřebnou atmosféru a především napětí. To byl ovšem problém zásadní, protože bez toho se alespoň průměrný horor prostě natočit nedá. Kritéria svých chlebodárců ovšem Smith splnil a to bylo pro něj hlavní. Na divácích už přece tolik nezáleží. Snad kdyby se alespoň více věnoval jednotlivým mord scénám, když už nic jiného zajímavého tu k vidění nebylo. Jenomže veškerou inspiraci vyčerpal už na začátku. 30% ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Ice Sharks“ jsou béčkovým odpadem, a to naprosto zaslouženě. Tvůrci prostě vzali pár herců a nechali několik málo grafiků, kteří nedostali dost peněz a možná ani nemají takové schopnosti, aby udělali triky, které jsou prostě otřesné. Na tohle se nedá koukat a je skoro hříchem, že se tohle divákům nabízí jen proto, aby žraloci dostali další podobu anebo je bylo možné sledovat v novém teritoriu. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem s přestávkami, protože jsem u toho usínal. To se zase studio Asylum předvedlo v celé své kráse! Ty herecké kreace bych celkem přežil, ale ta animace s triky byla katastrofální (protože aby byl v animáku potapěč celej v černém a pak ukázali pár záběrů se skutečným potapěčem v černo-červené kombinéze? Hmmm...ale to je věc názoru, jak dotyčný přistupuje k objektivitě snímku). 0% ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek navrhuju sníst psy. Pak hladovcům z doby ledové ukázat, zač jsou toho rachejtle podvodním ohňostrojem a s posledním si to rozdat hezky na palubě. Víte, že pravěký žralok při tom bručí jako medvěd? ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pět posledních minut a stačilo. Příšerně digitální žralok, který vypadá otřesně nereálně, hrdinové zcela tupí, ... . Nejsem moc kompetentní to hodnotit, mně to ale stačilo. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Žraloci vždy, všude a za každých okolností. Pokud jsou tedy vytvořeny pomocí CGI. Asylum je tentokrát vsadil na Arktidu, kde jako všude jinde mají doslova nadpřirozené schopnosti. Děj se však jimi zabývá okrajově, byť právě oni veškeré trable způsobují. Tvůrci si zřejmě vzpomněli na snímek ´Věc´, jehož děj patřičně přepracovali právě na hrozbu žraloků. Atmosfericky je zaměřen převážně na dramatizaci, a to naprosto bez napětí či nějaké hrůzy. Divácky spíše mnohé vyvolává úsměv. Vize tvůrců je sice chválihodná, ale kdyby alespoň něco mělo nějakou logiku. Film jen pro otrlé. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Uz len z nazvu filmu je jasne,ze ide o dalsiu sialenu kravinu so zralokmi,ako vzdy hrozni herci i triky,ale zase je to zabava sledovat tieto sci-fi hororove blaznovstva...:-) ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Dvaja velikáni - Asylum a Syfy sa spojili, aby natočili niečo, čo už samotným názvom priláka diváka. A tak sa po žralokoch poletujúcich ovzduším, žralokoch viac hlavých, žralokoch pohybujúcich sa pieskom a žralokoch inak nadaných rozhodli stvoriť takých, čo dokážu prejsť ľadom ako nôž maslom. Akurát škoda, že po 30 minútach sa presunuli do totálne typického prostredia - do vody. Film má presne tie ingrediencie, na aké sme u Azylákov zvyknutí - zvláštne monštrum, toporní herci a smiešne špeciálne efekty (aj keď je pravda, že sa miestami použili aj "normálne" triky a tie nevyzerali zle). Akurát tomu chýba humor, film sa berie dosť vážne a to mu určite nesedí. Také Sharknado je o 2 triedy lepšie. ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Režisér Emile Edwin Smith má nadanie robiť réžiu parádnym kasovým trhákom akým bez pochyby ICE SHARkS je. Navyše , má na krku ešte aj scenár a dokonca si tu aj zahral rolu Radio Operatora MacReadyho. Škoda , že ho nezozral jeden s jeho výtvorov. Po tom čo som zhliadol Robotshark, kde to však bolo poňaté ako komédia, nič iné im nezostavalo, som si myslel , že niečo " dokonalejšie" snáď nemôže ani vzniknúť , ale podarilo sa a dokonca predčili všetko. Garantujem Vám , že pri tomto filmu budete mať otvorené ústa, ale nad tým čo dokázali posplietat, dať do kopy a ešte aj sfunkčniť. Inteligencia žralokov bola neskutočná ovšem iba v niektorých momentoch , v iných boli ako málo mocní. K dejú , dej zachytáva základňu niekde na Arktide, táto výskumná stanica sleduje otepľovanie ľadovcov . Tento stav sledujú vďaka sondam , ktoré majú rozmiestnené po okolí. Tu mi to pripomenulo Day after tommorrow, kde tiež určite stanice vykazovali zle čísla , tu keď to zistili dokonca postúpili o kus ďalej k reštartu počítača, no aj po reštarte počítača sú dáta také isté , takže ich napadne spasonostna myšlienka ich skontrolovať . Preto vyšlú na misiu jedneho z nich. Ten pri svojom pátraní narazí na niečo zaujímavé, žralokov ktorý by tam nemali byť ale sú , dokonca dokážu rozbiť niekoľko desiatok centimetrov ľadu a spraviť dokonalý polárny bazén ako podľa Hollywoodskej predlohy. Žiaľ nás výskumník to neprežije , tak po určitej chvíli čo neodpovedá sa ho výberu hľadať tentokrát rovno dvaja . Zaľúbený párik sadne na snežné skútre a v romantickom ošiali s vetrom vo vlasoch a slnkom za chrbtom sa pretekajú po snehových pláňach Arktidy až do chvíle keď natrafila na krvavú stopu. Najprv sú zhrozený no potom sa rozhodnú zobraziť nejakú tú vzorku na preskúmanie veď aj tak nemajú čo robiť . Z letargie ich však preberie náhly útok žralokov , ktorý obaja šťastlivo prežijú aj keď jeden z nich si chvíľku záplava . Rýchlo skočia na skúter a šup ho naspäť na základňu . Tu vyrozprávajú príbeh o tom čo sa im stalo. A tu tu začína naberať tie správne grády, žraloci svojími plutvami presekajú ľad a stanicu, ktorá je na nej uchyteniá, uvoľnia , tá voľné začne plávať. Neskôr sa po útoku potopí a tak ďalej . Film má dokonca náučný podtext, vôbec som netušil, že sa budujú stanice ktoré dokážu v hĺbke cca 100 metrov po potopení fungovať dalej, bez toho žeby to spôsobilo nejaké poškodenie , či zatopenie priestoru. Že SK páska je tak účinná. Že skla vydržia taký tlak vody , tie musia byť teda kvalitné .Treba pozrieť a spraviť si názor. Za mňa 1/10. ()

Reklama

Reklama