Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

VOD (1)

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (223)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tohle nebude pro každého, film má totiž dost pomalé tempo. Navíc jde spíše o psychologické drama, než horor. Zavřená dřevěná chata uprostřed lesa a lidi v ní čelící vnějšímu zlu. Úvodní zmatek a chaos, skoro nic se nevysvětlí ani později, ovšem ta tíživá atmosféra, pro tyto filmy zcela klíčová, se tady povedla vytvořit díky neskutečně parádní a zajímavé kameře. 70% ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Velmi nudné nízkorozpočtové béčko (a že si na tento styl filmu potrpím), které mě nezaujalo ani hereckými výkony, ani prostředím a bohužel ani premisou. Mělo by vás dovést maximálně k zamyšlení, že po dobu epidemie a podobných věcí si nepouštíte do baráku naprosto cizí lidi i když vás o to žena požádá. Když tak nad tím přemýšlím chyběl tomu i drajv a napětí. Nestálo to úplně za prd, ale před spaním bych to raději nepouštěl - hrozilo by vám totiž, že usnete. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Komorní postapokalyptický snímek, kde se mi nejvíce líbil herecký výkon Edgertona. Nedozvíme se, proč se co a jak děje, i přesto jsou některé scény silné a vyhrocený závěr je tíživý. ()

venison 

všechny recenze uživatele

"It Comes at Night" je velmi nadějný horor.. Bylo by to i velice solidní postapokalyptické drama.. Bohužel z něj mám silně rozpolcené pocity.. Na můj vkus je látka málo rozpracovaná.. Chybí mi pointa.. Veškeré dění na plátně si divák může vykládat několika způsoby.. Nevím, jestli jde o hodně blbej zombie horor nebo špatně zrežírované psychologické drama.. Prosím, příště více vysvětlování a méně náznaků.. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Skvelo natočený a zahraný pokus o ukážku dna ľudskosti.. Bohužiaľ však bez akejkoľvek šance aby si divák odpovedal na akúkoľvek otázku, čo prudko kazí dojem zo síce atmosferického a tiesnivého, no inak nikam nevedúceho filmu, ktorého dej je prudko predvídateľný a absencia toho "it", ktoré prichádza v noci, je cítiť. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Trailery byly hodně atmosférické, tak jsem se dost těšil. Samotný výsledek není špatný. Režisér Trey E. Shults odvedl velmi slušnou práci, protože umí pracovat s napětím, hudbou, střihem. Má to celkově dobrou atmosféru. Fajn herce v čele Edgertonem a Abbottem. Ale co mě dost zklamalo, že se v tomto filmu skoro nic nestane. Při sledování jsem si vzpomněl na výplňové epizody The Walking Dead, kde se chodilo půlhodiny po lese, pět minut akce a konec. Čekal jsem trochu jiný snímek, čekal jsem trochu odpovědí a že tam bude něco navíc. Není to špatný film, ale podruhé ho neuvidím. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Tíživé, atmosférické, založené na psychologii postav, jejich odizolovanosti a tím plynoucí nedůvěře a paranoie z cizího. Za málo peněz hodně muziky, přemýšlím o čtvrté hvězdě. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Pokud by se mě někdo na začátku roku zeptal, který horror by mohl nejvíc překvapit širokou veřejnost, nejspíš bych ukázal právě na It Comes at Night. Trey Edward Shults se ukázal jako velká naděje minulý rok jeho premiérovým snímkem Krisha. Tady znovu ukazuje svůj talent, jen se bohužel nejedná o natolik silný snímek jaký byl v očekávání. Namísto těžce napínavého hororu jsme dostali spíš grief porn thriller, za následek to má nejspíš ten fakt, že Trey Edward Shults psal scénář v době kdy mu umřel otec a tak to nejspíš bral jako způsob jak se s tím vyrovnat. Z filmu je to opravdu cítit, pochmurná atmosféra nastupuje hned na začátku a drží se jako klíště celých 91 minut. Jenže film sám o sobě je dějově poměrně prázdný. Máme jednu tříčlennou rodinu, která žije v zabarikádovaném domě uprostřed lesa a jednoho narušitele, který následně přivede svojí tříčlennou rodinu. Chvíli spolu vesele bydlí než se všechno zvrtne. Film tak není o tom co může přijít v noci a strašák nečíhá někde venku (i když se to film snaží takto postavit), je spíš o tom kdy dojde k okamžiku, který je nad slunce jasný od začátku a to kdy se něco zvrtne a obě rodiny se proti sobě postaví. Je tu spousta náznaků jak by k tomu mohlo dojít, ale kosa na kámen narazí až v samotném finále, které graduje a přichází se zvratem alá The Mist, jen ne tak zdrzujícím jak bylo nejspíš zamýšleno. Po herecké stránce se jedná o jednu velkou přehlídku smutných obličejů, všichni se neustále tváří zachmuřeně a jediný skutečně lidský okamžik dostaneme pouze ve scéně uprostřed noci kdy se setkává Riley Keough a Kelvin Harrison Jr.,když nemůžou usnout, zbytek filmu je odtažitý, nechce diváka vpustit dovnitř a jede si po svojí lince s pózou buď se s tím smiř nebo odejdi. Je tu však spousta věcí, které se musí ocenit, ty přicházejí především z režijní práce Treye Edwarda Shultse a jeho kameramana Drewa Danielse, ti odvádějí výtečnou práci a hororový element filmu vychází především z jejich dobře odvedené práce. Pomalé záběry chodby, červených dveří, obrazů v domě, lesa atd. mají svoje kouzlo a náběh na mrazení v zádech by se určitě našel. Stejně tak Brian McOmber, který skládal hudbu ke Krishe, znovu dokazuje svoje umění originálním a velmi dobře zkonstruovaným score. It Comes at Night má svoje neodpáratelné kvality, ale po dějové stránce je celkem prázdné, řadí se tak bohužel mezi dějový průměr žánru, ovšem po řemeslné stránce se jedná o nadprůměr. 64% ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Atmosférické a jednoduché, což oceňuji. Bohužel ke konci nedotažené. Nevím, co si z filmu mám odnést, tedy krom toho, že Trey Edward Shults je šikovný mladý tvůrce. Lepší dny má jistě teprve před sebou. 6/10 ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Spravne vygradovana nemonotonna konverzacka v komore, plna strachu z neznameho a sympatickeho osadenstva. Milujem les, co je +, je tajomny, magicky, a skryva nespocetne vela tajomstiev. V tomto lese je isto nejedno, ale nedozviem sa. kazdopadne paradny H-oror, kde vobec neni treba bubakov , piskoty a inych skarednikov a uz vobec nie barely krvi, ci tolko oblubene G O R E . Zaner H-oror je o niecom inom ako o grafickom vyobrazeni nasilia, sraciek a vyvratenych vnutornosti. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ještě že bylo Přicházejí v noci tak krátké, jinak bych klidně za tvůrci přišel i ve dne, abych jim sdělil, že tohle se jim fakt jako krutě nepovedlo. Dobrá, atmosféra se tedy ještě tak nějak zadařila a chvilkové momenty napětí lze asi též považovat za poměrně funkční, ovšem co se zápletky týče, to se až divím, že na něčem tak miniaturním jde vůbec postavit regulérní film. Respektive tedy jde, ale její kvalita je těžce podprůměrná. Rodinka, v jakémsi nevysvětleném apokalyptickém světě, hostí ve svém domě jinou rodinku. Toť vše. Co to sakra jako mělo být? A ten závěr? Co to mělo za smysl, za význam? O co tu vůbec těm postavám šlo? Nevysvětleno. Neopodstatněno. Bez pointy. Navíc ony postavy jsou nezajímavé a nevýrazné, konfrontace mezi nimi nedramatické, neefektivní, jejich chování divné a nepřesvědčivé, a ničemu nepomohlo ani to všude přítomné mysteriózno, které spíš jen vyvolávalo další otázky, na které ovšem tvůrci naprosto nehodlali dávat jakékoliv odpovědi. Tudíž se sice na jednu stranu jedná, s přimhouřením obou očiček, o podmanivou podívanou, dějově je to ale fakt prvotřídní bída. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nic extra. Nechal jsem se ukecat k hororu, co nešel do kin a byla to víceméně ztráta času. Rodinka přežívá v chatě v lese nějakou apokalypsu a setkává se s druhou rodinkou. Protože se tu nijak extra nejeví nikdo jaký zloduch, nevzniká nijak zajímavá dramatická situace. Prostě klasický survival, kde se ukazuje že dobří lidé jsou v těžké situaci schopni špatných činů. Bohužel co se venku stalo se nedovíme, konec vyzní tak nějak do ztracena. Objektivně to není zlé, ale subjektivně tam nebylo pro mě nic extra zajímavého. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Okej, môže byť. Poväčšine nemám rád pomalé a hĺbavé horory, kde sa toho veľa nedeje, ale tento je výnimka potvrdzujúca pravidlo. Máme tu postapokalyptický svet s nákazou a jednu obyčajnú rodinu, ktorá sa v ňom snaží prežiť na základe dodržiavania prísnych pravidiel. Náhle však stretnú druhú rodinu, pomaly sa začnú spoznávať a zistia, že by bolo možno fajn ak by mali i sociálny kontakt a že sú to vcelku fajn ľudia. Ďalej nebudem spoilovať, len poviem, že v závere sa už "niečo" stane, dianie vygraduje a že na mňa It comes at night psychologicky fungovalo. Celý čas som pri sledovaní totiž nad dianím rozmýšľal a tvorcom sa podarilo na mňa preniesť pocit, že ak by prebiehala nákaza, tak presne takto opatrne by postavy pri zoznamovaní postupovali a podobne by som asi postupoval i ja pri ochrane svojej rodiny. No a v závere došlo aj na vyložene ťaživé a nepríjemné momenty. Ako výstižne napísal POMO: Paranoja, strach, izolovanosť, zúfalstvo a temná psychológia tu fungujú, a preto za mňa je nadpriemerné hodnotenie na mieste. Podobne ladený funkčný horor totiž nájdete len málokedy. 70% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ani tie tak nudné ako chaotické a blbé. Záverečný strih ma fakt dojebal - to aj vo Windows Movie Maker by to šlo urobiť lepšie. Neprehľadná pičovina, ktorú radšej prehliadnite. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Název a žánr evokujou něco docela jinýho než film ve skutečnosti je. Zklamalo mě naprosto vše a nejvíc to že se jedná vlastně jen o to že tam řádí nákaza a spadá to do klasický dramaticky píčovinky stylu "kdo to chytil". V každý noční scéně to mělo super nasvícení že bylo vidět vážně hovno kromě místa kam právě postavy svítily jenže k čemu to je když v lese nic nečíhá, což se film v jedný scéně zoufale snažil vyvrátit. Smůla ale tohle je těžkej a nudnej shit. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se táhnul jak týden před výplatou. A žádný zázrak to nebyl. Já ani nevím co to bylo. Vůbec netušim co jako tam byl ten problém nebo co mělo znamenat to finále. Kýbl nudy. 30% ()

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych tomu odpad nedal, protože po stránce zpracování je to celkem OK; ale celý film jsem byl tak šíleně znuděný, že prostě nemůžu jinak. Filmu chybí jakékoliv kouzlo a v podstatě nemá nic, čím by dokázal oslnit. Vše "wow" tu už bylo, a to, co tu nebylo, tak si divák s předstihem domyslí. Výběr charakterů tomu také moc nepomohl a já se prostě nudil jako prase. ()

Reklama

Reklama