Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tahle Sestra je povedený horor po všech stránkách, na Adélin a Pepův komiks ale nemá (kresby Lenky Šimečkové jsou vynikající), ten je opravdová TÍHA. Holt, to je ta nevýhoda točby podle předlohy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vydařený krátkometrážní horor z Česka od šikovného Pavla Soukupa. Slušná atmosféra, zajímavý námět i celkem slušná maska. Na české poměry slušné. 6/10. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Horor? Jakožto zdejší hororový expert tvrdím, že tento kraťas nemá s hororem společného zhola nic. Snímek To není moje sestra! názorně dokumentuje velmi častou chybu začínajících filmařů, kteří se ve své mladické naivitě domnívají, že hororové atributy (tajuplná hudba či děsivé masky) samy o sobě automaticky vytvoří hororový film. Takhle jednoduché to opravdu není. Režisér zde selhal v mnoha ohledech, k čemuž nepochybně přispěl i slabší scénář s předvídatelným finále či nevalné herecké výkony ústředních postav. Nezbývá mi nic jiného, než udělit odpad. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodičia malého chlapca sa rozišli a jeho matka si našla nového priatela. Teraz musia bývať spolu a hnevá ho to, že si jeho nový otec so sebou priviedol aj jeho dcéru. Chlapec ju z duše nenávidí, ale matka ho prehovorí k spoločnej hre na ihrisku. Namiesto hry však prichádza niečo ovela hrôzostrašnejšie. - Velmi dobrá práca ludí z Česka, ktorí sa venujú hororu. Velmi dobre zvolená hudba, ktorá vytvárala dosť dobrú atmosféru. Velmi dobrý vizuál. Velmi dobré a prirodzené herecké výkony. Velmi dobré priestory, v ktorých sa natáčalo. Velmi dobré masky. Komiks je však ešte o level vyššie, takže to proste naplno nezabodovalo, ale moje hodnotenie je taktiež velmi dobré. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a precizní ukázka českého hororového řemesla. Ve vytváření hororového žánru je naše republika docela pozadu, co se týká celovečerní tvorby. Té krátkometrážní však nesahá ani po paty. Studenti filmových škol mají neotřelé a svěží nápady a náměty. To je i případ tohoto snímečku. Takový námět jsem ve filmu snad ještě zpracován neviděla a klidně by ho někdo mohl převést i na plátna. Excelentní zpracování i scénář, stejně jako výkony dětských představitelů. Atmosféra pracuje téměř od začátku filmu až do konce. Při scéně, kdy holčička hovoří o "jiném" místě, se mi vybavilo Kingovo "TO" a pasáž "Všichni se tu vznášíme a ty se budeš vznášet také..." Aneb dávejte pozor na svoje děti, když budou venku skákat panáka... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prelomená hranica medzi všednou detskou hrou a paralelnou, temnou realitou.  Na sídlisku zrazu zmiznú všetky deti.  Herný pľac je prázdny. Prichádza naň otrávený hlavný hrdina i s nevlastnou malou sestričkou. Neznáša ju. Vtom prichádza hrozný dotyk s iným svetom. Ale: naozaj je to tak hrozné? Uvidíte. Ďalší zo série kvalitných režisérových krátkych filmov. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vydařená záležitost! Musím říct, že Pavel Soukup a jeho třída smrti už mě zaujala v prvních pionýrech a kvalitativně převyšovala cokoliv dalšího co se tam vyskytovalo no a tady to potvrdil. Dále se potvrdilo, že choze by měl zůstat u psaní scénářů a nesrat se do režírování, protože scénáře jsou evidentně víc jeho parketa. Jinak chválím působivou atmosféru a Uvěřitelné výkony dětských herců. Jenom škoda, že poté co napětí postupně graduje mi konec přijde kapku nedotažený, ale tentokrát zaokrouhlím směrem nahoru a ty 4* si to ode mě vyslouží. Ještě, že nemám nevlastní sestru. S tímhle jít ven na hřiště, to bych to mušel zabít.70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Okej, tohle si pět hvězdíček zaslouží. Proč? Protože se tvůrcům podařilo vytvořit horor, který má hnusně děsivou atmosféru, přestože se odehrává za slunného odpoledne (!) a hlavní role mají děti (!!), to je sakra náročné, navíc režisér moc dobře věděl, co má k dispozici a nechává krásnou a přijatelnou sedmiminutovou stopáž. Příště zapojit vesmírnou vydru s chapadlama a bude to dokonalé úplně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No neviem... Na jednej strane je to technicky bravúrne - masky/make-up, kamera, herci. Na strane druhej scenár je Wanovská klišé rutina. Nemá to poriadny koniec, poriadnu mytológiu, vzťahy medzi postavami sú nedostatočne vybudované - sorry choze a Adela - proste všetko, čo mala Trieda smrti napriek svojej krátkej minutáži . Škoda, námet je zaujímavý. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výjimečně budu asi souhlasit s uživatelem Psychor, který se pasoval rovnou na experta. Wow. Nic moc strašidelného se nekonalo, bledá kůže v kombinaci s černými vlasy prostě nestačí. Atmosféra se nedala během tak krátké chvíle vybudovat. A konec mi vyloženě nesedl, znáte to, některé druhy alkoholu se taky nesmí míchat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Natočené je to velmi dobře a vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo trochu delší a pohrálo si to s celým tím zajímavým nápadem a vytvořilo nějakou mytologii kolem toho. Takhle mi to přišlo celé narychlo a vlastně nedodělané. Ten cynický konec jako beru, určitý paradox v praxi, ale přece jen mi podobně cynické věci nesedí, zvláště když má jít o děti. Jako jo, beru, že se teď můžeme bavit o tom, kdo je větší zlo a kdo je vlastně strašidlo, ale říkám, asi by mě potěšil trochu jinak ten konec postavený - nejspíše právě s tím chybějícím přesahem a mytologií naznačeného zla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pavel Soukup mě už v minulých Pionýrech velice mile překvapil a tak jsem se pochopitelně těšil na jeho další dílo. No a ani tentokrát mě vůbec nezklamal. Bývám sice k amatérským (a to nejen českým) snímkům dost často skeptický, ovšem tentokrát jsem si užil i hranou hororovou podobu. Já nemám v úmyslu nic srovnávat s jeho velice úspěšnou minulou animační prací….Nebylo to zapotřebí. I tady se tvůrcům podařilo navodit příjemnou ponurou atmosféru, které výrazně vypomohl i vhodně zvolený zvukový doprovod. Herecké výkony obou malých protagonistů byli dobré – nebyl tu čas na zbytečné natahování – no prostě solidně odvedená práce. Takže za mou osobu 80%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zatímco výborný Lesapán a Domovoj stavěly na brutální atmosféře a obešly se (díkybohu) téměř bez dialogů, To není moje sestra! je na tom už o něco hůř. Vizuálně a technicky šikovné, zejména na amaterský film, ale děti jako herci... No. Dost cvičené a sehrané, ale vyloženě tragédie to není. Nejsmutnější na tom je, že tyhle amaterské kraťasy jsou technicky i scénářem o třídu lepší než sračky vysílané na tv nova... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych u hororu takhle vyjeveně čuměl. Navíc to, že se jedná o český projekt, je velké a významné plus. 100% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hviezdička naviac za masky a šikovný strih v "strašiacich" momentoch... a že ide o amatérsky film. Herci zúfalí, príbeh nevyužíva svoj vlastný potenciál, záver sklamal. Poviedka v tomto o triedu-dve lepšia (aj keď literárnych kvalít nemá žiadnych). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem pořád přesvědčený, že Soukup se svou výtvarnou estetikou měl zůstat u animovaného filmu kde více využil svou osobitost, tak tohle je zase bezkonkurenčně vrchol pionýrů. Velmi rozumné minutáž, originální scénář, parádní masky i triky a opravdu horrorová atmoška ve které ale nechybí ani zdravý nadhled. Nechával jsem si to na konec a dobře jsem udělal. ()

Reklama

Reklama