Reklama

Reklama

Úžasná paní Maiselová

(seriál)
  • USA The Marvelous Mrs. Maisel
Trailer
USA, (2017–2023), 39 h 23 min (Minutáž: 43–76 min)

Hrají:

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)

Videa (7)

Trailer

Recenze (62)

Splasher 

všechny recenze uživatele

70%, takže 3,5 hvězd. Téma mi přijde lehce oportunistické a není divu, že hlavní postava musela narazit zrovna na Lenny Bruce. Marvelovská Midge Maisel hraje velmi dobře. Akorát ten úsměv Rachel se především ve scénách bez dialogu opakoval příliš často. Vtipy jsou vtipné, což je základ. Jen se musím přiznat, že já si více vážím komiků, kteří svůj akt dokáží vystavět i na něčem jiném, než je jejich osobnost. Hodně mi vadilo závěrečné zauzlení. ___ Za pár měsíců by se měla do širší distribuce dostat i Veselá Kráva, což by měl být pohled ze 70. let v UK. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ani nemám slov. Tohle byla tak neskutečná paráda, že z toho dostávám tik do oka. Možná i proto, že mi do něj definitivně padla úžasná Rachel Brosnahanová, kterou od nynějška stavím na piedestal a nechávám si o ní noc co noc zdát. Bravo, Amy Shermanová-Palladinová, touhle komediální taškařicí jste se mi trefila přímo do středu mého vcelku omezeného vkusu a mé cynické srdéčko radostí plesá. A za to vám patří dík! ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá podívaná. Sympatické, velmi příjemné obsazení, které skvěle funguje jak pořádně promazaný stroj. Interakce mezi postavami jsou zábavné, to duo tvůrců Palladino (především tedy Amy) umí, sledovat Rachel Brosnagan a její pravou ruku Alex Borstein je zábavné. Lepší seriál o začátcích ženského stand-upu by si člověk nemohl ani přát. Rozhodně je v seriálu vidět inspirace Joan Rivers a to je pro mě plusem. Perfektní podívaná za 5 hvězd. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to dobře, že jsem dříve než MMM viděl Gilmorova Děvčata nebo jestli je to špatně. Těch podobností je tam totiž podezřele mnoho v čele s kadencí dialogů. Ty jsou nepopiratelně kvalitně napsané, je tam ale znát (i v ději) častý anachronismus. Váhavým doporučuji si pustit nějaký sestříhaný výběr stand-up scén. Ty mě totiž přesvědčily se na seriál podívat, protože stand-up komiky mám rád a dvakrát tolik ty, kteří preferují observační/pozorovací humor - humorem je to o několik tříd výše než kratičké medailonky, které byly např. v Seinfeldovi. Co zbývá je klasické vztahové drama (zde opět bohatě stačí poznámka, že se vracíme zpět ke "gilmorkám") občas proložené krásnými záběry hodnými stříbrného plátna, kterým zdárně sekundují herecké výkony všech zúčastněných. Stejně však ale jako Gilmorova Děvčata byla o Lorelai a Rory, mohu s jistotou říct (nyní, když seriál skončil), že MMM byla podobnou měrou o Midge a Susie. A jsem moc rád, že pátá řada ukázala (vzpomněl jsem si u toho na finále Odpočívej v pokoji) jak to s nimi dopadne. A že obě dostaly šanci zazářit. Tits up! ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Páni! Nikdy jsem nebyla na komediální seriály ani filmy, já jednoduše miluji dramatické a depresivní počiny. Ale tohle! Tohle mi vzalo dech a donutilo mě pár věcí přehodnotit. Jistě, možná to bude jediný komediální seriál, na který se kdy podívám, ale i tak je to velký úspěch. Tenhle seriál - a to mám zatím dokoukanou jen první sérii - je úžasný. Skvělé herecké výkony, úžasná hudba, výborný příběh a newyorská atmosféra, kdo by si přál víc? Vůbec se nedivím, že tento seriál sklízí tolik úspěchů, je také proč! ()

Galerie (844)

Zajímavosti (21)

  • Tato epizoda byla jednou z nejúspěšnějších videí na Amazon Video, dosáhla diváckého hodnocení 4,9 hvezdiček. (mrtynbaca)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama