Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (224)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor,skor psychologicky thriller,ale musim uznat,ze na vysokej urovni po kazdej stranke,smutny a drsny pribeh o preziti v dobe,ked sa po celom svete rozsirila smrtelna nakaza,klobuk dole...:-) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Důsledně minimalistické a precizně psychologické drama, které nechá svého diváka po celou stopáž napnutého jako strunu dennodenně masírovaného violoncella a zároveň bez jakýchkoliv tabu prozkoumá křehkou psychiku lidské existence. Trey Edward Shults razí stejně jako já cestu, kdy méně je vždycky více a ta nevědomost a strach z nevyřčeného, či neviděného tady funguje vskutku bestiálně. Joel Edgerton jako největší hvězda to celé svým nesmlouvavým pohledem táhne a věřte mi, když ještě jednou zopakuju, že atmosféra je tady hustohustá. 95% ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Jakási blíže nevysvětlená nákaza zase jednou napadla svět. Po celkem atmosférickém začátku (cca prvních 7 minut) mi začínalolo být jasné, cože to přichází v noci; a sice smrtící nuda, kerá nakazila mne i mou přítelkyni neméně nebezpečnou pandemií zívání. Pokud ale patříte mezi skalní fanoušky dialogů v opuštěné chalupě uprostřed lesa, kde se vůbec nic neděje, jen vlahý vánek v podvečer proběhne se listovím, pak budete slintat blahem. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Film pomerne rýchlo naberá tempo, no po pol hodinke sa ocitá v stereotypnosti a divák iba dúfa, čo sa bude diať ďalej. Na moje sklamanie, nedialo sa takmer nič. Hororový aspekt sa tu síce nájde, ale skorej by som film popísal ako drámu či thriller, podobne ako 10 Cloverfield Line. Veľký plus je skvelý herecký výkon Joela Edgertona, ktorý hodnotenie vytiahol aspoň na priemer. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Budování napĕtí, to je mĕřítko, které rozhoduje, jestli je horor dobrý nebo ne. Tady se půl filmů nebuduje nic. Jenže, když si člověk uvědomí v jaké situaci se rodina nachází, vnímá atmosféru úplně jinak. Nedá se tedy upřít to, že diváka něco nutí dívat se dál a čekat na nějakou klíčovou scénu. Ta však ne a ne přijít a vlastně největší devízou je ta závěrečná pochybnost, jestli vůbec tady nějaká hrozba byla, která ohrožovala hlavní postavy filmu. Zajímavé, ale že bych to musel vidět dvakrát? ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Parádně natočená záležitost se spoustou působivých scén, kterou totálně zabíjí konec. Atmosféra je tak vystupňovaná a charaktery tak dobře rozehrané, že Vám závěrečné titulky dají slušnou facku. A to je jako všechno? Jako VÁŽNĚ?? Určitě film doporučuju, protože kladů je tuna. Místy využívaná hororovost a lekačky mi k žánru neseděly, ale když jsou dobře udělané...a podpoří tu atmosféru... Ale ten závěrečný výšum do ničeho se fakt nepoved...jo a co má jakože přicházet v noci, to je mi taky dost záhadou... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní drama se stopovym množstvim thrilleru nebo hororu. Technicky i herecky na solidní úrovni, ale dramaturgicky silně nezáživný, protože napínavější momenty lze nalézt jen na začátku. Po návratu z auto-výletu se už děj v podstatě nikam neposune, což je v kombinaci s rezignací tvůrců aspoň naznačit, co se na světě stalo (kde se virus vzal?) a nulovou snahou o jednoznačnější závěr nebo absencí pointy, velkej problém. Jediný, co se řeší, je zatoulanej pes a probíhá instruktáž příchozích do chodu domácnosti. Druhá silná hvězda za casting a náznaky mysteriozní atmosféry. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se dostavila jen příšerná nuda. Měl jsem co dělat abych takto prázdnou slátaninu vůbec dokoukal. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý straší i keď bubákov sa tu nedočkáte. Aspoň nie v tom pravom zmysle slova. Ja ani neviem presne rozoznať, čo je tu strašidelnejšie. Tie hlboké lesy, ktoré skrývajú boh vie čo, alebo ten strach ľudí, ktorí znich z minúty na minútu dokáže spraviť zvieratá ochotné zabiť všetko to dobré čo v nich je... ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Mám právě A24 období, a tak došlo i na tento snímek, kterému jsem se předtím vyhýbal. Můj odhad se tolik nelišil od toho, co jsem nakonec dostal. Horor to tolik není, atmosféru nemá dostatečně vybudovanou, postavy nejsou tolik vykreslené, je zde celkem dost věcí, které by se daly dotáhnout a konflikt mezi postavami se mi moc nezamlouval. Ovšem úvodní scéna byla hezky navnazující a dobrá. Vyhodnocení: Určitě to šlo udělat lépe ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Studie sociálního darwinismu, která měla nakročeno na to být surovým survivalem, ale bohužel se ztratila v příliš šablonovitém scénáři. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa jedná o miernu stratu času. Začiatok bol strašne nudný, nič sa nedialo a to ,,tajomno" nebolo vôbec lákavo vykreslené, a tak som mal už v prvých desiatich minútach chuť vypnúť film. Dal som tomu však ešte šancu a musím povedať, že potom som sa do toho mierne zažral. Zaujímavý vývoj príbehu, tiež postavy a konečne to začalo byť aj trochu napínavé. Až do samotného konca som so záujmom pozeral, že čo sa stane, no záver v mojich očiach úplne zlyhal a navrátil mi pocit unudenia z celej tejto snímky. Celý čas sa básni o niečom zlom tam vonku a nakoniec nič z toho. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Prý je to jako epizoda The Walking Dead zbavená adrenalinu a dynamiky...takže jako klasická epizoda The Walking Dead. Tohle v hororové branži populární přesvědčení, že necháte chlápka staticky hodinu a půl čumět do jednoho bodu a obohatíte to zvuky z diktafonu ponechaného dva týdny pod kapotou felicie, se šíří jak lepra. A pokud si chcete honit triko na Sundance, natočte aspoň polovinu ve tmě a beze slov. Zkrátka a dobře, It Comes At Night je video, které si hraje na dramatické cosi, a dosahuje toho proprietami, které byly "in" naposled před třemi lety (It Follows). Scénář nemusím popisovat jedinou větou, jelikož k jeho definici není třeba jediného slovesa - nejdřív šest lidí, pak dva lidi. Z žumpy ho vytahuje pouze posledních 15 minut, které jsou atmosférou a gradací někde jinde, ale po cestě k nim stejně většina diváků umře...a dát palec nahoru kapavce jen proto, že jste před ní měli orgasmus, je velice neadekvátní. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Velký nic. Nemám s tímhle žánrem "sociální rodinné drama uprostřed apokalypsy" problém, nedávno viděné Tiché místo je toho důkazem, že takové filmy mám rád, Přicházejí v noci ale takový film není. Na prostoru devadesáti minut se totiž nestane vůbec nic, čeho bychom se mohli obávat nebo alespoň být nervozní. Když jsou ve filmu nejděsivější sny jedné z postav, je to prostě špatně. Ono se vlastně skoro ani nic nestane. Za 85 minut se --> ztratí pes, najde rodina, naštípe dříví, umře pes. Atmosféra je sice občas solidní, ale jen z toho důvodu, že čekáte až přijdou. A ONI vlastně nikdy nepřijdou, ba co víc, vy ani nevíte, KDO jsou nebo jak vypadají, nebo jestli vůbec existují. Strach z neviděného funguje často skvěle Znamení, Zánik), ale základ je, že se budete mít ČEHO bát. Je potřeba nějaký stín, tmavá postava v dálce, pohybující se něco, čím by Vám tvůrci jasně ukázali, že se fakt něco okolo děje. Jenže tady nic takovýho není. A pokud už přijde nějaká zajímavá část (kdo otevřel dveře a proč?), je to utnutý a nevysvětlený. Je sice zajímavý sledovat paranoiu, zoufalství a strach postav, jenže jako hlavní téma filmu to fungovat nemůže. Pokud to bude jen dokreslovat atmosféru a příběh kolem, je to v pořádku, ale jako hlavní téma to je zoufalý. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, nuda k uzoufaní. Příběh o psychopatovi, který pod záminkou ochrany rodiny před "nákazou" rád povraždí vše kolem. A pokus o vykreslení psychologie postav je úplně mimo mísu... ()

Reklama

Reklama