Reklama

Reklama

Bo Hai

(studentský film)
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2017, 26 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Myslí jako Češi, mluví jako Češi, ale vypadají jako Vietnamci. Film Bo Hai je o vztahu starší generace Vietnamců s jejich dětmi. Jejich rodiče se přestěhovali do České republiky a začali zde podnikat a rozhodli se obětovat celý svůj život, aby mohli finančně zajistit svoji rodinu. Vietnamci, kteří se tady narodili nebo se sem přestěhovali ve velmi útlém věku, se zcela integrovali – vychovaly je české chůvy, vystudovali české školy, používají česká jména, ale zato přišli o své kulturní kořeny. Rodiče hovoří velmi špatně česky, jejich děti zas špatně vietnamsky a často neumí ani psát nebo číst v řeči svých rodičů. Jak chcete předat kulturu, když nemáte společný jazyk? (oficiální text distributora)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama