Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Recenze (675)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kľúčom k Underworldu je vaša tolerantnosť voči vážne sa tváriacemu, no pritom naivnému a miestami nechcene smiešnemu scenáru. Len Wiseman si možno splnil detský sen, no buď zabudol na vyspelejšie publikum, alebo má ešte sám tvár posiatu pupákmi. Napriek tomu nehodnotím pod 3*. Pre efektné spracovanie. Zbesilosť akčných scén, výprava, a hlavne sexy kostým Kate Beckinsale, to všetko onu detinskosť ospravedlňuje. Pokiaľ nie ste zrovna uctievač Federica Felliniho, vizuálna a akustická stránka tohto filmu vás osloví viacej, než vás naštve jeho obsah. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Máme 21.století, pryč jsou ty časy individualistů se dvěma špičáky, teď tu máme celé rody vampýrů a lykantů, kteří se organizují skoro jako nějaká politická partaj a vedou mezi sebou války jako mafiáni. Vampíři s elektronickou výbavou a mohutným zbrojním arzenálem se ani zdaleka nepodobají těm mile dekadentním upírům např. z Jordanova Interview s upírem. Jenže sorry, pane režisére Wisemane, já raději právě ty dekadentní, nebo noblesního hraběte Drákulu, který s veškerou nonšalantostí zaboří svoje špičáky do tepny a nepotřebuje k tomu žádné laptopy, či tekutým stříbrem napuštěné náboje. Za směšně nízký rozpočet 20 milionů jsem se dočkal místama velmi působivých obrázků, ale ty nejsou všechno, po scenáristické stránce to drhlo jako těsný kožený obleček Kate při chůzi, válka lykantů a vampýrů plná výstřelů ze samopalů mně vůbec nebavila, stejně jako zápletka kolem míchání krve. Vlastně ani nebylo komu fandit. Opravdu hodně připitomnělá zábava. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, Underworld bych doporučil snad jen ortodoxním vyznavačům Vampire: The Masquerade, a to ješte jen jako nenáročnou oddechovku na CD, ve které vampejři takřka neustále dostávají na frak v jakémsi nedomyšleném pseudopříběhu ověšeném líbivými žánrovými rekvizitami, kde navíc neuvidíte z očekávaných nadliských schopností svých krev sajících oblíbenců takřka nic, pokud vůbec něco...Po traileru jsem na hudbu kladl poněkud větší nároky a opět jsem nebyl potěšen. Nebo jsem jediný komu přijde sprosté nahodit do traileru odvazovku Red Tape od Agent Provocateur a potom ji nedat ani do filmu ani na soundtrack?...Ale protože některé scény oku zalahodily a kupodivu to nebyly jen ty ve kterých se objevila Kate Beckinsale (BTW kde Mister Fookah sebral, že Kate má, cituji: "zadek jako almaru"? To si já představuju trošku jinak:)) a protože měly i své kouzlo, nezatratím Underworld úplně, i když přiznávám ani ne tak rozčarování jako přímo zklamání...dohodneme se na 2,5*... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Scott Speedman měl prý v druhém díle z oblečku Kate Beckinsale pravidelnou erekci, jak jsem se před pár dny náhodou dozvěděl. Nedivil bych se, kdyby tomu bylo i u jedničky. No a teď k záporům: nepopírám, že blbosti o upírech nejsou moje krevní skupina, ale tady se na diváka valí (spolu s rychlými akcemi i střihem) také Seleniny vnitřní monology, které ho zmatou ještě víc, místo, aby mu pomohly. Nejdřív jsem scény přeskakoval, pak už jsem u nich rovnou usnul. Dobrou noc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film dělanej na efekt, navíc filmaři asi zapoměli zaplatit za elektřinu, takže se většina věcí odehrávala ve tmě a jelikož jsem neměl u televize přístroj pro noční vidění, tak jsem mohl častokrát pozorovat prezentaci černý barvy, což zamrzí hlavěn v případě Kate, která tam je v latexu a určitě stojí za naše roztoužený pohledy, že pánové. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neoriginálne, so snahou o štýlovosť otravné a dokonale nudné. Kate Beckinsale je pre mňa (a hlavne v tomto filme) sexy asi ako unavená pokladníčka v Tescu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě osobně největším zklamáním tohoto roku. Že se nekoná proklamovaný příběh Romea a Julie ve světě upírů a vlkodlaků by ani tolik nevadilo, ale akční horor s totálně nenápaditou a statickou akcí a bez jediného napínavého okamžiku už je problém. Navíc průměrné herecké výkony, mizerné masky, dost jednoduchý scénář s hromadou logických chyb a velmi podprůměrnou režií. Je to škoda, protože tohle téma mělo na mnohem víc. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jak to tak asi nejlépe vyjádřit... Téma vampyrismu mám velice rád a nevadí mi ani popkulturní mutace Vampire: The Masquerade. Vadí mi spíše "odvary z odvaru", které klohní šéfkuchaři v Hollywoodu a Underworld je přesně ten případ. Celkem se mi zamlouvala atmosféra některých záběrů, dobrý mi přišel i upírský guru Viktor a jeho protiváha lykan "Pepa Vojtek" Lucius. Jinak jsou postavy motivačně slabé a co hůře – tragicky zahrané (zejména barbínka Kate je tristní). Největší looser je ovšem rejža Len Wiseman... on ten film mohl být sice pitomý, ale přitažlivý, ovšem ve stávající podobě je pouze pitomý. Odpustil bych naprosto okaté a neumělé kopírovaní vizuálního stylu bratří Wachovských, ale velice těžko lze odpustit totálně chaotické a choreograficky chabé akční scény, které vrcholí v závěru nepřehledným hemžením strejdů v černých hubertusech... Hádat v kanonádě střihů, kdo je kdo, je zbytečné a tak nějak to charakterizuje celý film. Underworldu chybí silný konflikt a nositelé dramatu, jasně vytyčená dějová linka, zvládnuté choreografické řešení. Místy mu nechybí slušný akční spád, ale zmíněná chaotičnost a dialogy vedené ve směšně obřadním duchu mu podkopávají nohy do slabého průměru. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh o upírech a vlkodlacích v celkem zajímavém a však nedomyšleném podání. Kate Beskinsale není špatná, ale těžko uvěřit, že v pohodě střílí s dvěma pistolema a je nesmrtelný zabiják. Zbytek obsazení je nudný. Celková ponurost filmu je hezky temná, ale neviděsí ani nenapíná. Konec připravený pro další díly se kapku nepovedl a pochybuju, že natočej další film. I tak sem se celkem bavil a se svojí slabostí pro upíry musím dát 3* :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Danny McBride .. Do scénáristického mixéru spadnuvší Blade, Matrix, X-Men, latex a krvavá neoriginalita. Ze slabého výsledku se pokusil Len Wiseman dostat co se dá, ale při vší snaze se to nedaří, neboť prázdných míst je mooc. Dívat se dá hlavně na Kate Beckinsale, zvláště když je v dešti, nebo si otírá rty od krve .. jenže to na alespoň dobrý film nestačí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film dosť zaujal svojim dejom , kostýmami ,audio-vizuálnymi efektami a Kate Beckinsale. Boj medzi upírmi a vlkodlakmi už oddávna beží na filmových plátnach no séria Underworld ma nadchla najviac.............. Soundtrack Paul Haslinger: 1. Awakening - The Damning Well [4:15] ,2. REV 22:22 - Puscifer [4:39] ,3. Throwing Punches - Page Hamilton [3:42] ,4. Rocket Collecting - Milla [5:42] ,5. Now I Know - Renholder [0:57] ,6. Bring Me The Disco King - David Bowie [6:06] ,7. Optimissed - Skinny Puppy [3:49] ,8. Down in the Lab - Renholder [1:46] ,9. Judith - A Perfect Circle [4:23] ,10. Suicide Note - Johnette Napolitano [5:26] ,11. Baby's First Coffin - Dillinger Escape Plan [4:01] ,12. Hover - Trust Company [3:10] ,13. Falling Through the Sky - Renholder [1:01] ,14. Weak and Powerless - A Perfect Circle [3:02] ,15. Worms of the Earth - Finch [2:35] ,16. From a Shell - Lisa Germano [2:57] ,17. Death Dealer's Descent - Renholder [0:55] ,18. On the Lash - The Icarus Line [4:04] ,19. All of This Past - Sarah Bettens [4:28], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie BLADEA a MATRIXU má meno. UNDERWORLD. Skvele nakrútená a herecky obsadená (Nighy, Speedman, Sheen) vymývačka mozgu. Nekompromisný, dravý a "nenáročný" crossover. "Americký" = za vlasy pritiahnutý, jednoduchý scenár. Ale treba dodať, že čierne kože, matrixovské bullet timey a shakespearovský "boj dvoch klanov", mohol dopadnúť oveľa, oveľa horšie. Navyše, také sexuálne uhryznutie, aká dá vo finále Kate Beckinsale, je na pováženie. Mačička Kate je krásna a vierohodne akčná, iné herečky by boli v takej s prepáčením hlúpej úlohe smiešne a v ustavičnom kŕči. Ona to ale sympaticky "komiksovo realisticky" vybalansovala. Svieži akčný horor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na podruhy se mi film libil mnohem vic. Hlavni problem filmu je, ze Wiseman tu jeste nema moc zkusenosti a tudiz obcas film pusobi krapet lacine, ale diky sviznymu deji to zas tak moc nevadi. Historii upiru a vlkodlaku, kerou Wiseman vymyslel, sice krapet prehnal, ale to by nevadilo, kdyby nekaslal na nejaky klasicky veci, typu, ze se upir vidi v zrcadle a takovejch kiksu by se tu naslo vic. Ale zase to Wiseman vyvazuje slusnou akci, kerou asi okoukal u Bladea, pekelne sexy Kate Beckinsale v ultra tesnym oblecku a skvelym zaporakem Billem Nighym. Akorat mi prislo, ze z upiru udelal Wiseman docela ubozacky a z vlkodlaku skoro nepremozitelny monstra. Ale jako takovy by meli bejt krapet lip trikove udelany, neni to spatny, ale obcas nejakej vlkodlak vypada vtipne. Co se tyce hybryda Michaela, tak kdyz se menil, vypadal, ze bude nejakej ultra krutak, ale nakonec z neho vylezla potvora, ktera vypada jak krovak z King Konga. Nicmene sem se u filmu ani na okamzik nenudil, Wiseman docela slusne stupnuje napeti a i kdyz tu je par hluchejch mist, je to docela jizda. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Slušná stmosféra. Veľmi pôsobivá výprava a kostýmy. Veľmi ale veľmi sexy a cool Kate Beckinsale ako Selene. ALE : šialene nudný scenár, zle napísané postavy, neskutočne naivná teória o vzniku upírov a vrcholom je neschopnosť upírov v boji zblízka. Upír by lycantropa mal rozkúskovať tak rýchlo, že dotyčný si ani nestihne všimnúť že sa to stalo. Absolútne smiešne pôsobí vzájomné syčanie a rev oboch znepriatelených rás - hrôza. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejhorší, že nenabídne žádného sympatického hrdinu. Pravda, Kate je sice k nakousnutí, jenže potom by si člověk musel tejden ze zubů vytahovat líčidlo. V některých filmech nejsou kladné postavy, v některých nejsou záporné. Tady nejsou sympaťáci. Jen pár nesympatických zlořádů a zbytek víceméně naprosto zbytečné křoví, které se však jako na potvoru objevuje v záběru nejčastěji. V hlouposti je tenhle film srovnatelný s dvojkou, ale přeci jen je i trochu zábavnější, což je zásluhou hlavně neuvěřitelně (tedy na Wisemana) propracovaného scénáře. Problém ale je, že upíři a vlkodlaci jsou všechny postavy jen podle jména a podoby. Nic víc společné s oběma plemeny ve filmu není a oba zmíněné rody se chovají spíš jen jako trochu lepšími reflexy nadaní lidé. Underworld je sračka. Naprostá a dokonalá a nic to nezmění. Pokud se řejža fakt nechal inspirovat Romeem a Julií, pak, věru, ehm... Asi přeskakoval nudné pasáže, kde se mluví (kurňa, a nemluví se v Romeovi neustále? Je to přece drama, ne? Popisy tam tedy nejsou.) Tady toto je taky drama, ale věřím, že každý soudný člověk by si přál, aby tu mluvili ještě míň, než tak činí. Ty perly by se měly tesat do mýdel na veřejných záchodcích. ()

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama