Reklama

Reklama

Úžasná paní Maiselová

(seriál)
  • USA The Marvelous Mrs. Maisel
Trailer 2
USA, (2017–2023), 39 h 23 min (Minutáž: 43–76 min)

Hrají:

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (62)

venison 

všechny recenze uživatele

Kombinace atmosféry amerických pozdních 50. let a nekorektního stand-up humoru dělají ze seriálu "The Marvelous Mrs. Maisel" neokoukanou zábavu. Roztomilá Midge je sice lehce naivní panička z vyšších vrstev, ale díky jejímu černému humoru a ostrých židovských vtipech jí to prominete. Její rodiče jsou naprosto výborní, manažerka k sežrání a celkově se toho kolem Midge děje spoustu zajímavého. Ovšem ne vždy to vyjde a i tohle je na tomhle seriálu děsně sexy. Doporučuji spíše ženám, které mají rádi sofistikovaný humor, ale klidně můžete ke sledování přizvat i mužské polovičky. Budou muset sice přetrpět pasáže s oblečením a šminkama, ale myslím, že scény na pódiu jim tohle utrpěníčko lehce vynahradí. Pro děti ne, mluví tam často jako dlaždiči. Skvěle vybalancováno. Pokračování je vkusné a kvalita neupadá, i když pár mrzení proběhlo. První série je nejgeniálnější, ve druhé se více střídá prostředí a lehce mě už nebavila linka s rodiči, ve třetí jsem cíleně přeskakovala scény, kde na pódiu celkem pravidelně a neodbytně zpívá Shy. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Famózní Rachel Brosnahan a její sympaticky úpěnlivý boj za svobodu a samostatnost v pravém slova smyslu. Snahu hlavní hrdinky je možné z určitého pohledu interpretovat i jako jeden velký a odvážný pokus o emancipaci (možná i celospolečenskou). Tou hlavní potřebou je ale spíše očista vlastní duše bez nějakých hlubších motivací ke změně nastavení tehdejší společnosti. Retro atmosféra New Yorku v pozdních 50. letech je zde opravdu velkolepá a se všemi těmi úžasně barevnými kostýmy, dobovými kulisami a velmi širokým spektrem více či méně bizarních postaviček vytváří dojem půvabného, místy roztomile ujetého a vzhledem k současné seriálové produkci i velmi sympatického a originálního počinu. Pod make-upem, barvičkami a kostýmy se tu nicméně odehrává hodně zajímavý příběh o postupné seberealizaci jedné mladé ženy, která chce víc než cokoli jiného být vskutku samostatná, nezávislá a nejspíš i uznávaná. K misogynním postojům jsem měl vždycky daleko, přesto však musím napsat, že mě podobné pokusy o zobrazení více či méně emancipovaných ženských hrdinek přinejmenším prostě nebaví. Jsem rád, že to v tomto případě ani vzdáleně neplatí. Navíc je faktem, že to celé obrovským způsobem táhne přímo Rachel Brosnahan, která ani na chvíli nepřehrává a přesně se strefuje do role té podceňované newyorské paničky, která jednou může všem vytřít zrak. Z mého pohledu se takhle výrazný ženský charakter v televizních seriálech již dlouho neobjevil (možná ještě Claire Danes v Homelandu nebo šíleně “vostrý holky“ z loňských Ostrých předmětů), což podporuje i skutečnost, že Rachel Brosnahan získala za ztvárnění Midge Maisel zcela po právu už dva Zlaté glóby. Vedle The Grand Tour je The Marvelous Mrs Maisel další výkladní skříní produkce ze stáje Amazonu. 1. řada - 90% ()

Reklama

Klara 

všechny recenze uživatele

Páni! Nikdy jsem nebyla na komediální seriály ani filmy, já jednoduše miluji dramatické a depresivní počiny. Ale tohle! Tohle mi vzalo dech a donutilo mě pár věcí přehodnotit. Jistě, možná to bude jediný komediální seriál, na který se kdy podívám, ale i tak je to velký úspěch. Tenhle seriál - a to mám zatím dokoukanou jen první sérii - je úžasný. Skvělé herecké výkony, úžasná hudba, výborný příběh a newyorská atmosféra, kdo by si přál víc? Vůbec se nedivím, že tento seriál sklízí tolik úspěchů, je také proč! ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá podívaná. Sympatické, velmi příjemné obsazení, které skvěle funguje jak pořádně promazaný stroj. Interakce mezi postavami jsou zábavné, to duo tvůrců Palladino (především tedy Amy) umí, sledovat Rachel Brosnagan a její pravou ruku Alex Borstein je zábavné. Lepší seriál o začátcích ženského stand-upu by si člověk nemohl ani přát. Rozhodně je v seriálu vidět inspirace Joan Rivers a to je pro mě plusem. Perfektní podívaná za 5 hvězd. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Rachel Brosnahan jsem si oblíbila už v House of Cards a když jsem se dozvěděla, že si konečně střihne hlavní seriálovou roli, bylo mi jasné, že o její výkon se bát nemusím. Mrs. Maisel byla neskutečně příjemná, roztomilá podívá, ve které se povedlo opravdu všechno; od castingu, po vyrovnanost epizod, kostýmy i příjemný humor bez trapných momentů. ()

Galerie (844)

Zajímavosti (21)

  • V scéne vo väzení Abe (Tony Shalhoub) hovorí Lennymu, že sa mýlil, keď sa zmienil o žene v Playboyi ako o Miss September a hovorí, že v skutočnosti bola Miss December. Poukazuje na to, že v ľavom dolnom rohu bolo vidieť veniec. Ide o odkaz na pravdepodobne najznámejšiu rolu tohto herca, Adriana Monka zo seriálu Monk (2002–2009), ktorý vynikal práve takouto pozornosťou a ktorému tiež žiadny detail neušiel. (Astonko)
  • První televizní pořad na streamovací platformě (Amazon Prime), který získal cenu Emmy za vynikající komediální seriál. (Katka189)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama