Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (225)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| V podstatě se nic velkého a zásadního v tomto skromném snímku nestane. Přesto mě to svým způsobem bavilo. Tohle téma mám rád, tak jsem byl docela zvědavý, jak to dopadne. Dá se říci, že jsem dostal zhruba to, co jsem očekával. Atmosféra byla opravdu vydařená, temná, skličující, dávala pocit beznaděje. Hororových prvků to moc nemáme, děj je primitivní, i se dá říci, že žádný nemá. Pár drsných sekvencí tu máme ve finále, které bylo trochu uspěchané, ale větší výhrady k tomu nemám. K tomu abych dal lepší hodnocení, by musel být film postaven na vyšším levelu. Prostě to bylo v rámci možnosti dobré. Lepší by to bylo, kdyby byl větší rozpočet, bohatší scénář a více rozvinutý děj. Ale výrazně si stěžovat nemůžu, i ty postavy mi docela sedli. Takže solidní nadprůměr, solidní jednohubka. Víc v tom ale není. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání bohužel zůstala nenaplněna. Chápu, čím to chtělo být - tíživou a paranoidní cestou k poznání, že pod tíhou extrémní situace a v rámci boje o přežití jsou i dobří lidé schopní udělat hrůzostrašné věci ... ale sorry, to je tak banální pointa, že mi to tentokrát fakt stačit nebude (a to jsem byl k Shultsově snímku značně pozitivně nakloněn, nechtěl jsem nic divácky extra vděčného). A cesta k ní je taky úplně nezajímavá. Vzhledem k tomu, jak je to celé pomalé, tak se tam vlastně ani nestihne pořádně nic stát, nedojde k většímu vývoji postav. A upřímně mě překvapilo, že i stylově je It Comes at Night úplně obyčejné. Když si přitom vzpomenu, jak zajímavě dokázal Shults podat svou prvotinu! Škoda. Film se tak opravdu podobá epizodě několikrát zde vzpomínaného seriálu The Walking Dead. Dilemata, která musely řešit tamní postavy, ale byla kolikrát zajímavější. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Vždy som zvedavý ako to dopadne s novým hororovým filmom. Nemôžem povedať, že by som bol zvedavý na úplne všetko, čo vyjde, no ak ma niečo aspoň minimálne zaujme, dám tomu šancu. "It Comes At Night" bol zaujímavý film. Chcel som vedieť, čo sa bude pod tým názvom skrývať a teraz, keď som ten film dopozeral, tak si myslím, že som videl dobrý film, no nemôžem povedať to isté o tom, že by som videl dobrý horor. Atmosféry je vo filme málo a najmä všetky momentky, ktoré by sa dali kategorizovať aspoň trošku do hororu sa odohrajú v snoch. A to je dosť sklamanie. No ak si vezmem film ako drámu vo svete, o ktorom toho moc nevieme, len toľko, že sa svetom šíri nebezpečná nákazlivá choroba, tak to funguje skvele. Herecké výkony sú skvelé, film vyzerá skvele, má veľmi dobre spracované finále a myšlienky, ktoré na konci rezonujú. No súčasne necháva aj obrovské množstvo nezodpovedaných otázok, na ktoré by som chcel poznať odpoveď, no reálne sa nič nedozvieme. Nemôžem povedať, že by som sa pri filme bál, skôr na mňa občas doľahla situácia, v ktorej sa ocitli naši hrdinovia. A celkom to funguje. Asi by som chcel od filmu viac hororu a nie toľko drámy, no v rámci toho čo film ponúka, je to dostatočne silné. Viem pochopiť ak niekto ostal sklamaný z filmu, ktorý bol marketovaný ako niečo úplne iné a všetkých, ktorým sa film nepáčil, no za mňa hovorím, že som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Komorní postapo, které příliš nevysvětluje, ale ani se v něm mnoho neděje. The Survivalist, Cesta a další se taky obešli bez vysvětlování (opravdu nepotřebuju vědět, co stojí za onou nákazou, jak se projevuje a jak daleko se rozšířila), ale divák se postupně dozvídal něco o postavách a jak je nová situace změnila. Joel Edgerton přesvědčivě hraje chlápka, který je lapen mezi rolí ochránce rodiny a svou vlastní lidskostí, jenomže film po půl hodině uhne jinam a už ho zajímá pouze ta postava, které jako jediné chybí jakákoliv výraznější interakce s ostatními. Závěrečný akt chtěl zřejmě docílit pocitu, že jde o vyvrcholení postupně narůstající nedůvěry mezi zoufalými lidmi, to by ale tvůrci nesměli prostředek filmu prospat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychologická hra odehrávající se na pozadí světové nákazy (která bohužel není více specifikovaná), těžící hlavně z napjaté atmosféry, osamocené chaty v lesích a perfektních dialogů. Joel Edgerton a Christopher Abbott si film zabírají jednoznačně pro sebe, jejich chemie od začátku funguje výborně a až do konce nabízí inteligentní rozhovory, prvky nedůvěry a zachování přežití sebe samotného nad životem ostatních. Závěr hezky vygradovaný, ale bez výraznější pointy či zakončení, která by filmu pomohla o hlubší zážitek a ne jen vyšumění do prázdna. Na nováčka Treye Shultse ale i tak dost originální a vtahující podívaná, ze které mám ve výsledku pozitivní dojem a napětí střídalo husí kůži. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama