Reklama

Reklama

Motýlí efekt

(seriál)
  • Francie Points de Repères (více)
Francie, (2016–2019), 16 h 54 min (Minutáž: 26 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Kde bychom dnes byli a co by se s námi dělo, nebýt Koperníka nebo Darwina? Jak by vypadala dnešní Evropa, kdyby Churchill nevstoupil do války proti nacistům nebo kdyby dodnes nebyla zbořena berlínská zeď? Tento seriál s pomocí perfektně provedených počítačových rekonstrukcí a nejnovějších grafických řešení nám prostřednictvím těchto zdánlivě téměř bezvýznamných, drobných dějinných událostí ukáže, že právě díky nim se mohla historie ubírat naprosto odlišným směrem ve srovnání s tím, kterým měla původně namířeno. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, udalosti je potrebné vnímať v širších súvislostiach, ale nie si tie súvislosti vytvárať. Tiež rozumiem, že to chce byť pútavé až vzrušujúce, nemám samozrejme nič ani proti popularizácii akejkoľvek vedy... Motýlí efekt je už ale príliš na efekt. A okrem toho, i keď za fatalistu by som sa neoznačil, tak si ani nemyslím, že by sa niečo podstatné zmenilo "kdyby Churchill nevstoupil do války proti nacistům nebo kdyby dodnes nebyla zbořena berlínská zeď...". Seriál, ktorý intenzívne podsúva opak, je po pár dieloch ku všetkému ešte aj otravný. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Všetky dokumentárne filmy, z ktorých si odnesiem čo i len jednu zaujímavú myšlienku a doplním nejaké informácie a vedomosti, milujem. Zvlášť zaujímavé sú tie, ktoré majú krásne vizuálne efekty, a tento je jeden z nich. Každá časť sa zaoberá niečím iným, takže každý si v tom nájde niečo svoje. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Ne příliš vhodné podávání informací. Rozebírají zde různé historické okamžiky, ale některé důležité věci přeletí a některé nedůležité detaily rozpitvají... Do toho montují "co by kdyby"... A to vše v příliš krátkém čase necelé půlhodiny. Vcelku na mě pořad působí tak neuspořádaně, že z něj ani nemám moc dobrý pocit. (internet, ropa, atomovka) ()

Reklama

Reklama