Reklama

Reklama

Muž, který chtěl být králem

  • Velká Británie The Man Who Would Be King (více)
TV spot

Obsahy(1)

V 19. století, v době koloniálního panství, se dva bývalí britští vojáci, Peachy a Danny, rozhodnou zkusit štěstí v jisté zemi v odlehlé končině Indie. Se svými vojenskými zkušenostmi chtějí nejprve vystoupit coby její ochránci a potom se v zemi chopit vlády. Danny je skutečně prohlášen za krále, jelikož jeho poddaní ho pokládají za nezranitelného. Když podvod vyjde najevo, je usmrcen. Peachy unikne a vypravuje tento příběh Kiplingovi. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektni dobrodruznej film, ale v dnesni dobe by se neco takovyho uz asi natocit nedalo, protoze tady nejsou zadny megalomansky bitvy. Celej pribeh je spis soustredenej na dva hlavni hrdiny, pricemz Caine postupne ustupuje do pozadi. Nastesti se film muze oprit o perfektni vykony Cainea a hlavne Conneryho, ktery jsou sice podvodnici, ale zaroven velky sympataci, takze jim clovek fandi. Navic tvurci vybrali fakt zajimavy lokace. No a samotnej pribeh nikde nedrhne, je zajimavej a misty vtipnej, akorat skoda, ze hned na zacatku tvurci vykecaj, jak to dopadne, celkove slusny 4*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira v kulisách výpravného dobrodružného příběhu. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat tento film, oplývající vynikajícím scénářem a bezchybnými Seanem Connerym a Michaelem Cainem. Celý film se nese ve značně odlehčeném duchu s nadhledem a mnoha komickými situacemi a vtipnými dialogy, aby v závěru náhle přeskočil po několika náznacích (když Conneryho Dravot začne vidět svou roli boha příliš vážně) do ultrasyrového vyvrcholení. S čím kdo zachází, tím také schází. Jeden z nejlepších dobrodružných filmů. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem nevěděl, co vnímat dřív, jestli brilantní herecké výkony ústřední dvojice Caine-Connery nebo skvělé vybroušené dialogy. Nakonec se mi myslím povedlo sledovat obojí a Muže, který chtěl být králem jsem si náramně užil. Přestože to Connerymu a Caineovi spolu výborně šlapalo (možná po Butchovi a Sundancovi ta nejlepší a nejsehranější filmová dvojice), pravým králem celého snímku byl Caine, který Conneryho trochu zastiňoval. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Štvorica, v zložení Kipling, Huston, Connery a Caine by mala byť zárukou kvalitného filmového zážitku. U mňa nepostačovala na viac, ako na mierne nadpriemerné hodnotenie. Presne tak, ako u predtým videnej Bitky o Britániu (napriek rozdielnosti oboch filmov) nenašiel som nič, čo by ma obzvlášť zaujalo a ukotvilo tento film v pamäti. Dobré výkony hlavných predstaviteľov a skúsenú réžiu Johna Hustona považujem za samozrejmosť, očakával som však aj niečo navyše. A navyše som dostal iba chvíľkovú nudu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je cestománie podle mého gusta. Průvodci po neznámých krajích jsou tentokrát Caine a Connery a dělají to sakra dobře. Se svým pověstně koloniálním gentlemanských přístupem vyrazí objevovat nové kraje, v nichže se Connery prohlášen za Boha stává králem. Ti dva si to dávají skvěle a film téměř nemá hluché místo. Pro Angličany to asi musí být ještě daleko zábavnější...85% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Princeznu Roxanne hraje Shakira Caine, manželka jednoho z hlavních hrdinů. (Javert)
  • Jediný film, ve kterém si Michael Caine zahrál se svou manželkou Shakirou. (Kulmon)
  • Karroom Ben Bouih byl 103letý noční hlídač olivového sadu. Při natáčení častokrát usnul. John Huston mu vysvětlil, že si natáčením vydělá tolik peněz, že bude moci spát i v noci. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama