Reklama

Reklama

Film o dospívající dívce, která objevila spiknutí, které si klade za cíl přeměnit místní teenagery malého městečka na bezmyšlenkovité, slušně se chovající a upravené dospívající děti, které se uchylují k násilí, když se někdo nehodí do jejich programu. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Black-star 

všechny recenze uživatele

VIze toho ze by lidé navykli brát pilulky které by je díky jemnému elektromagnetickému vysílání změnili v nepřirozeně milé a příjemné povahy je velmi zajímavá. Přesto chabé herecké výkony a trochu zdlouhavé vypravování to vše sráží. Viděti jednou a stačí, možná by tomu slušelo více akce a celkového šmrncu... Jinak je to spíš takové nudné! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S inými hercami si viem tento film predstaviť na inej úrovni. Aj keď scenáristicky je to ťažká vykrádačka, dalo sa na to pozerať. Hlavne mladý záporák bol celkom fajn vybratý, no ostatní strach a hrôza. 65%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Náhodné prepínanie programov sa v ten deň zastavilo na kanály FILM+ ... Michael York, mne osobne celkom sympatická hlavná hrdinka (v rámci TV produkcie) a skrátka sa mi nedarilo od tej blbôstky odtrhnúť... niečo na tom bolo... zaujímalo ma, ako to skončí, čím to prekvapí i keď som vedel že ničím... solídna blbosť by som to nazval a myslím že môžem túto svoju koláž "postrehov" ukončiť. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Tajomné miesto Elysium Medows a ešte tajomnejší doktor Lawrence... Ľudia, ktorí tu žijú, majú až podozrivo uhladené správanie... Študenti z tadiaľto sú síce vynikajúci v štúdiu, no všetkými ostatnými pohŕdajú a medzi seba nepúšťajú nikoho iného. Každý, kto sa prisťahuje do tejto oblasti, musí sa prispôsobiť týmto podivným zvyklostiam, medzi ktoré napríklad patrí až neuveriteľné obdivovanie doktora Lawrenca, či odstránenie audiovizuálnej techniky z príbytkov... Film nám postupne odhaľuje zákernú fyzicko-psychickú manipuláciu obyvateľov tohto miesta samotným doktorom Lawrencom, ktorý ju dosahuje aj za pomoci vysokej antény, ktorú má pri svojom dome. Tu môžeme vidieť skrytú narážku na manipulovanie ľudí médiami - televíziou, rádiom, internetom, ale aj časopismy, či novinami... Aj sám Boh rešpektuje dar slobody, ktorý dal človekovi, dokonca aj vtedy, keď sa človek rozhodne pre zlo! Človek teda v žiadnom prípade nemá právo brať druhým ľuďom slobodu a robiť z nich "pokusné králiky"! Pýcha, násilie a manipulácia nevytvára na zemi raj, ale peklo... V tomto zaujímavom filme si môžeme všimnúť aj ďalšie myšlienky. Napríklad si môžeme uvedomiť, že za extravagantným správaním, či obliekaním mladého človeka nemusí byť nutne zloba, môže to byť aj protest proti nejakým neduhom v spoločnosti. Na ktorej strane som ja? Som zmanipulovaný, manipulujem, alebo pomáham sebe aj druhým byť opravdivo slobodným? SLOBODA SA DOSAHUJE HĽADANÍM PRAVDY A ŽIVOTOM PODĽA NEJ... To bola cesta záchrany aj pre obyvateľov spomínaného tajomného miesta... ()

Ivush 

všechny recenze uživatele

docela blbost, nejtrapnější bylo, když tam jeden kluk chtěl sbalit holku a byl u toho zpocenej jako pra*e..to by ještě snad šlo, ale tak nepřirozená hlavní hrdinka...? ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomínalo Stepfordské paničky. Snaha o dokonalé lidičky. Kéž by to bylo tak jednoduché. No jo, stejně z toho všichni "vystřízlivěli". Michael York, jak jinak, úroveň celého filmu pozvedl o jednu příčku. Jinak ale slušný průměr. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Nenáročný televizní teenage sci-fi thriller ze současnosti, se sympatickou hlavní hrdinkou. Vypadá jako epizoda ze seriálu Krajní meze, příběh je podobným filmům Podezřelé chování a Stepfortské paničky (1975). 51% ()

Liduskaa 

všechny recenze uživatele

Jediný na co se v tomhle filmu dalo aspoň trošku koukat byl Brendan Fehr...bez něj by to nemělo ani na ty dvě hvězdičky... ()

TerP 

všechny recenze uživatele

Je to celkem průměrná podívaná. ¨Nic moc vás nepřekvapí a ani nedoradí. Ale Fehrovi se odolat nedá. ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dost připomínal Stepfordské paničky, ale to by mi tak nevadilo. Vadilo mi třeba, že Justine pokaždé pronesla nějakou hlášku (ve stylu "snad tě brzo zlikviduju"), čímž se úplně vytratila atmosféra, a hlavně konec filmu to celé shodil. ()

Reklama

Reklama