Reklama

Reklama

Úžasná paní Maiselová

(seriál)
  • USA The Marvelous Mrs. Maisel
Trailer
USA, (2017–2023), 39 h 23 min (Minutáž: 43–76 min)

Hrají:

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)

Videa (7)

Trailer

Recenze (62)

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak a je po posledním díle páté řady, padla opona a již nadobro. Neskutečně jsem se bavil, byla to opravdu fantastická jízda, teda první 4 série. Poslední série byla slabší, stále dobrá ale je dobře, že to ukončili bo v nejlepším se má přestat. Midge mi bude chybět a samozřejmě i Sussie :) Nevybavuji si mnoho lepších komediálních seriálů. Top! Těšil jsem se opravdu na každou sérii, hlavně díky Rachel, její herecký výkon je opravdu famózní. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úžasná paní Maiselová je prostě úžasná! Lehce parodický seriál zobrazuje 50. léta jako ze stránek módních časopisů a filmových žurnálů. Všichni jsou vždy perfektně oblečení, ženy se usmívají a vrtí se při chůzi v houpavém tanečním kroku. Paní Maiselová je dokonalost sama, vždy nádherně sladěné oblečení (i rukavičky a klobouček!), má skvělou rodinu, krásný byt, stará se o domácnost – bezchybný obrázek vzorové ženy 50. let. Až na to, že se to začne trochu hroutit. A až na to, že paní Maiselová má pořádně prořízlou pusu, a když se dostane jako stand-up komička na pódium, začnou se z ní sypat výrazy a obrazy, že by se červenal i námořník….. Paní Maiselová si dál udržuje image vzorové ženušky, ale postupně začíná žít úplně jinak a rozkládá systém zevnitř. ….. Seriál disponuje skvostně napsanými, především ženskými, postavami: ať už je to sama paní Maislová, její zdánlivě chladně povznesená matka, rabijácká manažerka, soupeřka – zemitá komička, skrytě snobská lady, střelená švagrová – konvertitka. Mužské postavy jsou spíše pro doplnění, ale i tak mají co nabídnout, vévodí otec marně se snažící udržet zdánlivě dokonalou rodinu, u kterého však není jisté, jestli to v skrytu duše vůbec chce. ……  Oceňuji komediální linku, která se nevyskytuje jen ve vystoupeních paní Maiselové, ale zejména – a možná ještě víc – v třeskutých dialozích, které na sebe kulometně pálí jednotlivé postavy. Když přičteme výpravu opulentních šatníků, hotelů a klubů – za kterou musela produkce utratit majlant – máme tu seriálovou perlu. SHRNUTÍ: Když zjistíte, co vás opravdu baví, nestaráte se, jestli to zapadá do vašeho dosavadního životního stylu. A možná začnete přemýšlet, jestli do svého životního stylu zapadáte vy. MÓDNÍ OKÉNKO: I kdyby seriál nenabídl nic jiného než módní kreace, i tak by si zasloužil maximální pozornost. Variace oblékání na padesátá léta ohromuje neskutečnou ženskostí a elegancí, někdy i vtipem. Samozřejmě, většina hereček zde má dokonalou postavu, takže na nich oblečení o to více vynikne. Paní Maiselové to sluší za všech okolností, ať už na pláži, při pikniku nebo v klubu. Oceňuji souhru jejích outfitů, které jsou vyladěné do posledního detailu a vždy si hrají s doplňky. Kloboučky rozhodně byly krásným doplňkem, který dokázal oblečení pozdvihnout ještě na vyšší úroveň. Třetí řada ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Famózní Rachel Brosnahan a její sympaticky úpěnlivý boj za svobodu a samostatnost v pravém slova smyslu. Snahu hlavní hrdinky je možné z určitého pohledu interpretovat i jako jeden velký a odvážný pokus o emancipaci (možná i celospolečenskou). Tou hlavní potřebou je ale spíše očista vlastní duše bez nějakých hlubších motivací ke změně nastavení tehdejší společnosti. Retro atmosféra New Yorku v pozdních 50. letech je zde opravdu velkolepá a se všemi těmi úžasně barevnými kostýmy, dobovými kulisami a velmi širokým spektrem více či méně bizarních postaviček vytváří dojem půvabného, místy roztomile ujetého a vzhledem k současné seriálové produkci i velmi sympatického a originálního počinu. Pod make-upem, barvičkami a kostýmy se tu nicméně odehrává hodně zajímavý příběh o postupné seberealizaci jedné mladé ženy, která chce víc než cokoli jiného být vskutku samostatná, nezávislá a nejspíš i uznávaná. K misogynním postojům jsem měl vždycky daleko, přesto však musím napsat, že mě podobné pokusy o zobrazení více či méně emancipovaných ženských hrdinek přinejmenším prostě nebaví. Jsem rád, že to v tomto případě ani vzdáleně neplatí. Navíc je faktem, že to celé obrovským způsobem táhne přímo Rachel Brosnahan, která ani na chvíli nepřehrává a přesně se strefuje do role té podceňované newyorské paničky, která jednou může všem vytřít zrak. Z mého pohledu se takhle výrazný ženský charakter v televizních seriálech již dlouho neobjevil (možná ještě Claire Danes v Homelandu nebo šíleně “vostrý holky“ z loňských Ostrých předmětů), což podporuje i skutečnost, že Rachel Brosnahan získala za ztvárnění Midge Maisel zcela po právu už dva Zlaté glóby. Vedle The Grand Tour je The Marvelous Mrs Maisel další výkladní skříní produkce ze stáje Amazonu. 1. řada - 90% ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Tits up! Totální binge-watch. Během čtyř dní jsem zkouknul všechny tři dosavadní série. Gilmorky jsem nikdy nesledoval, ale něco mi říká, že bych s nimi žádný problém neměl, ba naopak. To, jakým způsobem totiž Amy Sherman-Palladino napsala hlavní postavu Midge, je vskutku masterpiece. A co teprve ten scénář, který má během neuvěřitelně rychlých a místy uštěpačných dialogů (funguje to hlavně díky skvělé Susie a otci) a stand-upovým scénám komediální říz toho nejvyššího kalibru. Rachel Brosnahan je v roli famózní - to šílené tempo a rytmus, když promlouvá, ať už k divákům během stand-upu nebo i v normální konverzaci, musí být neskutečně těžké. Ona to ale zvládá jak nic, přitom soudě podle rozhovorů se od Midge charakterově značně liší. Skutečně výborná herečka a moje okamžitá favoritka. I když v seriálu přišlo pár dílů a především několik nepříliš šťastných naložení s vedlejšími postavami, tak právě její charisma a Midgin humor mě natolik očarovaly, že mi to vlastně bylo jedno. Stand-upové scény jsou skvělé, nekonečný šatník barevných šatů úchvatný, ale TEN charakter! Svérázná, nezávislá a zároveň ne přehnaně feministická, důvtipná, rozkošná, správně drzá a především neuvěřitelně pozitivní. Midge by nemohla být mou manželkou, ale kdybych se do ní někdy zamiloval, tak bych už asi nikdy nepřestal. Její manžel Joe je holt v zajetí až do konce života a nic s tím nemže dělat. Moc dobře mu rozumím. Seriál se navíc odehrává v 50. a 60. letech v USA, a to pro mě nikdy není krok vedle. Je až s podivem, jak málo divácké pozornosti se mu dostává, ještě že Glóby a Emmy to vnímají opačně. ()

majsha 

všechny recenze uživatele

Fantasticky napsané rychlé dialogy plné inteligentního humoru; ostatně tak, jak jsme u Amy Sherman-Palladino zvyklí. 100% Rachel Brosnahan v roli Midge, které skvěle sekundují nejlepší vedlejší postavy v podáni sarkastické a přímočaré manažerky Susie a zásadového otce hlavní hrdinky Abeho, který má sklon posuzovat vše na první pohled, což mu dodává na komičnosti. K tomu si přidejte kostýmy a dobovou atmosféru New Yorku z 50. let a rázem tady máme malý diamant mezi komediálními seriály. Menší výtku mám jen k tomu, že mi seriál paradoxně přijde zábavnější mimo stand-upy. ()

Galerie (844)

Zajímavosti (21)

  • V scéne vo väzení Abe (Tony Shalhoub) hovorí Lennymu, že sa mýlil, keď sa zmienil o žene v Playboyi ako o Miss September a hovorí, že v skutočnosti bola Miss December. Poukazuje na to, že v ľavom dolnom rohu bolo vidieť veniec. Ide o odkaz na pravdepodobne najznámejšiu rolu tohto herca, Adriana Monka zo seriálu Monk (2002–2009), ktorý vynikal práve takouto pozornosťou a ktorému tiež žiadny detail neušiel. (Astonko)
  • Séria bola oficiálne potvrdená ešte pred premiérou druhej série. (Astonko)
  • Amy Sherman-Palladino vysvetlila koncept seriálu takto: "Chcela som urobiť príbeh o žene, ktorá si myslela, že zabodovala... Dostala všetko, a potom, bam, sa to všetko rozpadne. Okrem toho objaví ambície a potrebu hovoriť hlasom, o ktorom úprimne nevedela, že existuje." (Arsenal83)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama