Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (224)

kery- odpad!

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych tomu odpad nedal, protože po stránce zpracování je to celkem OK; ale celý film jsem byl tak šíleně znuděný, že prostě nemůžu jinak. Filmu chybí jakékoliv kouzlo a v podstatě nemá nic, čím by dokázal oslnit. Vše "wow" tu už bylo, a to, co tu nebylo, tak si divák s předstihem domyslí. Výběr charakterů tomu také moc nepomohl a já se prostě nudil jako prase. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne horror. Spíš jen další postapo depka, která si většinu filmu vystačí se čtyřmi herci v jednom domě. Zpočátku nic exkluzivního, postupně ale hodně nepříjemná sonda do nitra vyděšených lidí. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nečekejte od toho žádné vysvětlení. Musíte se do toho prostě vžít sami, což je v tomhle případě lepší než snůška keců. Místy to má opravdu výbornou atmosféru. Chata v lesích, všude úplná tma, kdo ví kde co číhá a najednou přijdou strašně divné zvuky. Jenomže to je tak všechno. Celou dobu jsem čekal aspoň na nějaký pěkný zvrat, ale dopadlo to asi tak, jak to dopadnout má. Na jedno podívání dobrý, dalo by se říct víc než zajímavý, ale víckrát ne-e. 6/10 ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Shultsovi se podařilo vytvořit opravdu dost stísněný, psychologický snímek, ze kterého však divák nedostává žádné výsledky a důvody, proč by se měl o příběh zajímat. Jeden dům, dvě rodiny, apokalypsa. Jak příhodné, neviděl jsem to už někde? Koncept omílaný stále dokola, žádná hlubší moudra ani pořádné rozuzlení, prostě jen drama, které vás sice vtáhne hned v první minutě, ale postupem času strádá a diváka přestává bavit. A bohužel ani zajímavá práce kamery zde nepomohla k větší empatii vůči hercům. Jedinou upřímnou pochvalu získává hudba, která dokázala divákovi skvěle zamotat hlavu. Od produkční skupiny A24 jeden z trochu slabších příběhovek. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Film budoval skvelú atmosféru a napätie, ale viedlo to k neuspokojívemu záveru. Super hudba, aj relatívne herecky to bolo uspokojivé, okrem Kelvina Harrisona Jr. Páčilo sa mi, že film sa sústredil na vzťahy medzi postavami, škoda že tie vzťahy medzi nimi sa nepriblížili viac. Záver sa mi zdal moc rázny a nedomyslený, myslím že záver kazí celkový dojem z filmu, inak by som bol aj za 4 hviezdičky. Ak budete čakať, že niekto v noci príde, tak sa načakáte zbytočne. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Jenom tam kecaj a nic se tam neděje, občas tram jsou scény, kterým ani nerozumím ani jejím spojitostem. Hlavně, že to přichází v noci. Bulshit je to jenom o jedné paranoidní komunitě. Nečekejte horor, je to jen laciné drama. CSFD zase jednou šláplo vedle. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

cakal som trochu viac ale odpad si to nezasluzi tak tie dvere kdo nakoniec otvoril ten chalan bol namesacny a ten konec znamenal ze vsetci umru nie ? ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda! Po delší době thriller/horror, který sází pouze na atmosféru. K té výborné atmosféře napomáhal i skvělý soundtrack od Briana McOmbera. A samozřejmě výborný herecký výkon Joeleho Edgertona. Rozhodně to patří k tomu nejlepšímu, co letošní rok mezi horory nabídl. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Minimalistická chuťovka strašidelného světa po jakési virové nákaze. Jeden dům, dvě rodiny a temný les. Atmosféra je chvílemi velmi hutná avšak scénář nakonec nenaplnil mé očekávání v jakési cestě někam či šokujícího vyvrcholení. 60% ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

dobre natocene, s fajn hercami. to je jediny pozitivum filmu. inak je to vypatlana pomala drama o nicom, v ktorej sa ani na koniec nic nestane. horor necakajte ani nahodou... velke sklamanie.. 25% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Kdyby existoval filmový žánr "propéťu", bude tam přesně tohle. Postapo survival něcojakozombie nákaza... přesně pro mě. Asi právě taky proto je pro mě nejlepší hra ever The Last Of Us. A komorní příběhy malých skupinek lidí, kteří si survivalují někde na samotě v pustině, kde nehraje hlavní roli příčina, ale jejich chování, ty jsou úplně nejlepší. Ale chce to dobré herce a umět budovat atmosféru. Pokud jedete na stejné vlně jako já, tak tenhle film doporučuju. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Nějak mi tam chybí v těch žánrech slovo DRAMA, kterého tu je víc jak té hororové části. Celý film si tu hraje na city, bolest, utrpení, psychologické prožívání a chování postav. Tohle dílo je dost náročné a pro diváky, kteří hledají nějaké to odreagování, kde je nějaké napětí, strach a spousty krve se nedočkají. Najde se zde řada nevysvětlitelných věcí, což svým způsobem ubírá filmu na atmosféře a pochopení, co, proč, jak, kde, odkud se to vzalo, kým byl pes nakažen, jak se dostal zpět atd. Nejvíc dokáže naštvat, že se všechno odehrává v prostorech menších lesů, kde ta temná noční atmosféra je úplně ideální- bohužel zde nevyužita. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé postapo, kterak se jedna rodinka opevní v lesním domečku a snaží se všemi silami předejít nákaze. Nebylo by to asi ničím zajímavý, kdyby se něco nepokazilo. A není to vůbec blbý, je to celkem real. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Nuda. Sám jsem překvapený, že se mi to líbilo. Nejspíš mě na tom zaujala ta atmosféra a příběh. Neustále jsem si kladl otázky, jak bych se v dané situaci zachoval já. Co bych udělal, kdyby vypukla nějaká taková nákaza? Pustil bych je dovnitř, nebo ne? ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Atmosferu to malo, ale vela otaznikov, nevypovedanych veci a bol to naozaj thriller s prvkami hororu kde sa cely cas nic nedialo...ani k postavam som si nevytvorila ziadnu vazbu, tak mi boli ukradnute. Posobilo to nedotiahnuto, na konci som ostala v soku, ze to je vsetko? No ale za tu neprijemnu stiesnenu atmosferu plnu nedovery a neistoty davam 3 ()

JM87 

všechny recenze uživatele

A to nízký hodnocení je tu jako proč? Já myslím, že je to skvělej bahenní thriller, kterej si bere dost například z The Road a jiných beznadějných survivalů. Ale OK, chápu, že né každej něco takovýho snese. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné hodnotenia a dvojaké prijatie filmu zapríčinené zavádzajúcim marketingom. Na rovnakú chybu doplatila kedysi Shyamalanova Village. Ľudia sa tešia na úplne niečo iné, ako nakoniec dostanú. Avšak odhliadnuc od trailerovej kampane a očakávaní, It comes at night je veľmi dobrá indie depka. Minimalistický snímok s pár postavami a jedným psom, ktorý nám ukazuje svet, kde vypukla epidémia a ľudia sú takmer okamžite po nakazení mŕtvi. Postavy sa s týmto faktom musia vyrovnať a urobiť všetko pre to, aby sa nenakazili aj oni samotní. Tu nastáva atmosféra strachu z neznámeho, paranoje, ako sa choroba prenáša, kto už je nakazený a podobne. Herecké výkony slušné, človek im verí ten pocit nedôvery. Všetkému kraľuje Joel Edgerton ako otec rodiny. Nesledujte trailery a pripravte sa na slušnú postapo psycho depku a budete naozaj spokojní. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Trailer mě namlsal a tak odcházím mírně zklamán. Atmosferický horor, kde pro mě atmosféra moc nefungovala. Být celý film hutný a nepříjemný jako poslední asi 15minutovka, tak seru maggi a tleskám. Takhle se buduje a buduje atmosféra, aby z toho nakonec nic moc nebylo. Nehledě na to, že film minimálně klame názvem (a trailerem), mohlo to být hodně dobrý. Není, je to jenom průměrný. Jo a Joel Edgerton je bůh. PS: Koukal jsem na to v neděli odpoledne, rušen dětmi, rodiči, manželkami a dalšími narušiteli. Takže uznávám, že si za nespokojenost možná můžu sám a že v noci potmě, bych byl možná spokojenější. Ale pecka by to nebyla tak jako tak. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu je It comes at night v modrejch barvách uplně nepochopitelně. Možná chybí zamyšlení nad tim, co vlastně jsme to viděli... Když si vezmu, že tady někdo srovnává Survivalistu, kterej byl ve větším měřítku o mytí podpaží a obdělávání zahrádky zprvu zeleninový, pak už tý pubický v jakymsi postapo světě, kde jeden ani nevěděl, jestli už jako Vondráčková všechny zažalovala a oni pak hromadně spáchali sebevraždu, nebo jestli Zeman třeba nepřiznal, že mu s cukrovkou odešla i soudnost, načež by zas všichni spáchali sebevraždu...a nebo, co se to kurva vlastně stalo. To mě třeba strašně chcalo. Tady to explicitně vyjádřený sice taky není, ale dovolim si odhadovat, že kdejakou lopatu napadne, že jde o nějaký virus, či nebezpečný agens. Každopádně Edgerton předvádí skvělej výkon, ve svý multi kulti rodině herecky vyčnívá, barák je prostě správně creepy a snový, předpokládám, flashbacky v podobě vzpomínek na hrátky s dědečkem věru nádherně dokreslují celou atmosféru. Nakonci přichází klasický dilema - zabít, nebo nechat žít/ moje, nebo tvoje rodina, aneb silnější a v tomhle případě především zdravější pes mrdá! Dá se v tom najít i takovej ten červík, co rád hlodá a podsouvá myšlenky typu, kdo to vlastně dojebal, co to řádí v okolí, proč se to všechno děje....je pravda, že né na všechno dostane našinec odpověď. Zas na druhou stranu si troufám tvrdit, že to nebylo tak úplně samotným účelem, ten byl asi trochu jinej. ()

Reklama

Reklama