Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh zasazený do alternativního světa do roku 1924, kdy stále probíhá světový konflikt mezi mocnou Říší a jejími nepřáteli. Říše je obléhána ze všech stran, a tak se snaží v tomto roce pomocí své nové strategie nazvané Plán 315 zastavit jakýkoli nepřátelský postup a udržet hranice konfliktu na svých místech, dokud nedorazí vysoce mobilní jednotka pohybující se mezi jednotlivými frontami a nezlikviduje zdejší odpor. Na jedné z front podél řeky Rýn se právě v tuto dobu začíná rodit nová legenda. V bitevní vřavě se na vrchol dostává malá dívka s blond vlasy, modrýma očima a porcelánově bílou kůží jménem Tanya Degurechaff. Tanya je jedním z mágů, velmi nadaných a nebezpečných válečníků, kteří dokáží dát svým zbraním mnohem větší a zničující rozsah. Navíc je Tanya inteligentní a pragmatickou dívkou s obrovskou ctižádostí, takže se není čemu divit, že se z ní velmi rychle stává to nejnebezpečnější, na co může nepřítel Říše v boji narazit... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (14)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Zlá a zákeřná lolitka co bojuje ve válce! Tahle kombinace se mi moc líbí. No a když si k tomu přidám i fakt, jak to s tou lolitkou je a kdo se uvnitř skrývá, pak je to vlastně i vtipné. Já měl vždycky rád příběhy, kde je v hlavní roli někdo, kdo není zrovna vzorem ctností, proto jsem si tak užil třeba anime Overlord. Jistě tohle je prakticky dělané na efekt a má to být cool se vším tím bojováním, drsnou a krutou hrdinkou - prostě je to jako kdybych vzal dohromady z minulé sezóny Driffters a splácal je s Shūmatsu no Izetta a vybral z toho jen ty rádoby cool nápady, zabalil to do slušné animace a přidal epickou hudbu... No ale vadí to, když výsledek na mě funguje? Řekl bych, že ne! Takže u mě tohle zabírá, mě se to líbí a těším se na jednotlivé díly. Oblíbil jsem si hlavní postavu, oblíbil jsem si i tu lehce nemotornou Viktoriji a vůbec mám rád celý ten jejich oddíl. Takže i když vím, že to je nenáročná podívaná zaměřená především na lidi co mají rádi akci, tak tomu stejně musím dát velmi dobré hodnocení, protože se mi to trefilo do vkusu a částečně i do názorů. 8,4/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Plus: přistihl jsem se, že to byl jeden z MÁLA seriálů této sezóny, na který jsem se i těšil. Ten zbytek: Ale když to tak shrnu, zapřemýšlím a zhodnotím, bylo to o ničem. Nulový vývoj postav, nezajímavá politika, podivný úsměv, sledoval jsem to jen kvůli té akci. Bez duše. Nikdy se k tomu nevrátím, nemám proč. Strohých 40 % ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Super hudba, parádní příběh a klasicky skvělé a nekompromisně zobrazená realita války. Ale trochu mi těchto anime seriálech začíná vadit, nebo možná mrzet, že je to většinou buďto vytrženo z kontextu nebo naopak nedokončeno... Tento není až takový případ, ale stejně si myslím, že jsme se mohli dozvědět víc, než jen lítat a střílet. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Prekrásne spracovaná neskonalá hovadina. Po treťom diely, ak som to správne pochopil je dej založený na tom, SPOILER že niekto v súčasnosti strčil neveriacu hlavnú mužskú postavu pod vlak, načo sa mu zjavil boh, ktorý nemohol byť bohom ale diablom a aby obrátil nášho bezverca na vieru, tak ho nechal sa reinkarnovať do lolitky z alternatívnej verzie „prvej“ svetovej vojny a on teraz vraždí, koľko sa len dá, aby dokázal nevedno čo. KONIEC SPOILERU Ešte stále sa mi rozum pozastavuje nad tým, že niekoho niečo, tak nezmyselné napadne, napíše to, vydajú mu to a dokonca ešte aj urobia anime adaptáciu. Avšak najhlavnejší dôvod, prečo to ďalej nezvládnem pozerať je príšerný hlas lolitky nadopovaný héliom. Drop 3/12 - 40% ()

q66 

všechny recenze uživatele

Takové "Drifters meets Izetta", pokud by to ještě k tomu byla LN adaptace... hlavní hrdinka je úplně evil a cool (díky těm všem cool a evil grimasám) a hlavní zaměření seriálu je na to pozabíjet co nejvíc lidí s tím, že válka je sice peklo, ale je to cool, pokud jsi ten, kdo vraždí; jinak to trpí klasickými problémy LN adaptací, a ty tu máme skoro všechny, včetně špatně napsaného příběhu se spoustou děr, vynuceného drama a špatně charakterizovaných a nevyvinutých postav; prostě adaptace z levné literatury, kterou může psát v podstatě každý, i pokud na to nemá... Youjo Senki kromě toho nemá ani produkční hodnoty, které by to alespoň trochu zachránily - nekonzistentní animace spolu se špatnými designy postav, špatným CG a barevným filtrem jak z Instagramu s klasickým "dospělým" "hnědá na zelené v temnotě" přístupem... 3/10. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

77%? To snad ne. Zde je krásně vidět, že nablýskaný vizuál prostě nezachrání všechno. Tady to platí dvojnásob, protože tohle veledílo nemá kromě vizuálu vůbec nic.. 1* (dal bych odpad, ale nakonec jsem to dokoukal) ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Málokdy hodnotím něco, co jsem neshlédl celé, ale tohle si to zaslouží. Na počátku jsem se zhrozil těch ženských očí, ale tak stylů jsem už viděl spoustu a tohle není ten nejdivnější a vlastně sedí naprosto perfektně, když uvážím, že oči jsou okno do duše (zde doslova), protože odrážejí charakter postav (alespoň co po 2 dílech u 2 postav mohu soudit). Kromě postav, je pozadí kresleno docela realisticky a do detailu. Animace je naprosto v pořádku, neviděl jsem žádný problém: žádné popíraní perspektivy, žádné viditelné změny rysů, pohyby jsou plynulé. Hlavní hrdinka/hrdina není žádný andělíček a o to víc je to svěží. Poslední dobou pořád vidím jako hlavní postavu buď perverzáka nebo andělíčka (mezi námi se to docela okouká). Navíc se mi líbí, jak na válku nahlíží jako na zbytečné plýtvání municí. Hudba to nakopává při bojových scénách a Tanya se vždy tváří dostatečně psychopaticky. Pokud do toho zamixují pořádná příběh, tak po dlouhé době snad uvidím pořádné anime. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime zacina hodne kontroverzne a, abych se priznal, chtel jsem to po prvnim dile principielne zabalit (kdo zhledne, pochopi). Nicmene v dile druhem se to vicemene vsechno vysvetli, a pak uz si muzete uzivat vojenske orgie s malou lolitkou a bez historickych kontroverzi. Celkove musim priznat, ze to ma dejovy spad, dostatek akce a prinasi to do sveta anime zas neco trochu noveho. Urcite doporucuju zhlednout :) ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pohodový a dobře zpracovaný seriál, který má nevšední pointu. Malá lolitka bojující ve válce s geniálním myšlení muže jiného světa rozpoutává něco, co dotyčný svět ještě nezažil. Oči jsou bránou do duše, což tento seriál velmi dokonale ukazuje. Každopádně seriál diváka pohltí a jen tak nepustí. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa viac ako len bezduché poletovanie vzduchom, ktoré striedali nezaujímavé rozhovory postáv. Aj napriek tomu som seriál dopozeral a posledné epizódy ma začali trochu baviť, no potom to skončilo. Akcia tam bola, vizuál sa dal, opening song otras. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo iné, ale bol som spokojný s tým, čo som dostal. Vpodstate minimálny príbeh, filozofia, psychológia. Celé je to o bojovaní, velení armádnej jednotky a o vojenskej stratégií. Seriál je dosť verný konvenčným technológiám minulého storočia s prímesou lietania na „jetpackoch“ a multifunkčných magických pušiek. Veľmi kvalitný vizuál a hudba, s výnimkou úvodnej a koncovej znelky, tie sa mi vôbec nepáčili. Super bolo zobrazenie hrôzy vojny. Nešetrili na smrti a krutosti. Ale ako som spomínal, bol to len taký postranný úkaz, nešlo sa do toho hlbšie. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele

Dítě valčicí v opravdové bitvě které se rozhodně nevyplatí podceňovat... Tanya... Z příběhem si tvůrci opravdu vyhráli příběh o holčičce která zažila mnohem horší věci a nyní odhodlána vzít pušku s nabitou explozí zničit nepřítele?! Doslova dokonalost! Graficky jiná úrověň, působí jak parádně tak i temně... Postavy prostě nemám co říct Tanya je doslova ďáblice a potom vedlejší postavy ktere taktéž dobře zapadaj do serialu... Hudba s naprosto pasující tématikou a dokonce samotný opening whoa... Seriál si rozhodně zaslouží moje místo v žebříčku nejoblíbenějších anime! Za mě explozivních 100% ()

ovce13 

všechny recenze uživatele

Takže, je to takovým mixem, který se pohybuje mezi realitou válečného dramatu a surreálním twistem. Upřímně, Tanya jako postava mě dostala. Je to taková kombinace dravého šarmu a děsivé pragmatickosti, která člověka uvnitř zamrazí. Její příběh ukazuje temnou stránku války a často se ptá na otázky ohledně morálky, a to ne vždy s jednoznačnými odpověďmi. Ale musím říct, že mě někdy zarazilo, jak moc se Tanya umí vypořádat s každou situací. Trochu to vypadá, jako by měla odpovědi na všechno, což někdy trochu odstíní možnou hloubku příběhu. Taky jsem si všiml, že ostatní postavy okolo ní někdy trochu utrpí. Ne že by nebyly zajímavé, jenže někdy nedostanou dost prostoru, aby se skutečně projevily. Ale co se týče vizuální stránky, ta je opravdu povedená. Ty bitevní scény a atmosféra války jsou vykreslené fakt věrohodně. A ta hudba! Ta dokáže ještě víc umocnit tu atmosféru a ten napěchovaný pocit během sledování. dokáže zapříčinit živé a vášnivé debaty. Sice není bez chybiček, ale právě to dodává jiskru této sérii. Jedinečné momenty v ní se někdy mohou zdát rozptýlené, ale zároveň přinášejí tak moc rozměrů, že se nedá nechat tímto příběhem nedotknout. ()

Reklama

Reklama