Reklama

Reklama

Noc filmových nadějí 2016

(pořad)
všechny plakáty
Povídkový
Česko, 2016, 300 min

Obsahy(1)

Jedinečná přehlídka nejlepších hraných, animovaných a dokumentárních filmů devíti českých filmových škol. Umíte si představit, co se stane, když nenáviděný svatební dar najednou obživne? Chcete vědět, jaké to je, když je vaše holka striptérka? Zajímá vás, jestli se dá něčí život poskládat jen z došlých pohlednic? Nebo chcete zjistit, jaký film umí natočit sedmiletý kluk? Nepropásněte příležitost objevit tvůrce, kteří budou za pár let sbírat filmové ceny - užijte si pětihodinový filmový maraton na Nově! (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak mám letošní Noc filmových nadějí za sebou. Obětoval jsem pro ni svůj drahocenný spánek, čehož ovšem vůbec nelituju. Měl jsem tu možnost vidět opět řadu krátkých, či i delších titulů od studentů. Některé se mi zdály nápadité, u některých jsem nedokázal setrvat, či si prostě neudržel pozornost, některé jsem shledal až příliš bizarními a pak je tu několik, které se mi vyloženě líbily. Udělal bych tedy takové tři příčky. Na první pozici bych umístil Co se stalo v ZOO, jakožto hřejivou, roztomilou animačku. Na druhé místo dávám Tátu - úžasné, emotivní drama, pojednávající o Alzheimerově chorobě. A na třetí Projekt Černá Voda i přesto, že se jednalo o až drzou kopii Záhady Blair Witch (což se divím, že u zkoušky prošlo). Herecké výkony hrdinek byly otřesné, ale holt ta atmosféra byla naprosto hutná a snímek jsem si užil skoro jako plnohodnotný found-footage film, držíc se silně za opěradla a očekávajíc nepříjemné lekačky (kdy jedna skutečně zafungovala). Ze zbytku ještě jen tak mimo uvedu i jeden opravdu dobře natočený válečný snímek Jáma, či příběhově zaměřený snímek zaobírající se otázkou života a smrti, Každou vteřinu. Další hodnocené snímky jsou na mém profilu. Bavil jsem se a těším se na další ročník. Celkové mé hodnocení je 75%, výrazně jsem se nenudil. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Půlka za námi a zatím jsem se příliš nebavil. Některé kratší filmy jsou koukatelné, některé vyloženě na pěst (například ten první), ale vyložené pecky jsem si zatím nevšiml. Tak snad ve druhé polovině. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujaly filmy FAMO, které měli většinou minimálně zajímavou myšlenku. Naopak jsem se až divila, co všechno může projít do tohoto výběru - promiňte, ale myslím si, že například minutový halucinogení snímek využívající meme z internetu nebo animace ve filmu Autoportrét sem opravdu nepatří. ()

Reklama

Reklama