Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph Rearden je britský agent pracující v utajení. Jeho úkolem je stát se tím, kým on sám není – zlodějem a trestancem, pokud to situace vyžaduje. Jeho dalším úkolem je vyváznout se zdravou kůží. Paul Newman v hlavní roli napínavého thrilleru režírovaném legendárním Johnem Houstonem podle scénáře Waltera Hilla (48 hodin). V dalších rolích uvidíte Dominique Sandu, Harryho Andrewse a Iana Bannena. James Mason (Newmanův protivník v Rozsudku) hraje nepřátelského agenta ukrytého za maskou člena parlamentu a proslovy, plné práva a pořádku. Ačkoliv se příběh odehrává za studené války, zima vám při sledování Mackintoshova člověka určitě nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, Newmanův agent Joe Rearden je pěkné kvítko. Pošťákovi zazvoní vždycky dvakrát, ve vězení galantně odmítne sexuální návrh, ale přitom si nechá otevřená zadní vrátka, pokud ho „vrznutí“ odmítající agentka kopne do koulí, kopne jí tam taky a když pomůže Mercedesu pronásledovatelů do vlhkého irského příboje, oglosuje to suchým britským humorem.. Huston nechal pobíhat pěšce i střelce po šachovnici Hitchcockova špionážního formátu, za dialogy vykukuje Walter Hill, Jarre rámuje dění „balalajkovým“ motivem a celé se to trochu nese v duchu „licensed to kill, live and let die“, ale pro nějakou významnější působnost si to žádalo více dějové sevřenosti a méně umělé krve mezi spárami kostelní dlažby.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá studenoválečná špionážní škola, ano, ano, pro tu mám vyloženě slabost. Mackintoshův člověk sice není tak realisticky se tvářící počin jako Případ Ipcress, není ani tak skvěle a poutavě napsaný jako Pohřeb v Berlíně a není vlastně ani strhující jako dejme tomu Quillerovo memorandum, přesto všechno by ale byla škoda jej nadobro odepsat. Řekl bych, že jde o slušný a o nic podstatného ochuzený příspěvek k žánru, který se ale jiným lidem než jeho příznivcům asi zamlouvat nebude. Paul Newman je jako vždy dobrý, vtipný a sympatický, John Huston odvedl standardně dobrou práci (útěk z domu a útěk před psem, automobilová honička starého hnusného náklaďáčku a mercedesu), hudba Maurice Jarreho připomíná (v tom nejlepším slova smyslu) atmosférické práce Johna Barryho... Dobré to bylo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro snímky Paula Newmana mám zvláštní slabost, tudíž jsem si s nadšením pustil Mackintoshova člověka a byť jsem očekával spíše průměrnou podívanou, nenudil jsem se ani na okamžik a patřičně jsem si Hustonův počin užil. Paulu Newmanovi role agenta Reardena perfektně sedla, a přestože několik scén bylo vskutku napínavých, jak se na špionský thriller sluší a patří, bez něj by šlo opravdu o tuctovou žánrovou záležitost. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úspěch dua Newman-Huston v Roy Beanovi byla patrně jen náhoda. Hustonova snaha o čirou špionáž je patrná, ovšem všechny klíčové parametry pro tento subžánr jsou bohužel těžce nedotaženy do konce. Jako pěst na oko zde působí 15 měsíců pobytu ve vězení vržených do 5 minut z celé akce. Atmosférou se to podobá spíše britskému krimi, než špionážnímu thrilleru. V obdobných případech hudba zveličuje dramatické situace a přispívá tak k napětí. Zde nikoliv. Mauricova skladba by dobře posloužila jako podkres pro groteskní western, ale ne pro špionský film. Za pozornost stojí snad jen honička po irských planinách, několik Newmanových vtípků a tajuplná povaha Dominique Sandy. Zbytek stojí za výměšek z tlustého střeva. PS: Stejně jako uživatel "pawleta", ani já jsem ještě neviděl vězně s kravatama. Budu muset dohnat své mezery v penologii. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Atraktivní lokality, hlavně to Irsko mě zasáhlo naplno (pojedeme?) a bombónek u moře na Maltě a v kostele. Jenomže nesmíte být divák, kterému vadí, že to Ňouměn hodinu a půl dostává sežrat a vy nevíte, kdy se z toho dostane (že se nakonec dostane, to je totiž jasné). Znalce potěší přítomnost britských es Mason + Andrews. Přesto jsem se nakonec ztratil a motivace postav mi zůstala utajena. Možná to byl záměr. Tak kdy do Irska? První dabing s mistry mikrofonu (Munzar, Holý, Krbová, Brousek st., Richter, Vávra) je trefa do černého. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání, ne snad že by se na snímek nedalo koukat, ale od Newmana jsem zvyklý na jinou kvalitu. Místy mi to přišlo až lehce naivní a ten závěr nacpaný do jedné minuty tomu nasadil korunu. Škoda, přeškoda. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Tesil jsem se na spolupraci oblibencu, ale vysledkem jsem byl pomerne zklaman - atmosfera se z filmu, ktery si kazdou chvili hraje zanrove na jinacim pisecku. Nanestesti ani na jednom za sebou nezanecha dostatecne zaznamenanihodnou stopu ;[[ Dominika je teda divkou mych pubescentnich snu, ale vsichni okolo jsou slabi jak vyvar z ponozek... Kazdopadne je to porad lepsi nez serie detektivu Harpru ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Vcelku výbornej špionážní akční thriller, působící trochu nesmyslně, ale komu by to vadilo, když Paul Newman nejdřív mazaně uteče z vězení a potom následuje druhej bombastickej útěk dalším věznitelům? Ten druhej útěk fakt stojí za to, stejně tak i honička v autech po irských pláních, a stejně tak i tajemná Dominique Sanda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pala Novomuza velme nemusim, i ked i taky obstarozny mentalny invalid ako ja uznava, ze vo filme bol svetoznamy A nielen vo filme, ze jo. Tuna sa predstavuje ako britsky agent v utajeni a ma za ukol stat sa trestanbcom a zlocincom. Ocakaval som nudny spionazny film a dostalo sa mi nadpriemernej podivanej. Nechyba par napinavejsich csen, aby film dostal grady : 77 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který maličko marnivě staví na odiv svou ležérnost. Od začátku do konce ví, jak si stojí - i čeho chce dosáhnout, přesto (trochu překvapivě) ve finále ztrácí cenné body, což je jednoznačně škoda ... 3,5* ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Nemohl si přece ani na okamžik pomyslet, že ho jen tak odepíšou ... po všem, co jim předvedl - kdo z nich by uvěřil, že není dobrým plavcem ... že se snaživě utopí, jen aby jim udělal radost ? ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Huston se snaží o realistické špionské dobrodružství - film se volně inspiroval útěkem sovětského špiona G. Blakea, jenže jeho pokus je nedotažený. Na záčátku odkáže k bondovkám (Diamonds are forever), Newman je tvrdý jako skála, ale jinak se hlavně v první půli snaží o detailní zachycení plánu. Bondovi pomáhala nadsázka, mrkající oko tvůrců na diváky - blbneme jako kluci, zatímco u Hustona se hraje takový špionážní Shakespeare. Jako skutečnost je to silně nepravděpodobné, jako dobrodružství málo napínavé, i když se tu pár perel najde. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Štandartný britský triler, ktorý nie je zlý a v podobe Paula Newmana má dobrého ťahúňa, ale asi som čakal o niečo záživnejší a napínavejší príbeh. Film sa rozbieha až od momentu, keď Newman začína kopať do žien a pažbou pištole rozbíja lebku psom. Takýchto momentov je ale málo a hoci akcia je vskutku dobrá, škoda, že jej nie je viac. Aj záver som si predstavoval o dosť napínavejší a on pritom skončil nečakano rýchlo a hladko. Film je vyrobený v roku 73, ale vyzerá, ako bol točený ešte v 60. rokoch a hoci britská kinematografia je v tomto typicky konzervatívna, aspoň na väznici si mohli dať viac záležať, pretože tá vyzerá, ako by bola ešte z 19. storočia. Aspoňže na kvalitných hercov sa dá spoľahnúť, mimo Paľa aj vždy skvelý Mason či Harry Andrews. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi Newman coby spion, z loupeze diamantu se vyklube zaminka k velmi slusne spionazni vysirce, honicky auty, nejaka ta strelba a zakerny krivak ve vlade, milovniky spy zanru potesi, prestoze se nejedna o vyjimecny skvost, bavil me slizky padouch, prizvuk Newmanovy partnerky, honicky a prekvapive zvraty... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...se z háčku vyvlíkne dřív, než by ho rád do hrdla žralok "stáh." I když už se věkem dotýká abrahámovin, a sem tam se mu stříbrem zatřpytí skráně, stále je oním cenným přispěvatelem v příběhové lajně, ve všech směrech na herecké straně. Podmaňuje si obzory mallorské pláže, větrné irské stráně. To budete koukat. Americký frajer s pověstnýma tyrkysovýma očima vám mnohostrunně vytře zrak a navrch má agenturní Rolls-Royce charisma. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"Vždy jazdíte takto?"..."Iba keď ma sledujú". Slušný začiatok filmu, štýlový Newman s dobrý výkonom a hudba. To sú pozitíva filmu. Ale dejovo ma to nejako nevtiahlo a to mám takéto filmy rád. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo dobře, dokud se jednalo o diamanty. Když se z toho stala špionážní blamáž,šlo to všechno do kytek. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Rikal jsem si, ze si pro hodnoceni poradovy cislo 6000 vyberu nejakej milnik, velkej rest, kterej jsem jeste nevidel a dlouho se nej chystam (treba Donnie Darko), ale nechal jsem to na nahode, co mi nejdriv "cvrnkne o nos" a volba padla vcera na tuhle spionazni historku ... pri sledovani jsem si vzpomnel na Truffauta, kterej ve svych rozhovorech s Hitchcockem pise, ze Huston byl ve skutecnosti spatnej remeslnik a neumel si spravne postavit kameru tak, aby vypraveni plynule ubihalo a divak v kazdem okamziku vedel, co sleduje. Tenhle film jen dokazuje, ze mel pravdu: tezkopadny, nelogicky, zmateny, temny, ale ne v tom smyslu, ze by to cloveka nejak lakalo vic lustit... jednotlivy sceny jsou tady vic nez celek, a maji i dobrou atmosferu, jen vubec nedrzi pri sobe. Film obcas pusobi, jako kdyby ho poslepovali nekde na kolene z ruznejch odrezku, ale pro fanousky zanru porad dobrej kousek do sbirky. ()

Reklama

Reklama