Reklama

Reklama

Borg/McEnroe

  • Švédsko Borg McEnroe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Wimbledon, 1980. Nejdeštivější léto desetiletí.  Svět se těší, až uvidí tenisovou jedničku Björna Borga obhajovat svůj pátý titul Wimbledonu. Jen málokdo zná drama v zákulisí: v pouhých 24 letech je Borg blízko konci, uštvaný a svíraný úzkostí. Jeho 20letý vyzyvatel John McEnroe se rozhodl nahradit svého bývalého hrdinu na trůnu Wimbledonu. Borg/McEnroe je příběh o ceně úspěchu. Nejlepší světoví hráči tenisu jsou uvězněni vlastní kariérou. Oba sportovci jsou neustále tlačeni proti sobě komerčním tenisovým průmyslem: jako protiklady postav „lce Borg“ a „Superbrat“. Rivalové jsou nuceni si přiznat během Wimbledonu 1980, že jediný, kdo chápe čím si prochází, je jejich největší nepřítel. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (283)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nejlepší nepřátelé..." Další Rivalové? Spíš ne, oni bojovali především sami se sebou... Nadstandardní sportovní drama! ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Borg byl nemocný a McEnroe byl magor. Setkali se, každý chtěl vyhrát a vyhrál zase Borg. Hoďka a půl žvatlání a na konci pinkání. Napínavé jak krmení kachen na rybníku. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Další filmový souboj dvou Rivalů. Rivalové jsou Top, ale tohle se řadí za ně s mírným odstupem. Herecky dokonalé až na dřeň. Ale chybí tomu příběhova struktura, která v případě Rivalů byla dokonalá... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že sa film viac zameriava na Borga a McEnroe zostáva v pozadí ako záporná postava, pritom mne osobne bol v tomto filme viac sympatický druhý spomínaný. Koniec váhy pozornosti trochu narovnal a ukázal aspoň zrod ich priateľstva. Film však neservíruje taký vyvážený mix drámy a rivality ako film RUSH. 7/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Moho to být další skvělý sportovní drama, kterých znám nespočet a mam tenhle subžánr moc rád. Jenže při sledování Borg/Mcenroe jsem čekal na rozjezd tak dlouho, že se najednou odehrával TEN zápas a já si uvědomil, že nic lepšího už nepřijde. Metz to prostě a jednoduše nezvládl. Režisérsky se mu film rozpadl pod rukama už se mu to nepodařilo slepit. A přitom měl před kamerou kvalitu. Gudnason je velmi přesvědčivý a Shia září jak supernova. Jako vždy předvedl precizní a přesný výkon a i když je tady vlastně tak trochu za padoucha, krade si každičkou scénu pro sebe. To je ale jedna z mála plusových bodů, který si tenhle film přepisuje. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to a musím film porovnávať s Rivalmi s tématikou F1. Rivalita Borga s McEnroem je dokonalý podklad na film o večnej rivalite medzi dvomi velikánmi. Napriek tomu Borg/McEnroe oproti Laudovi s Huntom ťahajú za kratší koniec. Akoby niečo dramaticko-akčné tomu ešte chýbalo, akoby film nevyužil všetok potenciál, ktorý mal - stroj Borg vs šialenec McEnroe. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Úžasná stafáž Borga! Skoro bych nepoznal, že to není on, hraje ho dokonalý dvojník. Jako, film je to super, ale tenis mě až tak moc nebere. Kdyby ano, tak bych dal rozhodně čtyři. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem příznivcem tenisu a hráčem. Proto výlet k dvoum tenisovým duším, tak rozličným, byl pro mě strhující podívaná. Velmi dobré utlumené výkony obou herců dávaji poznat představované tenisty. Super! ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Je a není to o sportu. Spíš o duších sportovců a o jejich běsech. Ano, sem tam se křápne do míčku, ale to je jen vata mezi prezentacema emocí. A bohužel, kvůli tomu jsem zrovna tento sportovní film sledovat nechtěl. Natočeno asi pěkně, ale možná byl rejža až moc šikovnej, přišlo mi, jako by to bylo natočený před 30. lety, tedy v době děje. A starý filmy mě moc neba. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Inspirace Rivali je zjevná, ale tenis není "závod o život". Tady se borci mohou maximálně pozvracet,jak jim tečou nervy. A přesně na to se snímek zaměřuje, na nervy, které u Borga nejsou vidět, u McEnroa naopak. A dělá to dobře, ale přesto mně to nezaujalo, jak bych čekal. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Shia LaBeouf opět dokazuje jak skvěle zvládá um herce. Pro je tenis jen ,,tenis,, Ale takto zpracovaný příběh a herecké podání... Skvělá záležitost, motivace. Energie! ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ktory sa vydaril nad mieru a niekolko nasobne prekonal moje očakavania.Vyborny a velmi presvedčivy je v uloke Borga herec Sverrir Gudnarson.v ničom nezaostava ani Shia LaBeouf.Metzova režia je vyborna a dobre su aj časte flashbacky do Borgovho detstva.Velmi dobre je natočeny aj slavny finalovy zapas na Wimbledone.Je to seversky odtažite,filmu nechyba napetie a aj hudba sa vydarila.Je otazne či si film tak užiju aj ludia ktory tenis nemaju radi .Každopadne jeden z tych lepšich športovych filmov 8/10. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, výber hercov briliantný. Vlasy tomu Borgovi akosi maskéri počas finále neriešili a vôbec im nevadilo, že vidno, že to nie sú jeho. (lol) Film super, ako relatívne novému tenisovému fanúšikovi to vo mne vyvolalo napätie ako, keď pozerám zápas naživo, pretože som nevedela ako sa to skončí. 4* ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal strhující sportovní zážitek, byl by pravděpodobně zklamán. Film na hranici psychologického dramatu nabízí především pohled do zákulisí vývoje závodní kariéry dvou povahově výrazně odlišných tenisových legend a občas to není příliš veselé, když si člověk uvědomí, jakou cenu musí talentovaní lidé zaplatit za svůj úspěch a slávu, a že to vůbec nebývá tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Dost zajímavý, dobře napsaný i zahraný snímek. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Další sportovní drama stavící do popředí ohrané klišé dvou rivalů, v tomto případě však se severským chladem potlačující veškeré, pro tento žánr jinak příznačné, emoce. A pak, když konečně režisér při závěrečném turnaji lehce nazdvihne stavidlo a v Borgově obličeji se dokonce mihne i nějaká ta mimika, nemůžete se té atmosféry nabažit. Je mi jedno, do jaké míry příběh těžil z opravdových charakteristik obou protagonistů, v tomhle případě match point dopadl na správnou stranu a já se bavil. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony obou hlavních aktérů. Kulervoucí finále Wimbledonu 1980, ale také odlišné cesty vedoucí k úspěchu. Talent+dřina u obou stejná. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Jako dokument možná dobré, ale filmové-životopisné zpracování nijak oslnivé. Pár zajímavých momentů, ale chyběly tomu grády a strhující příběh. Prostě hráli tenis. ()

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Reklama

Reklama