Reklama

Reklama

V centre Madridu vypukne panika po tom, čo rušnou ulicou zahrmí výstrel a mŕtve telo neznámeho chlapíka sa zrúti na chladnú dlažbu. V okamihu sa ulice vyprázdnia a centrom zavládne hrobové ticho. Niekoľko vzájomne neznámych ľudí sa práve v tejto chvíli ocitne v bare, kde ostanú izolovaní od vonkajšieho sveta. Miestny umývač okien sa pokúsi dostať von k mŕtvemu chlapovi, ale končí s prestrelenou hlavou. Kým' sa zvyšných osem uväznených civilistov snaží márne zistiť, aký bude ich další osud v tejto hrôzu naháňajúcej situácii, všimne si niekto, že obe mŕtve telá zrazu záhadne zmizli a s nimi i stopy po krvi. Nik nevie, čo sa stalo. Ide o teroristický útok alebo tajný experiment vlády? (sochoking)

(více)

Recenze (58)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sympaticky drsné i sympaticky divné. Pár lidí zavřených v baru, dvě mrtvoly před ním a velká paranoia. A taky hodně černý humor. Asi z toho šlo vymáčknout víc, ale už kvůli scéně procpávání jednoho z hrdinů do kanálu si to asi chvilku pamatovat budu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Snaživý borec ze Španělska Alex de La Iglesia přichází opět se zajímavým počinem. Jeho vrchol tvorby ( Balada o smutné trumpetě) zůstala sice nepřekonána, ale novinka El Bar je lepší než jeho předchozí čarodějnice ze Zugarramurdi. Celý film se odehrává víceméně na jednom místě tedy v Baru, kde se střetně skupina neznámých lidí ( Sakra tohle ve filmech miluji!¨) ovšem kdo vystoupí z baru ven je nemilosrdně střelen do hlavy, na otázku PROČ, Vám neodpovím,to zjístítě až ve filmu. Každopádně je to hezky natočené, Blanca Suaréz stráví víc než půl filmu v podprsence a podvazkách, dojde i na humor a finále je příjemně napínavé, takže já jsem spokojen, příjemně jsem se bavil. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do madridského baru za mnou přišly paranoia a podezíravost, úzkým kanálovým otvorem se protáhl černý humor a aby toho nebylo málo, Blanička Suárez se svlékla do spodního prádla a polila rostlinným olejem, nicméně i přes tyto benefity to na nějakou další návštěvu nevidím. Musely by se nalévat podstatně originálnější cloumáky, hosté by museli být na úrovní toho somráka s biblickými citacemi a permanentkou do fitka a hlavně, když z podniku vylezu, neměl bych mít pocit, že jsem v něm vůbec nebyl.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prídete do kaviarne v centre mesta, aby ste si dali svoj obľúbený croissant či "ristretto". Človek si sadne pri bar, a myslí si, že sa nemôže nič stať. Lenže z ničoho nič zaznie výstrel, po ktorom neznámy muž niekoľko metrov od vstupných dverí padá na zem. Hlava prestrelená, nikto netuší čo sa to deje, mnohým sa hlavou premávajú rôzne myšlienky. Kto stojí za tak ohavným činom uprostred centra s množstvom civilistov? Bol to akt pomsty? Alebo snáď teroristický útok? Chvála bohu, konečne sa niekto zranenému mužovi odhodlá pomôcť! No a zrazu, po guľke do hlavy padá na zem aj on ... Strašne som sa na tento film tešil. Alex de la Iglesia stál za zrodom výborného, psychologického hororu "Balada o smutné trumpetě", no bohužiaľ, ani pri tomto pokuse s mnohými ďalšími ktoré následne natočil, sa mu nepodarilo k spomínanej kvalite prevedenia, čo i len priblížiť. Beriem však, že pomerne slušne dokáže zahrať na humornú notu, celé je to spočiatku veľmi odľahčené, až človeka napadne: "WTF", kedy sa konečne začne niečo diať?? No a ono sa aj začne, len treba byť trpezlivý, rozdeliť si snímok na dve etapy, na menej či viac záživnú, a vyslovene sklamaný nebude. Herecké obsadenie je taktiež sympatické, záverečná tretina živá, takže koniec koncov, vyslovene sklamaný nie som - 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Španělská divnota, kterou sem dokoukal jenom díky poslední polonahý půlhodině. Já prostě nepobírám, když se do podobnejch filmů cpe černej humor: rozhodně ne v tak přestřeleným množství jako tady. Lepší dvě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na filme bolo, že to malo zaujímavý nápad a myšlienku. A tiež samozrejme neskutočne krásnu herečku v hlavnej úlohe. A keď sa namazala tým olejom.... skoro mi hrklo :). Samozrejme, pointa bola priehľadná ako sklo, veľmi skoro divák odhalí čo je vo veci, no na druhú stranu to aspoň bavilo. Stále sa tu niečo deje, stále tu niečo tí nešťastníci riešia. Aj blázon bol fajn (v každom takomto vyhladzovacom snímku na princípe Kocky musí aspoň jeden byť), aj keď ku koncu už začal preháňať. Celkovo mám z filmu ale výborný dojem. Nadpriemer. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda, nasmál jsem se u toho dost a dost. Strašidelné to sice není ani trochu - nechápu proto označení horor - ale zato to má energie a scenáristické hravosti na rozdávání. Skoro jako bych za tím až cítil tu radost, kterou museli tvůrci při psaní scénáře pociťovat, když si tak říkali, co by se asi tak teď mohlo našim postavám stát. Místy mi to sice přišlo lehce předvídatelné - a ani zdaleka jsem si z toho nesedl tak na zadek jako kdysi z Balady o smutné trumpetě - ale přesto jsem tím filmem víceméně nadšený, a jeho objev pro mě znamenal velmi příjemné překvapení (už kvůli Blance Suárez, která mě v každém záběru přiváděla do mdlob - ona je zde absolutně bezchybná). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Naolejuje-li Julie bezďáka, či nenaolejuje-li ho, rošťáka?" A že to byl rošťák náramný, univerzálně. Od politováníhodného váguse, co vypadá, že u kostelní kasičky neumí do pěti napočítat a kterému sice straší ve věži, ale tak nějak neškodně, až po "somráka s biblickými citacemi a permanentkou do fitka"( © Gilmour93 ), honícího v kanálech. A koho že? Inu, dobře rostlou slečnu v podprdě a zbylé přeživší. Nezištně jim nabízel pomoc při řešení neřešitelných problémů, např. "Jak mezi 5 potřebných rozdělit 4 mňamky", posléze "Jak mezi 4 rozdělit 3"... Při divokém honění, oděn jen nátělníkem a několika litry (Babišova řepkového?) oleje, machroval namakanými svaly, mlátil železem do potrubí jako hluchej do vrat, zasvěceně a s gustem citoval z bible, líp než náš pan farář v neděli z kazatelny, a celkově budil sympatie. Akční, drsné i záhadné (už od prvního střeleného mě to raflo za koule a nasadilo brouka do hlavy), prostě dacan Iglesia se zase jednou spustil. Do splašků v kanálech lidských pudů. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Tento druh fekálneho humoru mi nesedí. Postavy sa tiež chovali nereálne a boli dosť otravné. V scénari boli jasné diery a nezmysli. Napríklad ten s bezdomovcom. Ten chlap vypadal na to, že je v neuveriteľnej forme s tak vysekanou postavou. Pravý opak houmlesa. Mne film stojí a padá na takýchto prkotinách práve. Dobojoval som to k 83. minúte a vypol. Potom mi to však zase nedalo po prečítaní tunajších komentov, zapol a dal do konca. Hodnotenie ponechávam. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Právě kvůli takovým filmům a hercům, mám Španělsko rád, je to šílený, nepředvídatelný a velice vtipně to reaguje na dnešní situaci ve světě. A tak se v baru setkávají různí lidé, každý má jiný život a jiný pohled na svět, což je zde perfektně vykresleno a každá z postav, dostane dostatek prostoru, takže si najdete své/ho oblíbence. Je tady velké tajemno okolo infekce, ke které mám vlastní šílenou teorii. Dojde i na humor a ke konci, to nabere i docela slušné napětí. Film stojí za pozornost a po celou dobu, sem nevěděl jestli se mám smát nebo se bát, takže sem zůstal někde uprostřed. Geniální počin. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Menej hlášok ako obvykle, menej šialeností a možno viac na zamyslenie ... ak neberiete Álexove filmy úplne vážne, tak vás nikdy nesklame. Ja som sa bavila. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bezstarostné dílko stále jsme zvědaví o co jde. Nic převratného, ale výborně napsané. Fungovalo by to jako divadelní hra. Jen jsem čekal, kdy to na takhle malém půdorysu začne nudit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ukecaný španělský komedy-horor, který se bohužel nepovedl téměř v žádném aspektu. Jedna hvězda za sexy Blancu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jedno místo a dost aktuální vzorek obyvatelstva, v inovaci dokonce 3 v 1, aby se ušetřilo a nevznikla nuda, neboť některé typy nám již zevšedněly... nu, a po prvním vybočení z komfortních zón se dostavily chvilky upřímnosti následovány rozborem osobností, které při záchraně životů významně přispěly k jejich završení (rozuměj ukončení)... asi tak nějak. Jinak dobrý. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Výživná porcia čiernohumorného thrilleru zo španielskej produkcie. Síce sa občas potkne o vlastné nápady a možno tlačí na myšlienku "byť výnimočný a originálny", príbeh však dobre odsýpa, má slušné herecké obsadenie a dokáže pobaviť. Lepší priemer. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Když řeknou že v centru Madridu je terorista, lidé jsou tak blbí, že se na něj půjdou povdívat." Když vám v baru k jídlu nabídnou něco, co se jmenuje "čuros" a ještě vás upozorní, že je to teplé... Iglésias to s postavami umí a film stojí hlavně na charakterech. Čekal jsem ale trochu něco jiného a trochu originálnějšího. Tohle je takové trochu okoukané a vzhledem k režisérovi jaksi nepřekvapivé. Než se začne rozplétat děj a zápletka, jde to, ale pak to upadá. Po dějové a zápletkové stránce prostě překvapivě slabé a na Iglésiase poměrně zklamání. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mario v dalším skvělém filmu, a ne jen to sexi herečka v akci prostě skvělá podívaná v jednom špinavým baru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky filmu je to čistokrevná černá komedie beroucí si na paškál jak paranoiu tolik charakteristickou pro dnešní dobu, tak lidskou bezohlednost. Po půlce se ten komediální tón trochu vytrácí, ale kritika neschopnosti osobní oběti zůstává a přidává se thrillerový nádech a vrchol v podobě výborné honičky. Obě části mají něco do sebe, což je zásluha nejen výborné režie a dobře vymyšleného scénáře, ale i výtečného obsazení okořeněného Blancou Suárez pobíhající ve spodním prádle. De la Iglesia opět nezklamal. 80% ()

Reklama

Reklama