Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 2

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (225)

stration 

všechny recenze uživatele

Taková atmosferická konverzačka mixnutá horovýma prvkama. Napětí je slušné, herci úplně v pohodě a vůbec řemeslně je It Comes at Night zvládnuté perfektně. Horší je to s dějem, který se fakt vleče a ta hodinka a půl vůbec neutíká. Tempo je pořád stejné, akorát na konci je pár rychlých scén. Navíc se hodně filmu odehrává potmě, kde chudák divák aby si oči strhal, aby viděl kloudný záběr. Čekal jsem víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Odvážný přístup. Shults si šlape podobnou cestičku jako letos Nolan, který ve válečném filmu z druhé světové nechtěl ukázat hlavní Zlo - Němce: a nutno podotknout, že tahle strategie je ve vodách nákazových hororů celkem osvěžující. I když osvěžující není zrovna to správné slovo ve filmu, který je nejen těžký, ale i plný deprese a pořádné paranoie. Prim tu hrají minimalistická kamera, zlověstná hudba, časté ponořování do naprosté temnoty a především ono komorní prostředí zabarikádovaného domu uprostřed lesa, v němž se dvě rodinky snaží pouze přežít. Právě v tomhle bodě (zhruba v posledních 20 minutách) je snímek nejsilnější. A nejdrsnější. Chcete hepyend? Pche, to běžte hledat do kin. 7/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Přichází to v noci, a tak to sem tam přehlédne nějakého toho černocha. Multikulti táta má doma páreček negrů, který se sveřepě snaží ochránit před zombifikací, avšak malý KuntaKinte je sedmnáctiletý retard … Milé malé drama o tom, že se i slušný a hodný sapiens může změnit v pěkně zuřivou kundu, když mu teče do bot, nebo se mu něco chystá sežrat famílii, a že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Takový neduživější a méně explicitní příbuzný skvělého Přežívalisty, avšak dostatečně atmosférický, solidně zdramatizovaný i zahraný a slušně odsejpající, aby na něj mohli zdejší hororoví exprdi mávat nevyvinutými přirozeními, plivat gumové medvídky a velkohubě srovnávat s, od druhé série nedívatelnou, ultranudnou, otravnou a ostopéro zoufale vatěnou sračkou Chodící mdlí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy s námetom nejakej neurčitej hrozby alebo tajomného bubáka tam niekde vonku, ktorý striehne na chúdence obete zavreté v obmedzenom priestore ma dokážu vždy navnadiť, pretože je tu veľký predpoklad výbornej stiesnenej atmosféry. Avšak nezdá sa mi, že by to bol tento prípad, žiaľ... Komorné a až moc ukecané, čo z atmosféry riadne uberalo. Tiež by som netvrdil, že ide o horor, s hororovými prvkami to tu totiž bola jedna veľká bieda. Pár ľakačiek sa tu síce našlo, no boli akoby vytrhnuté z kontextu a celkovo snímku pomohli len málo. Nanajvýš ak tak sa môžeme baviť o komornom thrillery s prvkami slabej drámy. Vzhľadom na hodnotenia a komentáre som rozhodne čakal niečo lepšie. Slabší priemer. 50/100 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Komorní postapo, které příliš nevysvětluje, ale ani se v něm mnoho neděje. The Survivalist, Cesta a další se taky obešli bez vysvětlování (opravdu nepotřebuju vědět, co stojí za onou nákazou, jak se projevuje a jak daleko se rozšířila), ale divák se postupně dozvídal něco o postavách a jak je nová situace změnila. Joel Edgerton přesvědčivě hraje chlápka, který je lapen mezi rolí ochránce rodiny a svou vlastní lidskostí, jenomže film po půl hodině uhne jinam a už ho zajímá pouze ta postava, které jako jediné chybí jakákoliv výraznější interakce s ostatními. Závěrečný akt chtěl zřejmě docílit pocitu, že jde o vyvrcholení postupně narůstající nedůvěry mezi zoufalými lidmi, to by ale tvůrci nesměli prostředek filmu prospat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama