Sex noci svatojánské

• Česko Sexuální komedie noci svatojánské (více)
Trailer

Na osamělé farmě mají strávit společný víkend tři páry: excentrický vynálezce Andrew Hobbs s manželkou Adrian, jeho přítel doktor Maxwell Jordan s milenkou a ošetřovatelkou Dulcy a renomovaný stárnoucí filozof Dr. Leopold Sturgis se snoubenkou Ariel. Každý z nich má o odpočinku v následujícíh hodinách odlišné představy. Po prvním společném setkání se jejich plány pozvolna mění. Najednou začíná hra, která vypráví o nejistých partnerských vztazích, o lásce, sexu, vášni a nevěře... Film scenáristy a režiséra Woodyho Allena se vyznačuje výraznou lehkostí a hravostí, nezapírá přitom inspiraci jak slavnou hrou Sen noci svatojánské Williama Shakespearovou, Úsměvy letní noci švédského tvůrce Ingmara Bergmana, tak slavnými impresionistickými obrazy Výlet do přírody či Snídaně v trávě. Pozadí křehkého příběhu vytváří barvami a životem překypující krajina, v níž se občas "objeví" mytologické a magické prvky (kouzelná světelná koule). Na okouzlující atmosféře přelomu století se nemalou měrou podílí romantická hudba skladatelů Felixe Mendelssohna-Bartholdyho a Roberta Schumanna. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

novoten

všechny recenze uživatele

"Sex napětí zmírňuje, láska ho vyvolává." I takhle to může dopadnout, když mistr natočí oddechový film. Myslel jsem, že na mě zamrká jen malá hračka pro Allenovo potěšení, ale přes záplavu gagů a občasně pesimistických myšlenek vše dospěje do uchvacující změti parodie na dramata o osudových rozhodnutích a kupy myšlenek na to samé téma. Jediný režisér, u kterého dokážu vyjmenovat z místa deset zásadnějších filmů a stejně vím, že si i za tenhle zaslouží pátou hvězdu. ()

Matty

všechny recenze uživatele

„Nic vážného, jen šíp v srdci“ . Když měl Woody Allen po dopsání scénáře k Zeligovi volný čas, rozhodl se jej využít k realizaci odpočinkové letní komedie, která nebude řešit žádná závažná témata a když už, tak ne moc. Erotická komedie opravdu budí dojem záznamu víkendové venkovské pohodičky party dobrých přátel. Ti se opět – i když tomu neodpovídá ani doba ani prostředí – vyznačují podobným způsobem uvažování a chování jako hrdinové předchozích Allenových filmů, povětšinou městští intelektuálové. Milostné hry a hrátky by zasloužily odlehčenější režii, případně i naprostou eliminaci metafyzických úvah, jež v podobně pojaté komedii působí nepatřičně. Těch opravdu vtipných hlášek není mnoho (-„A co tvé manželství?“ –„Skvělé. Jen nefunguje“) a nějak jsem nedokázal přenést přes srdce marnotratnost celého počinu. Ale Woody si po sérii mistrovských kousků asi potřeboval trochu odpočinout, takže můžeme být nakonec rádi, že je jedním z těch lidí, kteří odpočívají prací. 60% Zajímavé komentáře: betelgeuse, troxor ()

B!shop

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni romanticka komedie, ktera sice neprinasi nic noveho, ale moc pekne se na ni kouka. Dej se neodehrava v soucasnosti, takze tu jsou fajn dobovy kostymy i kulisy, do toho moc pekna hudba a tri pary a s tim si Woody vystaci, sem tam nejaka hlaska, nebo paradni dialog, navic ozvlastneny Woodyho vynalezama, ale vetsinu casu cista romantika, kde se vzajemny vztahy hezky proplejtaj, ale naprosto pohodove a svizne a celou dobu jsem se fakt dobre bavil. ()

Tosim

všechny recenze uživatele

-SLEDUJU VÁS UŽ ČTRNÁCT DNÍ. -JSEM TADY JEN DVA DNY. -PROSÍM, PŘIPUSŤ, ŽE EXISTUJE I JINÝ SVĚT, NEBO SE ROZBREČÍM. -V PODOBNÉ SÍTI JSEM O TO PŘIŠLA. CHCE TO JEN UDRŽET BALANC. -PŘI MILOVÁNÍ SE TOHO O SOBĚ ČLOVĚK HODNĚ DOZVÍ. -MANŽELSTVÍ JE HROB NADĚJÍ. -PROBOHA, ON ZPÍVÁ OTČENÁŠ, OSLEPNEME! -NEJHORŠÍ JSOU NEVYUŽITÉ ŠANCE. Tohle by se mělo tesat. ()

Sarkastic

všechny recenze uživatele

„Leopolde, kousni mě! Víc, víc!“ – „Nemůžu. Nemám své zuby.“ Zpočátku jsem si říkal, jestli si ze mě Woody nedělá s těmi záběry na faunu a flóru srandu, že musí určitě hned najet lovci na koních a s puškami, aby tuhle líbivou podívanou patřičně zničili. Nic takového ovšem nepřišlo. Postupně jsem si začal uvědomovat, že v tomto filmu půjde především o atmosféru, letní, prosluněnou, pohodovou a škádlivou. Humoru a úsměvných situací se mi nakonec také dostalo, avšak jen místy a hlavně až směrem ke konci. Nevadila mi nijak zvlášť ani ta fantasy složka s koulí, přesto jsem mírně zklamán občasnou nudou, a nemůžu proto dát více než lepší 3*. „Maxwell tě miluje!“ – „Ten doktor Casanova!“ – „Je skvělý člověk i lékař. Pacientky mu neumírají. Nanejvýš otěhotní.“ ()

• Jde o první film pro Orion Pictures, jehož vlastníci dříve vedli United Artists a produkovali předešlé filmy Woody Allena. První filmem měl však být Zelig (1983), ale ten se zpozdil kvůli technickým problémům. Proto se Allen nabídl, že napíše rychle "sex komedii". (don corleone)
  • Postavu Ariel napsal Woody Allen pro Diane Keaton ta se ale nemohla natáčení zúčastnit kvůli jiným pracovním povinnostem. (don corleone)
  • Jde o první film, ve kterém hraje Woody Allen řadovou postavu. Ve svých předešlých filmech buď hrál vždy hlavní roli, nebo se v nich neobjevil vůbec. (don corleone)

Související novinky

Vychází 20dílná DVD kolekce WOODY ALLEN

Vychází 20dílná DVD kolekce WOODY ALLEN

21.01.2011

Čtyřicet celovečerních autorských filmů, jeden televizní a jedna spolupráce na povídkovém díle – a to všechno během jednačtyřiceti let! Americký filmař Woody Allen se za svou pracovní morálku určitě… (více)