Reklama

Reklama

The Escape

Trailer

Obsahy(1)

Mezi léty 2001 a 2002 přišla společnost BMW s novým modelem reklamy na své vozy, když na internetu uveřejnila celkem osm filmů, jejichž vytvoření se zhostil stejný počet věhlasných režisérů. Krátké akční snímky spojovala postava řidiče (Clive Owen) a samozřejmě nejnovějších modelů BMW. V roce 2016 firma oslovila Neilla Blomkampa, aby v rámci propagace sedmé generace vozů BMW řady 5 navázal na zmíněnou tradici. Tentokrát je tajemný řidič najat, aby bezpečně odvezl lidský klon (Dakota Fanning) z ilegální genetické laboratoře. (J.Connor)

(více)

Recenze (53)

Gemini 

všechny recenze uživatele

A je to tu - po patnácti letech je "BávoDrajvr" zpátky. A ačkoliv toho Clive Owen v mezidobí prožil a natočil hromadu, nutno říct, že vypadá mnohem zachovaleji než Dakota Fanning, které je o víc než polovinu méně. A není to tím, že zmíněná dcera přehnaně patriotických rodičů tu má roli skejťáckohoumlesácké Leeloo;) Partnerem Řidiče je samozřejmě "Nové Bávo", a to nejen vypadá, ale i hraje velmi slušně:) Trochu problém jsem měl s tím, že Blomkamp poněkud zbytečně sahá do sci-fi žánru, ale OK, je to jeho parketa, a politika The Hire byla vždy taková ta "ať je po jeho". Trochu větší problém už je v tom, že jako přestřelkový klip je The Escape velmi dobrý, ale jako honičkový klip už naráží právě na Blomkampovu nezkušenost na tomto poli. Naháněčky a kličkované postrádají kus energie a "drajvu", které ty nejlepší kusy ze série The Hire měly na rozdávání. Ale zase je to vyvažované tím hezky nasnímaným ratatabum okolo. Takže výsledek bude slušných 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Clive Owen po ukončení Knicku nemal čo robiť a tak sa vrátil ku krátkometražnej akčno-reklamnej sérii Hire, kde v rokoch 2001/2002 stvárnil bezmenného "vodiča". Tentokrát sa réžie chopil Neill Blomkamp - ďalší muž, ktorý nemal čo robiť (konkrétne Neil po krachu Votrelca 5). A pribrali do partie Dakotu Fanning (ktorá... čo ja viem), Veru Framiga (má tu asi 9 sekúnd) a hlavne zarasteného Punishera Jona Bernthala. Inak ťažko niečo dodať, príbeh je skutočne len veľmi okrajový a nedôležitý a po akčnej stránke to nič extra strhujúce nie je. Tak ale dalo sa to no. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na logiku se tu moc nehraje, ale co čekat od reklamy. A ještě natočené Blomkampem. Svůj účel to asi u potenciální cílové skupiny splní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbilo a oživilo spoustu fajn vzpomínek. Clive je pořád těžký frajer a i když Blomkamp umí ta honička nemá ty grády co by mohla mít. Když je v honičkovém klipu přestřelka lepší než ta honička není to úplně košer. Moc bych chtěl aby další Hire dali do pracek Michaelu Mannovi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica sa prekecá, potom zaujímavá "preťahovačka" BMW s vrtuľníkom, následne do konca zas prekecávačka, čiže zo 14 minút, čistá akcia tak 2 minúty. Ako reklama na auto budiš, ako akčný kraťas nuda ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Známí herci, skvělej filmovej look a dobrý rozložení akce, ale budu spíš zlej, páč mi přišlo, že Blomkamp neumí natočit adekvátní honičku... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ABOMINATION. FROM THE LATIN WORD "ABOMINARI". A THING THAT CAUSES HATRED OR DISGUST." ------------Clive Owen by mohol byť nový James Bond. Reklama pre Bayerische Motoren Werke na nezaplatenie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kraťas, na ktorý som sa pozrel kvôli Jonovi Bernthalovi a práve ten ho pozdvihol. Bohužiaľ to ale nestačilo ani na priemer. Pretože ma mrzí že to bola len prostá reklama na BMW. O nič iné tam nešlo. Len aby ste si kúpili bavorák. Naháňačky celkom dobré, prišiel dokonca aj vrtuľník, takže lacné to nebolo, ale vodiči "kukláčov" sa správali ako magori. A Vera Farmiga si tam ani neštekla. Neviem na čo tam vôbec išla ukázať svoju perfektnú riťku. Dakota Fanning ako dosiahla pubertálny vek, mi príde neskutočne odporná (nemyslím jej vzhľad, ale charizmu). Kiež by bola zase ešte len dieťa. Myslel som, že z nej vznikne hviezda, ale rozhodne som sa zmýlil. Owen v pohode. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Clive Owen pod Blomkampovou taktovkou navázal přesně tak jak skončil před lety pod Tony Scottem - v nejlepším. James Bond kterého jsme potřebovali. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Po letech pokračování BMW série kraťasů. Stejně jako předtím i tady tvůrce otiskl něco ze svého rukopisu, ale každopádně hlavní je souboj Owen vs. Bernthal, který má koule a baví. Škoda jen, že honička na dálnici mohla být delší a plnokrevnější. Carnahanův nebo Ritchieho příspěvek zůstane nepřekonán. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

[S03] Ja som s výnimkou Ticker doteraz nevidel z The Hire nikdy ani časť, tak som sa to teraz snažil hodnotiť z pohľadu tých rokov. Ritchieho bullshit, ktorý tú ľudia hromadne 5*-kovali, musel byť klišé trapas už vtedy. Hrozne som na konci za Madonnu hanbil. Dobrá akcia vo vysokorozpočtovej akčnej reklame od BMW, mala byť snáď samozrejmosťou. Vrcholy Wong a Iñuarittu, ktorí dokázali zo svojho rukopisu dať do tých pár minút úplne všetko. Scott tiež, aj keď on má zas iný rukopis. :D A Blomkampova časť nemá rukopis žiadny. Preto zrážam hviezdu, pričom emócie fungovali. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

BMW po letech pokračuje ve svých skvělých reklamách, tentokrát v režii Neilla Blomkampa. Dostáváme se do světa klonování a Clive Owen tu opět hraje profesionálního řidiče. Jon Bernthal proti němu nemá šanci... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Neill dostal zjavne trochu viac dolárov ako jeho kolegovia v minulosti. Pekná akcia, pekné auto, vzhľadom na stopáž až nadmieru solídny príbeh. Blomkamp si po dvoch čudných celovečerákoch napráva reputáciu... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Blomkamp nakrútil akúsi REKLAMU na autá od značky BMW, kde Clive Owen spolu s Dakotou, chvíľu aj so Shaneom, zo seriálu The Walking Dead, čiže s Jonom Bernthalom, sedia v špičkovom autíčku, aspoň za milión euríkov, pričom Owen šoféruje, zakrátko na to povie Bernthalovi : „Kámo, výstup si, pokiaľ mám dobrú náladu... ! ” Shane je strašne nasratý, aby sa vzápätí začala zbesilá naháňačka, ako zo série - Rýchlo a Zbesilo, či poprípade, keď drtím na play - ku GTA 5, tak vtedy to vyzerá, takýmto podobným obrazom, fakt, nekontrolujem sa. Samozrejme, okrem neho, sa pripoja iní, podobní, ako on. Sú extrémne húževnatí, ale je im to PRD platné, lebo majú zdatného súpera. Tých 11 minút, je naozaj intenzívnych, vzrušujúcich, až pokým nedôjdu bezpečne do prístavu, tu je šarmantná Vera Farmiga. Celkom zručne zrežírovaná reklama, rozmýšľam, že si zaobstarám bmw - čko ? ()

prochyy 

všechny recenze uživatele

Takhle by měla vypadat reklama. Jednoduché, logické a krátké. Bavil jsem se a auto vždycky má poslední slovo. :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Řidič ze série The Hire s mimikrami Clivea Owena se vrací, avšak tentokrát pod taktovkou Neila Blomkampa. I když od posledního dílu série uplynulo již patnáct let, Owen je pořád stejný bourák jako tehdy! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mazec, kule rvoucí. Owen by z fleku mohl hrát Bonda. Snad příští počin Blomkampa nebude sci-fi, ale pořádná realistická akce......8/10 ()

Reklama

Reklama