Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 2

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (224)

silentname 

všechny recenze uživatele

Vždy som zvedavý ako to dopadne s novým hororovým filmom. Nemôžem povedať, že by som bol zvedavý na úplne všetko, čo vyjde, no ak ma niečo aspoň minimálne zaujme, dám tomu šancu. "It Comes At Night" bol zaujímavý film. Chcel som vedieť, čo sa bude pod tým názvom skrývať a teraz, keď som ten film dopozeral, tak si myslím, že som videl dobrý film, no nemôžem povedať to isté o tom, že by som videl dobrý horor. Atmosféry je vo filme málo a najmä všetky momentky, ktoré by sa dali kategorizovať aspoň trošku do hororu sa odohrajú v snoch. A to je dosť sklamanie. No ak si vezmem film ako drámu vo svete, o ktorom toho moc nevieme, len toľko, že sa svetom šíri nebezpečná nákazlivá choroba, tak to funguje skvele. Herecké výkony sú skvelé, film vyzerá skvele, má veľmi dobre spracované finále a myšlienky, ktoré na konci rezonujú. No súčasne necháva aj obrovské množstvo nezodpovedaných otázok, na ktoré by som chcel poznať odpoveď, no reálne sa nič nedozvieme. Nemôžem povedať, že by som sa pri filme bál, skôr na mňa občas doľahla situácia, v ktorej sa ocitli naši hrdinovia. A celkom to funguje. Asi by som chcel od filmu viac hororu a nie toľko drámy, no v rámci toho čo film ponúka, je to dostatočne silné. Viem pochopiť ak niekto ostal sklamaný z filmu, ktorý bol marketovaný ako niečo úplne iné a všetkých, ktorým sa film nepáčil, no za mňa hovorím, že som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpoctovy horor,ktery si stylem trochu hraje na artfilm. Napeti je silne a atmosfera temna.Film ukazuje neco mnohem virovitejsiho a destruktivniho - lidsky strach. Hvezdu navic davam za aktualnost pro nasi soucasnou svetovou pandemii Covidu 19,prohlaseni Svetove zdravotnicke organizace ,ze kvuli naduzivani antibiotik mimo jine podavanim jich zviratum v krutych velkochovech prestanou antibiotika do roku 2050 ucinkovat a vznikne pandemicka superbakterie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indie horor, který více sází na psychologický strach z toho, čeho je člověk schopen v krizové situaci, než klasické lekačky. Za málo peněz překvapivě dost muziky, která nabízí výbornou atmosféru, působivou hudbu a skvělé herce. Bohužel ke konci se dostavuje mírná jednotvárnost, přestože film paradoxně graduje. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skoro žádná akce, napětí až v závěru, zato velmi dobře budovaná atmosféra a psychologie postav. Herci do jednoho opravdu výborní a chování postav (kupodivu) má hlavu a patu. Takže, kdybych měl rozhodnout, jestli doporučit nebo nedoporučit tenhle film, tak ho spíš doporučím, ale je to pro hororové fajnšmekry, rozhodně to není nic pro komerční diváky. Silné 3 hvězdy ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letos na mě dolehl nějaký „kopr“ a už se hororům nevěnuji tolik, jako tomu bylo v posledních letech. Přece jenom však tu a tam narazím na nějaký ten film, který mi zvedne náladu, nebo alespoň zaujme svou náplní a přesně tohle splnil tento kousek nepříliš známého režiséra Shultse. Nedočkáme se tu sice příliš originálních myšlenek, ale příběh jako celek dokázal obstát a zaujmout. Především však šlo o psychologické drama, nežli hororovou podívanou. Je však pravdou, že jsem měl zpočátku poněkud pochyby, zda to bude fungovat. Filmů s nejrůznějšími pandemiemi (nákazami) tu už byla za poslední roky celá řada avšak Shults si s tím dokázal celkem obstojně poradit – divákovi vlastně nic pořádně neukázal a nechal ho pracovat jen s vlastními představami. Spíše vše vsadil na psychologickou podstatu filmu, komornost a nechal popustit uzdu emocím svých postav. Což bylo jen a jen dobře. Byla jen škoda, že nedokázal v některých situacích přitvrdit tak, jako to dokázal v samotném závěru tohoto filmu. Ten byl mimochodem tím nejlepším, co nám tu bylo kromě účasti Joela Edgertona nabídnuto. It Comes at Night sice nikdy nebude patřit mezi TOP filmy, ale určitě jsem ho neviděl naposledy. Několik opravdu povedených momentů to má, po psychologické stránce si nemůžu stěžovat, takže tomu můžu s klidným srdcem dát slušné průměrné ohodnocení. 50% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychologická hra odehrávající se na pozadí světové nákazy (která bohužel není více specifikovaná), těžící hlavně z napjaté atmosféry, osamocené chaty v lesích a perfektních dialogů. Joel Edgerton a Christopher Abbott si film zabírají jednoznačně pro sebe, jejich chemie od začátku funguje výborně a až do konce nabízí inteligentní rozhovory, prvky nedůvěry a zachování přežití sebe samotného nad životem ostatních. Závěr hezky vygradovaný, ale bez výraznější pointy či zakončení, která by filmu pomohla o hlubší zážitek a ne jen vyšumění do prázdna. Na nováčka Treye Shultse ale i tak dost originální a vtahující podívaná, ze které mám ve výsledku pozitivní dojem a napětí střídalo husí kůži. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

It Comes at Night by som prirovnal k Here Alone z minulého roka, aj keď atmosféra v ňom je oproti spomínanému zombie kúsku predsa len o čosi tiesnivejšia, čo je samozrejme na dobro veci. Inak ma tento postapo horor o smrteľnej nákaze, odohrávajúci sa na malom kúsku lesa, byť aj so skvelým Joelom Edgertonom v titulnej roli, proste nejako extra nebral. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sice vím, že bělošské geny jsou u míšenců recesivní, ale pochybuju, že by bílej modrookej chlap měl se ženskou černou sotva jako Halle Berry tak výrazně negroidního syna, kterej má pysky jako Núbijec. Mám dojem, že nějakej zatracenej sluníčkářskej obamista tady nepěkně tahá diváka za fusekli. Ale až na tuhle výtku je to hodně dobrej postapo biják. Je realistický, psychologizující, dobře napsaný, dobře zahraný, dobře natočený (až na jednu scénu pomalá neskákající kamera, přesně tak to mám rád), komorní, nízkorozpočtový, napínavý. Paranoidní a zlověstná atmosféra vládne filmu od začátku až do konce. Všední rozuzlení se sice dalo dlouho předvídat, ale stejně jsem si jím pořád nebyl tak úplně jistý a popravdě jsem přece jenom doufal v poněkud metafyzičtější finále. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle snad ani hororem nenazýval. Jo, je tu sice nějaká nákaza a klukovi se sem ta zdá ohyzdný sen, ale tady se spíš než o cokoliv jiného jedná o komorní drama na téma přežití a soužití v extrémní situaci. A jako takové to funguje víc než dobře. Jde především o navození atmosféry. Děj se sice odehrává v lesní usedlosti, ale Shultsovi podařilo mě přesvědčit, že kromě tohoto ostrůvku naděje je všechno ostatní v hajzlu. Díky tomu je film nejsilnější v těch nejobyčejnějších okamžicích všedního života a o to větší dopad má pak samotný závěr. Výborní byli i herci na čele se spolehlivým Edgertonem. Slušná práce. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Psychologická hra, ktorá nie je postavená na neistote ako Carpenterová Vec a nie je taká nervy drásajúca ako by sa na prvý pohľad mohlo javiť. Má to v sebe takú zvláštnu existenčnú melanchóliu, kedy postavám nerozumieme až tak do hĺbky ale chápeme prečo robia to čo robia. Bez výrazných dramatických scén ale s výbornou atmosférou - hlavne putovanie po chatrči so svetlom má v sebe takú prazvláštnu tajomnosť až z toho zamrazí. Inak taká tá ďalšia agitka na to, čo je morálne a správne a ako veľmi sa to nedarí udržať ak začne fungovať pud sebazáchovy. Edgerton a Abbott skvelý. Taká tá artová záležitosť, ktorá zase raz dokazuje že menej je častokrát viac. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vydarenejších filmov v rámci témy nákaza. Hŕstka postáv, jeden barák, kus lesa a nedôvera spôsobená strachom. Rozhodne to nie je žiadna verzia Živí mrtví. Dostanete reálne podaný, kvalitne zahraný stret normálnych ľudí s nenormálnymi okolnosťami. Atmosféra je tu skvelá, zakrádajú sa do nej nočné mory a záver zapadol na výbornú. Film je jednoduchý. Ťaží z uveriteľnosti chovania postáv a z toho, že aj keď vlastne vôbec nejde o horor v pravom slova zmysle, tak nejaké to neodhalené tajomno stále vyčuhuje. Do pozornosti určite treba dať Riley Keough, pretože u mňa sa postupne prepracovala top 10 herečiek (Šílený Max: Zběsilá cesta, Loganovi parťáci,...). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý. Velmi dobře budovaná atmosféra, která byla místy fakt hutná. Kamera (kde se zejména v posledních minutách střídal poměr stran z 2.35:1 na cca 2.70:1) a hudba byly perfektní. Akorát jsem ten závěr moc nepochopil - proč je nenechali v klidu odejít? Zde jsem se utvrdil, že se mi herecký projev Joela Edgertona líbí, navíc má zajímavé charisma. 80% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Přicházelo to, pořád to přicházelo, už to tu skoro bylo a pak... to odešlo. Budovaná atmosféra libové chaty uprostřed lesů, s celkem sympatickými herci a na konci vlastně...nic. Nuda... 55% ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Solidní PA psychochologický thriller, spíš než horor. Pro všechny preppery určitě dobrá připomínka, že pokud máte plán, jak přežít, tak se ho držte. A rozhodně nikomu nepomáhejte. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Máte nouzi o horory, které vlastně popírají svůj žánr a místo strašení sází na psychologickou hru s divákem, mrazivou tíživou atmosféru a kvalitní herecké výkony s minimem dialogů? Tak zkuste divácky nepřívětivý psychologický thriller zprostředkovávající strach a ladně schovanou zombie pohromu daleko za rozlehlými lesy, kde se ústřední rodinka snaží za všech okolností přežít. Scénáristicky nedodělaný, avšak atmosféricky tíživý snímek. Strach už dlouho nebyl tak hmatatelný. 7/10 Mou kompletní recenzi si můžete přečíst na webu Filmový Guru. ()

Reklama

Reklama